Haber7'ye değerlendirdiler: 'Kemal Kılıçdaroğlu hastalıklı bir halde'

Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik milliyetçilik eleştirilerine partisinin grup toplantısında yanıt verdi. Iraklı Türkmenlere yardım yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Suriye'deki Türkmenlere ise Arapça hazırlanan Nutuk'u gönderdiklerini ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hastalıklı bir halde olduğunu ifade eden gazeteci ve yazarlar, Haber7'ye bu konuyu değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 00:09 GÜNCELLEME 02.01.2021 03:04 GÜNCEL
Haber7'ye değerlendirdiler: 'Kemal Kılıçdaroğlu hastalıklı bir halde'
Haber7'ye değerlendirdiler: 'Kemal Kılıçdaroğlu hastalıklı bir halde'

Haber7- Muhammet BİNİCİ

 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında kullandığı ifadeler oldukça dikkat çekti ve tepki topladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik milliyetçilik eleştirilerine yanıt verdi. Iraklı Türkmenlere yardım yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Suriye'deki Türkmenlere ise Arapça hazırlanan Nutuk'u gönderdiklerini ifade etti.
Sosyal medyada büyük tepki çeken bu konuşmanın ardından yazarlar ve gazeteciler Haber7.com'a bu konuyu değerlendirdi.

 

'KILIÇDAROĞLU HASTALIKLI BİR HALDE'

Gazeteci ve Milat gazetesi köşe yazarı Ahmet Ay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun hastalıklı bir ruh haline sahip olduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun Türkmenlerin, savunmaya ve insani desteğe ihtiyacı olduğu bir dönemde ve hatta mümkünse Uluslararası hukuk izin verirse silaha ihtiyacı oldukları bir dönemde biz Türkmenlere Arapça çeviri Nutuk gönderdik demesi hastalıklı bir haldir. Bunu inanın üzülerek söylüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bekası da, demokrasinin gelişmesi de insanların müreffeh yaşaması da iyi bir muhalefetin ve ana muhalefetin varlığıyla olur diye belirten Ay, "Ana muhalefet liderinin bu halde olması, Türkiye'de saydığım bu özelliklerin gecikmesi ve azalması anlamına geliyor. Kılıçdaroğlu'nun bu hali hastalıklı bir haldir. Siz insanların gıdaya, battaniyeye ihtiyaç duyduğu bir dönemde, insani yardımları göndermenin elzem olduğu bir dönemde, biz Atatürk'ün nutkunu arapça çevirdik gönderdik demesi tek kelimeyle hastalıklı bir haldir" dedi.

Bu sözlerin Kılıçdaroğlu'nun düşünerek söylediği ifadeler olduğuna inanmıyorum diyen Ay, "Bu CHP içinde bir ekibin Kılıçdaroğlu'nu itibarsız etme ve önümüzdeki aylarda Kılıçdaroğlu'nu göndermeye zemin hazırlamaya yönelik sözlerdir. Düşünün Maraş'ı bilmiyorum diyorsunuz, ondan sonra çıkıp Doğu Akdeniz ile ilgili hezeyanlarda bulunuyorsunuz, ondan sonra Türkmenlerin perişan olduğu bir dönemde biz onlara nutuk gönderdik diyorsunuz. Kılıçdaroğlu'nun bu durumunu antropologların ve psikologların oturup değerlendirmesi daha sağlıklı olur diye düşünüyorum." diye belirtti.

'KILIÇDAROĞLU'NU ALAY KONUSU OLARAK GÜNDEMDE TUTMAYA ÇALIŞAN İHANET MEKANİZMASI MI VAR'

Gazeteci ve Akşam Gazetesi yazarı Serkan Fıçıcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki çıkışlarının endişe verici olduğunu ifade etti.

Galiba iş “taktik saçmalama” boyutunu aştı diyen Fıçıcı, "İskambil kağıdı meselesi, Katar Emiri’nin önünde eğilme iftirası, kapalı Maraş afallaması derken şimdi de Türkmenlere Arapça Nutuk yardımı zırvası.Kılıçdaroğlu için önceleri “ciddi ciddi saçmalıyor” derdik ama galiba bu kez durum farklı. Ana muhalefet liderinin sürekli “alay konusu” olması kimse açısından iyi bir şey değil. İzahı olmayan sözlerin mizahı da bir yere kadar. Gülelim, eğlenelim derken ciddi bir sorunu ıskalıyor olabiliriz. Sadece tahmin ama sanki etrafındakiler kulağına bir şey üflüyor, o da duyduklarını anlamadan, sorgulamadan anlamsız cümlelere dönüştürüp seslendiriyor gibi" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağlık sorunu yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz diyen Fıçıcı, "Daha önce Turgay Güler, Kılıçdaroğlu’nun sağlık sorunlarının CHP içinde tartışıldığını yazmıştı. Üzerinde durulmadı. Her şey bir tarafa eğer Kılıçdaroğlu sağlık sorunu yaşıyorsa bunun siyaset malzemesi yapılması ayıptır. Durumu bilsek geçmiş olsun deriz, sağlığı için dua ederiz. Ama sağlık sorunu yaşayıp yaşamadığını bilmiyoruz. Bu yüzden söylediklerini mecburen ciddiye alıyoruz. Hem Ecevit’e yapılanlar dün gibi gözümüzün önünde. En yakınlarının ihanetini, dost bildiklerinin hakaretlerini unutmadık. CHP içindeki hizipler arası çekişmenin acımasızlığını da düşünürsek sormadan edemiyoruz. Acaba Kılıçdaroğlu’nu hata yapmaya sürükleyip sadece alay konusu olarak gündemde tutmaya çalışan bir ihanet mekanizması mı var?" diye konuştu.

'SON DERECE RAHATSIZ EDİCİ VE TRAJİK BİR DURUM'

Gazeteci ve Akşam Gazetesi yazarı Emin Pazarcı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu durumunun ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugüne kadar Suriyeli Türkmenlere yapılan bütün yardımların önünü kesmeye çalıştığını belirten Pazarcı, "Suriye Türkmenlerini kaderlerine terk etmek için adeta çırpınan ve Mit tırları meselesiyle Türkiye'nin o bölgedeki faaliyetlerini kirletmeye, hatta uluslararası platformlara taşıyıp, Türkiye'yi sıkıntıya sokmaya çalışan Kılıçdaroğlu nutuk göndererek Suriyeli Türkmenlere yardımda bulunduğunu söylüyor. Kılıçdaroğlu'na hatırlatmak lazım, nutuk göndererek yardım yapılacaksa, Mustafa Kemal'in o bölgedeki mücadelesini bir hatırlaması gerekir. Mustafa Kemal Paşa geçmişte, Suriye Başbakanını ağırlayan daha sonra da yabancı basının karşısına geçerek, Suriyeli Türkmenlere yardım için orduyu gerekirse o bölgeye göndereceğini belirten bir insandı. Atatürk'ün nutkunu göndermek yerine, Kılıçdaroğlu bugüne kadar Mustafa Kemal'in o bölgeyle ilgili fikirlerini yürürlüğe koysa daha iyi yapardı diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun bu durumu ciddiye alınmamalı diyen Pazarcı, "Nutku oraya gönderdim diye övünmek garip bir durum. Son derece rahatsız edici ve trajik bir durum." diye konuştu.

'AKLA MANTIĞA AYKIRI, AKIL TUTULMASI..'

Gazeteci ve Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tip söylemlerinin artık normal gelmeye başladığını söyledi.

Söylediği şey saçma sapan ve absürd bir ifade diyerek sözlerine başlayan Genç, "Iraklı Türkmenlere tırlar dolusu yardım ettik diyor, ne yardımı olduğunu bilmiyoruz. Öteki taraftan Suriye'ye de yardım yapmış, yardımın mahiyetini açıklıyor, o da nutuk göndermiş. Mustafa Kemal'in nutuğu diyor, Kemal Atatürk değil Atatürk mü,  Mustafa Kemal mi tartışmalarına da bir sinyal var. Ordan Canan Hanımı da selamlamış gibi görünüyor. Suriyeli Türkmenlere yardım olsun diye, arapça nutuk göndermiş. O savaş mağduru insanlar, kamplarda arapça nutuk okuyarak, nasıl bir fayda sağlayacaklar ne hissedecekler" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun her hangi bir konuda bir fikir beyan etmiş olsa onunla ilgili muhakkak bir şey yaptığını ortaya koymaya çalışıyor diyen Genç, "Ama işin doğrusu da şu, hiçbir şey üretmedikleri için hiçbir projeleri olmadıkları için halka hiçbir şekilde umut olmadıkları için, söylemlerle lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyorlar. Akla mantığa aykırı, akıl tutulması ne derseniz deyin bu tür absürd şeylerle karşımıza çıkıyor. Reklamı sevmiyoruz diyerek cümlesini bitiriyor ama söylemiş oluyor. Bu Kılıçdarğlu artık ne yapsa yeridir durumdayız. Kahvelerdeki sorunları çözmek amacıyla her oyunda bir deste açılmasını teklif eden, buna kafa yoran Suriyeli Türkmenlere arapça nutuk gönderen Kılıçdaroğlu merak ediyorum acaba Türkiye'de ki sorunlara ne tür çözümler bulabilir. CHP bu ülkede iktidarda olsa acaba bu ülkenin ne kadar umudu olur. Bu ülkenin geleceğini nasıl teslim edebilirsiniz. Çok büyük bir soru işareti" ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • BOR 3 yıl önce Şikayet Et
    Zorla ve aldatmacayla sevgili vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve ülkenin her köşesi fiili olarak ele geçirilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve daha korkunç olmak üzere, ülkenin içinde iktidara sahip olanlar aymazlık ve sapkınlık ve hatta hainlik içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, kişisel çıkarlarını istilacıların siyasi emelleriyle birleştirebilirler. Ulus, yoksulluk ve sıkıntı içinde yorgun ve bitkin düşmüş olabilir. Ey Türk geleceğinin evladı! İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki soylu kanda mevcuttur!
    Cevapla
  • oktay 3 yıl önce Şikayet Et
    haksızlık yapıyorsunuz. kılıçdaroğlu belki yanlışlıkla söylemiştir. fakat onu alkışalayanlara ne demeli? böyle kalabalığa bu sözler az bile.
    Cevapla
  • kosovalı 3 yıl önce Şikayet Et
    valla helal olsun chp adamlarda bizde bişey eksik diyorlardı adınıda koyamıyorlardı siz buldunuz ve gönderdiniz helal olsun bune zeka bune kabiliyet be kardeşim maşaallah :) ne gerek var silaha uçağa paraya hava savunmaya nükleere her ülkeye nutuk gönderelim sorun çözülsün bitsin bu kan ve gözyaşı..
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Eceviti ne hale sokmuslardi son doneminde,bunu da onun durumuna sokacaklar gibi...
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    bazı chp ilçe belediyelerinin kobani'ye yardım diye pkk'ya yardım gönderdiğini biliyoruz bu alçaklık hainlik namussuzluktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR