İstanbul Büyükçekmece'de uçak düştü! Valilik'ten son dakika açıklama

Son dakika haberine göre; Büyükçekmece'de henüz belirlenemeyen bir sebeple eğitim uçağı düştü. Olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye, kazada bir kişinin yaralandığını açıkladı. Görgü tanıkları uçağın düşmesinin ardından patlama ya da yangın olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2020 11:52 GÜNCELLEME 22.10.2020 13:46 GÜNCEL
İstanbul Büyükçekmece'de uçak düştü! Valilik'ten son dakika açıklama
İstanbul Büyükçekmece'de uçak düştü! Valilik'ten son dakika açıklama

Son dakika haberine göre;  Büyükçekmece'de bir eğitim uçağı boş araziye düştü. Özel bir firmaya ait eğitim uçağının Büyükçekmece'de boş araziye düşmesi üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Burun kısmından toprağa gömülü haldeki uçak, ekipler tarafından halat yardımıyla çıkarıldı. Kazada yaralanan pilot da uçağın içinden çıkarıldı.

VALİLİK'TEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği;  İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından bugün saat 10.56'da havalanan özel bir havayolu şirketine ait eğitim uçağı, alınan ilk bilgilere göre motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada saat 11.05'te havalimanı yakınlarında düşmüştür. İstanbul Hezarfen Ahmet Çelebi Havaalanından havalanan eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle inişe geçtiği sırada düşmüştür. Uçağın pilotaj lisans öğrencisi yaralı olarak kurtarılmıştır.

"MANEVRA YAPMASAYDI, TEM'E DÜŞECEKTİ"

Görgü tanıkları uçağın düşmesinin ardından patlama ya da yangın olmadığını söyledi. Kazayı görenlerden Mehmet Mert, ''Uçak manevra yapmasaydı TEM'e düşecekti'' dedi.

GÖRGÜ TANIKLARI KONUŞTU

Kazayı gören Uğur Önver, ''Yetkililer ve ekipler de olay yerine ulaştıktan sonraki görüntü bu. Artık profesyonel bir müdahale gerçekleşiyor'' diye konuştu. 

Yine görgü tanıklarından Mehmet Değirmenci, ''Maalesef bu üzücü olaya tanık oldum. Olay yerine ekipler yeni ulaşmışlar. Olayın 11.00-11.05 civarında olayın olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla uçağın burnu maalesef toprağın içine girmiş. İnşallah ölen ya da yaralanan yoktur ama umutsuzum. Uçak düştükten sonra görüntüyü 11.07 civarında çektim. Yangın ya da dumanla ilgili herhangi bir şey yok. Orası tarım yapılan bir yer zaten. Kayalık bölge de değil. Maalesef uçak çakılmış durumda'' ifadelerini kullandı. 

Kazayı gören Mehmet Mert, şunları söyledi:
''11.00 civarında Hadımköy üzerinden gişelerden çıktım, viyadükten geçerken uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Önce tam anlamadım. Hemen arkadaşları aradım. O andan görüntü de bulduk biz. 2 kişinin olduğu, eğitim uçağı olduğu anlaşıldı. Olay yerinde durmadım. Uçak havadayken gördüm. Viyadükten sağa doğru kaydı. Tam olarak kestiremedim, kazaya sebebiyet vermemek için. Nereye düştüğünü görmedim. Uçak havadayken yere düşmek üzere olduğunu gördüm. Araç kullanırken farkettim. Uçağın sağa doğru kaydığını gördüm. Manevra yapmasaydı TEM'e düşecekti.''

 

Ayrıntılar geliyor...

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • ferhat Aktaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifalar ihsan eylesin Beytullah Nart kardeşime. Hz Allah senin ve ailenin yaptığı iyilikleri karşılıksız bırakmadı. İnşâAllah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun.
    Cevapla
  • Volkan67 3 yıl önce Şikayet Et
    Kahramanlık bunun neresinde bi de manevra yapmasaydı
    Cevapla
  • Ddd 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendini düşünebilirdi, ona göre davranabilirdi ama diğergam davranmış.
    Cevapla
  • Goksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçak araziye düşüyor, yanındaki otobanda seyirci trafiği oluşuyor, yok böyle bişey.
    Cevapla
  • Düşündürücü.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok manidardır sürekli eğitim uçakları düşüyor..
    Cevapla
  • baykemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Amaç yerine geliyor işte , önemli olan eğitim uçuşu olmayan uçakların düşmemesi.
    Cevapla
  • miso 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle başlık olurmu kardeşim yüreğimiz ağzımıza geldi yolcusu olan var geleni gideni olan var marifetmi bu şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR