Türkiye'den hayati bölgeye askeri güç sevkiyatı

Türkiye, İdlib'de çatışmaların önlenmesi ve güvenliğin sağlanması maksadıyla bölgeye takviye güç göndermeye devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 05:46 GÜNCELLEME 23.10.2020 09:59 GÜNCEL
Türkiye'den hayati bölgeye askeri güç sevkiyatı
Türkiye'den hayati bölgeye askeri güç sevkiyatı

TSK, Rusya ile ortak askeri devriyelerin sürdüğü İdlib'e askerî sevkiyatını yoğunlaştırdı. Son olarak Suriye-Türkiye sınırındaki Kafr Losin geçidinden zırhlı araç, tank ve mühimmat yüklü 60 araçtan oluşan askerî bir konvoyun girişinin ardından önceki gün de tank ve obüs taşıyan 15 araçlık konvoy İdlib’e gönderildi.

 

YENİ GÖZLEM NOKTALARI

TSK ayrıca bölgede, biri Cebel el Zaviye Dağı diğeri ise İdlib'in güneyinde yer alan Kavkafin Köyü tepesinde rejim güçlerinin irtibat hattı üzerinde olmak üzere son bir haftada iki gözlem noktası kurdu. Bölgedeki gözlem noktası sayısı 69’a ulaşan TSK, bu noktalar arasındaki koordinasyonu sağlamak ve rejimin saldırılarını önlemede etkin görev üstlenmek için yeni bir askeri üs kurmak için de çalışma başlattı. İdlib'in güney kırsalındaki Cebel El Arbain bölgesine kurulacak üssün faaliyete geçmesi ile TSK’nın bölgedeki manevra kabiliyetinin artması bekleniyor.

 

M4’E İLAVE KUVVET

Öte yandan, İdlib’in güneyinde yer alan TSK’nın Morek gözlem noktasındaki güçlerini ise daha kuzeydeki noktalara kaydırdığı bildirildi. Bu adımla M4 kara yolunun güvenliğinin sağlamlaştırılması ve diğer gözlem noktaları ile bağlantının sağlanması amaçlandığı belirtiliyor.

Türkiye ile Rusya, İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askerî faaliyetlerin 6 Mart 2020'den itibaren durdurulmasında anlaşmıştı. İki ülke ayrıca M4 kara yolunun kuzeyinde 6 kilometre ve güneyinde 6 kilometre derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilmesinde ve M4 kara yolunun bir bölümünde ortak devriyeler konusunda da uzlaşmıştı.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • özmuşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu işten bir gram bir şey anlıyorsam rus ayısını falan boşverin orayı bir saniye boş vermememiz gerekiyor.Çünkü ülke olarak bize saldıracakları kritik noktalardan birisi ve Türkiye ' yi elini kolunu bağlayacağı nokta..İcap ediyorsa canımız pahasına ölüm kalım mücadelesinin verilmesi gerekiyor.Allah yar ve yardımcımız olsun .............
    Cevapla
  • Muhidtin Atlıhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus ayısı 'na güven olmaz aman dikkat rabbim ordumuza güç kuvvet versin inşallah
    Cevapla
  • Bukkkkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi bu bataklık tan kim çıkaracak acaba sonumuz iyi degil
    Cevapla
  • hltt01 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan ordan.. 600 yıldır Osmanlı toprağı olan bu coğrafya neden bataklık oluyormuş. senin beynin bataklık
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden bataklık olsun bak hani eskisi gibi terör faaliyetleri oluyor mu bombalar patliyormu ülkede tehlikeyi ülkeden uzakta karsiliyacaksin yerinde bekleyerek değil buyuk ve güçlü ülke olmak bunu gerektirir elin oğlu 11 bin km oteden gelip giriyor bataklık olmuyor sen dibindeki yere gidince bataklık oluyor bırakın bu işleri yemez kimsa artik hadiii
    Cevapla
  • ERTUĞRAN DURAN 3 yıl önce Şikayet Et
    muzaffer eyle YARAB. MAZLUMLAR BİZİ BEKLİYOR.
    Cevapla
  • antiheykelci 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin gardasim
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    hava savunmasi olmadan yollamayin, ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR