Akılalmaz paylaşım sonrası MHP'den bomba AYM teklifi

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımına MHP, "AYM yeniden masaya yatırılmalıdır" yanıtını vererek, partinin lideri Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayı gündeme getirdi. Bahçeli AYM için, "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" demişti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.10.2020 07:56 GÜNCELLEME 14.10.2020 10:30 GÜNCEL
Akılalmaz paylaşım sonrası MHP'den bomba AYM teklifi
Akılalmaz paylaşım sonrası MHP'den bomba AYM teklifi

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın sosyal medyadaki "Işıklar yanıyor" paylaşımına tepkiler giderek büyüyor.

 

"AMACIM AYM'NİN BİR HUKUK IŞIĞI OLDUĞUNU VURGULAMAKTI"

Engin Yıldırım, gelen tepkiler üzerine hesabını kapatıp paylaşımını sildi ve daha sonra "Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

Engin Yıldırım, gelen tepkiler üzerine hesabını kapatıp paylaşımını sildi.

MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül'den söz konusu paylaşıma ilişkin açıklama geldi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Bülbül, "Bu cesaretin kaynağının hukuk olmadığı mutlaktır. Sinsi mesajlarla Türkiye’yi tehdit edenlere her zaman her yerde 'Hodri meydan' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"AYM YENİDEN YAPILANDIRILMALI"

Bülbül'ün açıklamasını takiben MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir de sosyal medya üzerinden açıklamada bulunarak, şunları kaydetti: "Anayasa Mahkemesi'nin kendi kurumsal kimliğini kullanan ve bu kurumun üyeliğini yapan bir şahsın "adice" bir paylaşımla neyi ima ettiği malumdur! Yaşanan bu olay Anayasa Mahkemesi’nin tüm unsurlarıyla yeniden masaya yatırılmasının ne derecede önemli olduğunu ortaya koyuyor. Anayasa Mahkemesi'nin bu ve benzeri tartışmaların dışına çıkarılması zaruridir. Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın 30 Eylül 2020 tarihinde yapmış oldukları açıklamaları, ne derecede haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir."

BAHÇELİ'NİN AYM AÇIKLAMALRI

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) son zamanlarda verdiği kararları "sancılı ve sakat" olarak niteleyen MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi yeni hükümet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır" demişti. "Hak ihlali adı altında verilen kararlar telafisi imkansız zararlar vermektedir" ifadelerini kullanan MHP lideri, AYM'yi "darbe döneminin ürünü" olarak tanımlamıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi meclisin üzerinde değildir. Milletin üzerinde hiç değildir
    Cevapla
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    Aym kendisi defalarca anayasayı ihlal etti. anayada değişikliklerini dengeleyemez iken denetledi iptal etti. içeriğe girmemesi gerekirken icerige girdi. bu da kesmedi darbe çığırtkanlığı yapti kapatılması şart oldu.
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli söylüyorsa doğrudur.
    Cevapla
  • boybeyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hak ihlalinin Türkçesi ; hainlerin yaptığı hainliği görmezden gelmek,vatan, millet düşmanlarına yardımdır.
    Cevapla
  • Tuğlu... 3 yıl önce Şikayet Et
    Aym lağvedilsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR