Türkiye S-400'ler için Karadeniz'de NAVTEX ilan etti

Türkiye, ABD ile ilişkilerin gerilmesine neden olan Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini denemeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Rusya'dan tedarik edilen S-400 testleri için 13-16 Ekim tarihleri arasında Karadeniz'de atışlı NAVTEX mesajı yayımlandı. S-400'ler son olarak Sinop'a sevk edilirken görüntülenmişti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2020 07:57 GÜNCELLEME 09.10.2020 12:34 GÜNCEL
Türkiye S-400'ler için Karadeniz'de NAVTEX ilan etti
Türkiye S-400'ler için Karadeniz'de NAVTEX ilan etti

Türkiye, Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini denemek için harekete geçti. S-400 hava savunma sistemlerinin atış eğitimi için Karadeniz'de NAVTEX ilan edildi. NAVTEX süresi 13-16 Ekim olarak belirlendi.

 

SİNOP'A GÖNDERİLİRKEN GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

 

Sinop'a sevk edilirken görüntülenen S-400 bileşenleri arasında, komuta kontrol aracı ile birlikte füze fırlatma aracı (TEL) yer alıyordu. Sevk güzergahında çekilen farklı görüntülerde S-400 sisteminin radar bileşenleri ve füze taşıyıcı lançerler de vardı.

2. S-400 konvoyu yola çıktı

ABD'Lİ SENATÖRLER TÜRKİYE'YE YAPTIRIM İSTEDİ

Türkiye'nin S-400 sistemini kapsamlı şekilde test etmeyi planladığı yönündeki haberler üzerine, ABD'de biri Cumhuriyetçi diğeri Demokrat iki senatör, Trump yönetimine mektup yazarak, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alması nedeniyle Türkiye'ye yaptırımlar getirme çağrısında bulunmuştu.

ABD'de Türkiye'yi kızdıracak S-400 gelişmesi

S-400 GERGİNLİĞİ TÜRKİYE-ABD ARASINDAKİ TANSİYONU YÜKSELTMİŞTİ

Geçen yıl başta ABD ve AB ülkelerinin tepkisini çeken Rus yapımı S-400 hava savunma sisteminin alınması sonrasında Ankara-Washington hattında tansiyon yükselmiş ve ABD, Türkiye'yi F-35 savaş jeti programından çıkarmıştı. Fakat ABD, Türkiye'nin 2022'ye kadar F-35 parçası üretmeye devam edeceğini de duyurmuştu. ABD o dönemde Türkiye'nin Rus yapımı S-400'leri kurması durumunda yaptırım uygulanabileceğini de dile getirmişti.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    S 400 denenmesi Karadeniz de navtex maşallah bu haberler tahminimce 2.müjde yolda hadi inşallah Allah Azze ve celle dediği olur
    Cevapla
  • asal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek eksiğimiz çok kırılgan olan ekonomimiz.En ufak bir yaptırımda dolar altın fırlıyor.Eğer bunuda aşacak bir formül bulunursa ki inanıyorum ben buna, o zaman TÜRKİYE dışa bağımsız ve kendi göbeğini kendi kesen bir ülke olur.Yiğidi öldür hakkını yeme; ülkemden devletimden şu anki memnunum ve gurur duyuyorum bir birey olarak.Saygınlığımızı geri kazandık elhamdülillah,zaten hazımsızlıklarıda bundan dolayı.
    Cevapla
  • Alia 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomi kırılgan falan değil, herkesinb ağzında bir dolar lafı.. Cumhuriyet kurulduğunda lira dolardan daha değerliydi. Hadi eşitti diyelim. Bu hükümet geldiğinde dolar, 1milyon 680 bin liraydı.. Yani 1 milyon 680 bin kat artmış. Bu hükümetin ilk 10 yılında neredeyse hiç artmadı. Geziden sonra artış başladı o da toplam 4 kat..
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Doların çıkmasının nedeni bence enerji için çok yüklü miktarda dışarıdan alım yapmamız. Doğal gazımızı çıkardığımızda ve nükleer santralimiz çalışmaya başladığında doların eskisi gibi oynak olacağını sanmıyorum.
    Cevapla
  • Yusuf Eymen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir Sinop' lu olarak gurur duyuyorum.
    Cevapla
  • Memoral 3 yıl önce Şikayet Et
    Sinoptan geçti diye sinopun malı mı oldu turkiyenin malıdır inşaallah
    Cevapla
  • Kıbrıslı 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD hala Patriot vermemekte ısrarlı. "Ben size satmam ama başkasından da almayacaksınız" diyor. Bence geç olmadan bir parti daha sipariş edilmeli.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    S400 SAVUNMA SİLAHI saldırı silahı değil. Amerika Türkiye'ye saldırmayacaksa neden savunma silahından rahatsız oluyor? Açıktan kendi saldıramaz ama kendisi değilde tasmasını tuttuğu itleri üzerimize salıyor. S400 ihtiyacımız yok diyen vatandaş senin hiç haber felan seyrettiğin yok mu? Yoksa cehalet partililer gibi halt tv ve tuvalet1 haricinde izlediğin kanal yok mu? Akdenizde yüzlerce savaş gemisi etrafımızda iç savaş ve karışıklık var bizim hava savunma sistemine ihtiyacımız yok diyebilliyorsun. Bir hafta öncesine kadar yunanları üstümüze salmaya çalışanlar bir anda ermenileri saldırıya geçirdi. Bölgede oynanan oyunu bozmak için S400 şart.
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    BİZİM NORMALDE S-400 İHTİYACIMIZ YOK ARKADAŞLAR..AMERİKAYA KARŞI POLİTİK AMAÇLI ALDIK..Biz füze çalışmalrında hızlı ilerliyoruz.. merak etmeyin 2-3 yıl içerisinde kıtalararası füze geliştirtiğimizi duyarsanız şaşırmayın.. YETERKİ CHP ZİHNİYETİ ENGEL OLMASIN..
    Cevapla
  • mahmuthan 3 yıl önce Şikayet Et
    içimizdeki hainlere duyrulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR