Kabine toplantısı kararı: MEB 2020 Ortaokul 5,6,7 ve Lise 9,10,11. sınıflar okula başlıyor mu?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00’da toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve MEB Bakanı Ziya Selçuk’un da katılımlarıyla yapılacak toplantıda gündem okullarda yüz yüze başlayacak kademeler olacak. Ortaokul 5,6,7 ve Lise 9,10,11. sınıflar henüz okula başlamadı. Düzenlenen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okullarla ilgili kararı açıklaması bekliyor. Peki okullar ne zaman açılacak?

ABONE OL
GİRİŞ 20.10.2020 19:45 GÜNCELLEME 20.10.2020 19:51 GÜNCEL
Kabine toplantısı kararı: MEB 2020 Ortaokul 5,6,7 ve Lise 9,10,11. sınıflar okula başlıyor mu?
Kabine toplantısı kararı: MEB 2020 Ortaokul 5,6,7 ve Lise 9,10,11. sınıflar okula başlıyor mu?

Pandemi sürecinde Mart ayından beri okullarda belli kademeler hala yüz yüze eğitime başlayamadı. Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile 21 Eylül’de anasınıfı öğrencileri ile birinci sınıflar okula başlamıştı. 5 Ekim’de ise uygulamalı meslek liseleri, güzel sanatlar lisesi ve spor liseleri yüz yüze eğitime başladı. Geçtiğimiz hafta başında (12 Ekim) İlkokul 1,2,3,4 sınıflar ve üniversite ve liseye geçiş sınavına katılacak 8-12 sınıflar eğitime başladı. 20 Ekim’de yapılacak Kabine Toplantısında gündem açılmayan Ortaokul 5,6,7 sınıflar ile Lise 9,10,11. sınıflar olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılacak toplantıda eğitime başlayan sınıflarda ki vaka durumları ve güncel salgının seyri dikkate alınacak. MEB Bakanı Ziya Selçuk yapılan değerlendirmenin ardından açılmayan diğer kademelerle ilgili karar vereceklerini belirtmişti. Peki ortaokul ve liseler açılacak mı? İşte Kabine toplantısından çıkan karar…

 

 

5,6,7,9,10 VE 11. SINIFLAR OKULA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın durumla ilgili değerlendirmeleri masaya yatırdı. Buna göre ortaokul 5 sınıf ve Lise 9 sınıflarla 2 Kasım itibariyle açılıyor. 

 

 

SON KABİNE TOPLANTISINDA YÜZ YÜZE EĞİTİM GÜNDEMDİ!

Düzenlenen son Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz yüze eğitimle ilgili alınan kararları açıklamıştı. Sağlık önceliklerinden taviz vermeyecek şekilde bu sıkıntıları aşamalı olarak çözüme kavuşturacak yöntemler geliştirdiklerini belirten Erdoğan” Eğitimde daha önce okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Diğer sınıflarda da uzaktan eğitim yoluyla eğitim öğretime geçilmesini temin etmiştik. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1. sınıfların yanı sıra 2, 3, ve 4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Bunlara ilave olarak ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek.” şeklinde konuşmuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilkokulun tüm sınıflarıyla Ortaokul 8 ve Lise 12. sınıfların açılma kararının ardından yaptığı açıklamada “ Önümüzdeki 3 hafta salgının seyrine bakacağız, değerlendirmeler yapılacak. Eğitim kesintiye uğramıyor, çocuklarımızın bir kısmı okullara gitmese de her koşulda bizim eğitime odaklanmamız ve eğitimin bir eksiğinin kalmaması için uğraşmamız lazım” demişti. Bakan Ziya Selçuk’un belirttiği 3 haftalık değerlendirmenin sonucu bugün saat 15.00’da başlayacak Kabine toplantısında görüşülecek ve karara bağlanacak. 

KABİNE TOPLANTISINA KİMLER KATILIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli

 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

YORUMLAR 3
  • Cihan kakaan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi okulu açsalarda kurtulsak
    Cevapla
  • Zehra 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben oğlumu okula göndermiyorum kronik rahatsızlıkları var. Okuldan dediklerine göre canlı ders olarak vermeyecekler gitmeyenlere. Kendi başına ders çalışmak zorunda. Okulları açmakla yanlış yapılıyor ve okula gidemeyen çocuklarada haksızlık oluyor. Başımızın çaresine bakmak zorundayız. Çocuğumun bir senesi heba olacak malesef
    Cevapla
  • muzaffer 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açıldı tamamen açılmalı. Mazeret ayrı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR