Dışişleri Bakanlığı, Berlin'de camiye düzenlenen polis baskınını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Berlin'de bulunan Mevlana Camii'nde düzenlenen polis baskınını kınadı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 01:04 GÜNCELLEME 23.10.2020 02:27 GÜNCEL
Dışişleri Bakanlığı, Berlin'de camiye düzenlenen polis baskınını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Berlin'de camiye düzenlenen polis baskınını kınadı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Berlin'deki en eski ve merkezi camilerden biri olan Mevlana Camii'ne polis tarafından yapılan baskını şiddetle kınıyoruz. Bu çirkin eylemle ibadet yerlerinin kutsallığına gösterilmesi gereken hassasiyet hiçe sayılmıştır. Cemaatin sabah namazı için toplandığı sırada mali konuda yürütülen bir soruşturma gerekçe gösterilerek, çok sayıda polisle camiye baskın yapılması asla kabul edilemez. Polislerin baskın bahanesiyle cami içinde botlarıyla dolaşmaları ve ibadethaneyi kirletmeleri hiçbir şekilde mazur görülemez" denildi. 

 

'İZAHI MÜMKÜN OLMAYAN BİR HAKARETTİR'

Eylemin Almanya'nın başkentinde gerçekleşmesinin de manidar olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

 

"Bu çirkin eylemin ifade ve inanç özgürlüğü konusunda ders vermeye kalkan bir ülkenin başkentinde gerçekleştirilmesi ise ayrıca düşündürücüdür. Bu baskın sadece Mevlana Camii'ndeki cemaate karşı değil, aynı zamanda, Müslüman topluma karşı yapılmış, izahı mümkün olmayan bir harekettir. Ayrıca, Almanya'da sayıları 5 milyona yaklaşan Müslüman toplumunun maruz kaldığı ön yargılı, ayrımcı ve orantısız muamelenin yeni bir örneğidir. Müslümanların daha fazla dışlanmadan ve ötekileştirilmeden Almanya'nın ayrılmaz bir parçası oldukları gerçeğini Alman makamlarının idrak etmeleri gerekir."

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ'TAN BERLİN'DEKİ CAMİYE YAPILAN POLİS BASKININA KINAMA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Almanya'nın başkenti Berlin'deki Mevlana Camisi'ne yapılan polis baskınını şiddetle kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Almanya'nın başkenti Berlin’de bölgenin merkezi camilerinden biri olan Mevlana Camii'ne sabah namazı vaktinde Alman polisleri tarafından yapılan baskında hassasiyetlerin ve kutsalların hiçe sayıldığını belirtti. 

Bu nefret dolu tutumu şiddetle kınadığını vurgulayan Erbaş, "Özellikle Avrupa’da İslam düşmanlığı üzerinden üretilen nefret dilinin resmi makamlar tarafından da desteklendiğine şahit oluyoruz. Müslümanlara yönelik yapılan bu ayrımcı ve saygısız muamele hiçbir bahane ile kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde camide gerçekleşen ve 150 polisin katılığı aramalar sırasında polislerin Mevlana Camisi'nin halılarına botlarla basması ve namaz vaktinde arama yapılması tepkilere yol açmıştı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Mevlana Camisi'nde yapılan aramalar sırasında polislerin üzerinde namaz kılınan halılara botlarla basmasına cami yönetimi ve Müslümanlar tepki göstermişti.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olan alman malı kullanmaz. BOYKOT BOYKOT BOYKOT Alman malı almıyoruz
    Cevapla
  • ercant 3 yıl önce Şikayet Et
    islamı terör ile anılmasına çabalayan ülkeler çoğunlukta, fakat terör faaliyetleri en çok islama karşı yapılmaktadır. bu tür haberleri daha fazla manşetlere taşımak gerekir. Teröristlerin terör faaliyetinde bulunanların, saldırganların müslümanlar olmadığını, dünayadaki bütün teröristlerin müslüman olmayanlardan oluştuğunu bu manşetlerle insanlığa anlatmalıyız.
    Cevapla
  • Mutlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Naźi dedik mı de kızıyorlar.
    Cevapla
  • SERKAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Kısas ta hayır vardır. Sende iki tane kiliseye veya havra ya baskın yap, bak nasıl duruyor o baskınlar. Ama buda ayrı bir yürek ister.
    Cevapla
  • 1905 3 yıl önce Şikayet Et
    o da Türke yakışmaz
    Cevapla
  • Ahmet Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın! ibadethaneye baskın Allah'tan korkmayan yürek ister
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Küffar tek millettir.Onlar ancak birbirine dostturlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR