Ateşkes sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan-Azerbaycan arasında ilan edilen ateşkese ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu süreçte, tüm dünyadan insani saiklerle ateşkes talepleri gelmiştir. Azerbaycan da son kez Ermenistan’a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat vermiştir." denildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2020 11:16 GÜNCELLEME 10.10.2020 11:56 GÜNCEL
Ateşkes sonrası Türkiye'den ilk açıklama
Ateşkes sonrası Türkiye'den ilk açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle

"Azerbaycan ve Ermenistan arasında ‪bugün yerel saatle saat 12:00’de‬ yürürlüğe girmek üzere cephe hattında ateşkes ilan edilmiştir.

 

 

27 Eylül 2020 tarihinde başlayan silahlı çatışmalarda Azerbaycan yaklaşık 30 yıldır işgal altında olan topraklarını kendi imkanları ve özgüveniyle geri alabileceğini Ermenistan ve tüm dünyaya göstermiştir.

ERMENİSTAN'A SON KEZ ŞANS VERİLDİ

Bu süreçte, tüm dünyadan insani saiklerle ateşkes talepleri gelmiştir. Azerbaycan da son kez Ermenistan’a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat vermiştir.

 

 

İnsani gerekçelerle esirlerin ve cenazelerin değişimi amacıyla ilan edildiği belirtilen ateşkes önemli bir ilk adım olmakla birlikte kalıcı çözümün yerine geçmeyecektir.

AZERBAYCAN'IN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye başından beri ancak Azerbaycan’ın evet diyeceği çözümleri destekleyeceğini vurgulamıştır. Bu anlayışla sahada ve masada Can Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir."

YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • dostt birr 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD rusyaya ya şunların kulagini bir çek dedi rusya da tamam trump dedi sen emret dedi. yoksa bir sey yok ermeni yanlısı fransa yine avcunu yaladi rusya tarafsiz kaldı bu bile yeter. eger rusya ermeni safında olsaydi. burada karadenizde rusya bir cok cephede savaşacak nato bölgeye abluka uygulayacakti.işte o zaman rusya rusya sekize bölünecekti. tutturamadilar .diger veriayon ise fransa Türkiye'ye ben buradayim bak diycekti oda olmadi. ABD duruma şuan hakim görünüyor turkiye ve rusyada ayni
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı senaryo sahada kazan masada kaybet peki neden askerlerimiz boşu boşuna ölüyor ozaman, niçin
    Cevapla
  • Baki baki 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin yine Azerbaycanla Ermenini aynı masaya oturtmayı başardı.Lanet olsun Rusiyaya.Yeter artıq.ne ateşkesi be?30 yıl oldu.bıktık artıq.Ateşkes kararının en yanlış karar olduğunu düşünürem.Boşunamı aktı şehidlerimizin kanı!?
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Gene ceza sahasina kadar geldik veee... aut !!
    Cevapla
  • Orhan Aydoğdu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu normal bir durum savaş esirleri ve Ermeni leşlerinin toplanması için sıkıntı yok inşallah karabağ Azerbaycan nın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR