Yunanistan'ın yalanı elinde patladı! Türkiye anında cevap verdi...

Yunan medyasında, Doğu Akdeniz’de Oruç Reis sismik araştırma gemisine Yunan savaş gemilerince müdahalede bulunulduğuna ilişkin bir iddia yer aldı. Güvenlik kaynakları bu iddiaları yalanladı. Üstelik daha sonra Oruç Reis için bugüne kadar ilan edilen en geniş kapsamlı NAVTEX'lerden biri ilan edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2020 18:51 GÜNCELLEME 22.10.2020 20:29 GÜNCEL
Yunanistan'ın yalanı elinde patladı! Türkiye anında cevap verdi...
Yunanistan'ın yalanı elinde patladı! Türkiye anında cevap verdi...

Yunan devlet televizyon kanalı ERT, Meis Adası'nın 13 kilometre yakınına kadar gelen Oruç Reis sismik araştırma gemisine Yunan savaş gemilerinin müdahale ederek bölgeden uzaklaştırdığını iddia etti. Yaşananlara ilişkin bir de fotoğraf yayınladı. Ancak fotoğrafın montaj, iddiaların ise gerçek dışı olduğu ortaya çıktı. 

 

 

GÜVENLİK KAYNKALARI KESİN BİR DİLLE YALANLADI

Güvenlik kaynakları Oruç Reis’e müdahale iddiasını kesin bir dille yalanladı. Oruç Reis’in Cengizhan ve Ataman destek gemileriyle, Türk Savaş gemilerinin korumasında Meis Adası'na 13 KM mesafede Türk kıta sahanlığı içinde çalışma yaptığını belirtildi. Yunan savaş gemileriyse adanın 10 KM açıklarında pozisyon aldı. Başka ifadeyle Türk ve Yunan filolarının arasındaki mesafe 3 kilometreye kadar düştü. 

İZLEMEKLE YETİNDİLER

Güvenlik kaynakları Oruç Reis'in bölgede faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde tamamladığını belirtti. Yunan savaş gemileriyse müdahale iddialarının aksine Oruç Reis'i izlemekle yetindi.

 


TÜRKİYE'DEN TOKAT GİBİ CEVAP

Yunanistan’ın iddialarına cevap niteliğinde Türkiye’den yeni bir NAVTEX adımı geldi. Bugüne dek Meis adasının güneyinde faaliyet gösteren ve 22 Ekim’de görev süresi sona erecek Oruç Reis’in görev süresi uzatıldı, görev yeri ise Rodos ve Meis adalarının arasındaki bölge olarak değiştirildi.

Çalışmalarına Türk kıta sahanlığının güney sınırlarında başlayan Oruç Reis böylece ilk kez bu kadar kuzeye çıkmış oldu. Bölgede 12 mil egemenlik iddiasında bulunan Yunanistan’ın Meis ve Rodos adalarının arasında 27 Ekim’e kadar çalışacak Oruç Reis’e Türk savaş gemilerinin eşlik etmeyi sürdüreceği belirtildi. 

YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Duru 8 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en korkak iki adamı var sahnede. Ermenistan dayak yiyor bir şey yok diyor. Yunanistan ise ermenistanin arkasına saklaniyordu. Ermenistanin Dayak yidigini gorunce Şimdi korkusundan nev texlerini iptal ediyor. Ey yunanlılar bunu sizin güvendiğiniz adam bumu
    Cevapla
  • ayho 3 yıl önce Şikayet Et
    reisin kimseye eyvallahı yok. geçim sıkıntısı yaşıyor muyuz evet yaşıyoruz. ama geleceğe boynu bükük bir nesil bırakmayacağız. tüm meselemiz bu. batılıların alay ettiği küçük gördüğü parmağında oynattığı aba altından sopa gösterdiği bir millet olmak gruruma dokunuyordu . Allah razı olsun senden reis meğer biz aslanmışızda kendimizi 100 yıldır kedi sanıyormuşuz. sayende uyandı bu millet
    Cevapla
  • mehmet turgut 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınmaya devam etsinler, paşinyan nasıl kaşınıyorsa yunanistan ıda bir kaşıyan bulunur.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan nin tehditleri bardagi tasirdi sözün bittigi yere gelindi yunanistan a savas ilan edip 30 yil savasmak gerek bir daha baris yunanla olmasin
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    30 yıl sürmezki 30 saat de kardeş
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³ş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sikiysa müdahale et bakalim. Sonra senin Filondan bir eser kalacakmi iki defa düsün olmadi üc defa düsün. Senin sonun Ermenistandan beter olur. Karsinda bir Kabile devleti yok, daha güclü bir Türkiye var. Azererbeycanli Kardaslarimiz senin Ermeni kardeslerinen les lerini sayamaz hale geldi. - Ama iyi olurd kardes Azarbeycan ile beraber hiz yarisi yapardik onlar Karabagi mi cabuk alacak yoksa biz Yünanistanimi. Biraz heycan girerdi araya.
    Cevapla
  • Sezgin 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR