İBB'ye tepkiler çığ gibi: Beceriksizliklerinin makyajı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) şehir genelinde kara yolu kenarındaki duvarlarda bulunan dikey bahçeleri kaldırması tartışmalara yol açtı. İBB, şehir genelindeki kara yollarında duvarlarda bulunan dikey bahçeleri yüksek maliyet gerekçesiyle kaldırarak, yerlerine "Konuşan Duvarlar Projesi" kapsamında grafiti çalışması başlattı. İBB'nin duvarlardaki çiçek ve yeşillikleri sökmesine tepki gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2020 13:52 GÜNCELLEME 11.10.2020 13:57 GÜNCEL
İBB'ye tepkiler çığ gibi: Beceriksizliklerinin makyajı
İBB'ye tepkiler çığ gibi: Beceriksizliklerinin makyajı

İBB, şehir genelindeki kara yollarında duvarlarda bulunan dikey bahçeleri yüksek maliyet gerekçesiyle kaldırarak, yerlerine "Konuşan Duvarlar Projesi" kapsamında grafiti çalışması başlattı. İBB'nin duvarlardaki çiçek ve yeşillikleri sökmesine tepki gösterildi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, başlatılan çalışmayı sosyal medya hesabından eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

 

 

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi bakımı zor ve pahalı diye yol kenarlarındaki yeşil alanlara alternatif bu boyalı çirkin duvarları sunmuş İstanbullulara!.. Keşke bunların yerine gürültü bariyeri yapsaydı daha çevreci ve fonksiyonel olurdu. Ümraniye Belediyesi yaptı, güzel de oldu."

Bakan Yardımcısı Birpınar paylaşımında, İBB'nin yaptığı grafiti ile Ümraniye Belediyesinin yaptığı gürültü bariyerlerinin fotoğraflarına da yer verdi.

"KAMUOYUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUM"

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti: "Bu sökülen bitkiler sadece doğa dostu bir peyzaj değildi. Trafik gürültüsü ve egzoz gazını emmesi için bilimsel bir yaklaşımla yapılmıştı. Sökülüyor, yerini kimyasal boya ve duvar alacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışına yapılan bu uygulamayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

BECERİKSİZLİKLERİNİN MAKYAJI

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise, İBB'nin bu uygulamasına Twitter hesabından, "CHP'li İBB Başkanı kendisini alkışlamayan yaprakları cezalandırmaya devam ediyor. Duvarlardaki çevre dostu peyzaj çalışmalarını söken, görev süresi boyunca sadece göz boyayan Eko Felaket şimdi de DUVAR BOYUYOR! Sanat mı? Sanat, onlar için sadece beceriksizliklerinin MAKYAJI!" sözleriyle tepki gösterdi.

YORUMLAR 89 TÜMÜ
  • asabi 3 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır maaliyeti yüksek olan duvarlara yapılan söküldü istanbullunun üstünden yük kalktı adamlarınız artık para alamayacak diyemi yırtınıyorsunuz onlarca ağaç katledilirken sesiniz çıkmıyordu ağaç dikilir yerine merak etmeyin
    Cevapla
  • hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar yıkmaya memur
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    insan laik olduğu şekilde yönetilir nankör istanbula az bile kırk nasihat değil bir nusubet imamoğlu yeter size istenbulu 20 sene borçlandırdı şimdiden yazıklar olsun hangi hizmetimi verdi chp meclis üyelerine sorun yurt dışından alınan borç paralar nasıl sövüçlendi yazık
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulu temsil eden camili tepeli ve içinde bu milleti temsil eden çok güzel çizimleri değiştiriyorlar.neden .?bir düşünün.bunların yerine hangi çizimli motifler koyarak ne anlama geldikleri incelenmeli.motiflerin içinde gizlenmiş bir yerlere mesaj veren çizimler araştırılmalıdır.islam düşmanı karanlık örgütlerin kullandıkları motifler vardır.yoksa bunların motiflerimi çiziliyor .buşehir logosuna bakıldığında islam şehri olduğunu gösteriyor.bundan rahatsız olanlar mı logoyu kaldırıp yerine kimleri temsil eden logo yapılıyor.göreceğiz.ataştıralım.
    Cevapla
  • ibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    her şey güzel olacak...................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR