Son dakika: TBMM'de Vergi ve SGK prim borçları kararı!

Son dakika: Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2020 23:10 GÜNCELLEME 24.10.2020 01:15 GÜNCEL
Son dakika: TBMM'de Vergi ve SGK prim borçları kararı!
Son dakika: TBMM'de Vergi ve SGK prim borçları kararı!

Son dakika: Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılması ile Kovid-19 salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasını içeren İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

 

MADDE İHDASI VE DEĞİŞİKLİK ÖNERGESİ

Komisyonda vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına ilişkin madde kanun teklifine ihdas edildi. Buna göre  gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılıyor.

 

Kanun teklifiyle vergi borçları yapılandırılarak borçların 18 taksitle ödenmesine imkan tanınacak. Borcunu peşin ödemek isteyenlere de indirim sağlanacak

Teklif, vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları; karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezalarını kapsıyor.

Öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da vergi yapılandırması kapsamında olacak.

 Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamındaki Hazine alacakları, madenlerden alınan devlet hakkı, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre takip edilen diğer alacaklar da yapılandırılacak.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek ve maksimum 18 taksit yapılabilecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda, işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi, Ocak 2021'de gerçekleştirilecek.

Sosyal güvenlik primleri idari cezaları, gecikme cezaları ve faiz zamları da yapılandırılabilecek.

Ayrıca il özel idarelerine olan borçlar, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, diğer vergi ve harçlar, su, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları, muhtelif ücretlerden kaynaklı kurum alacakları ve zam ve faizleri de yapılandırılabilecek.

TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin aidat ödemeleri de yapılandırmaya dahil olacak.

KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklananlar ile aidat alacakları, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50'den fazlası bunlara ait şirketlerin taşınmazlar hakkında yapılan irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan alacaklar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediye ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standartları Enstitüsü hizmet bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında yer alacak.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • kücük esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    ben iş yerimin kirasını vergi ve bağkuru ödedikten sonra taksitlendirme cıkarsa hic birinede hakkımı helal etmiyorum elimdeki parayi verince ac gözlü dükkan sahibiyle uğraşıyorum kovit bitirdin bizi
    Cevapla
  • Vergici 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki düzenli ödeyen bu durumda ne oluyor !!!
    Cevapla
  • Apo 3 yıl önce Şikayet Et
    Düzenli ödeyene peşin vergi indirimi yapılıyor saten ödeyemeyen esnaf ve sanayici devletten kredi( gibi birşey düşün )kullaniyor
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Hasedleri sevmez, Allahin sevmedigi kulda Cennete giremez. iyi düşün Cenneti feda etmeye degermi. Madem vergini ödeyebiliyorsan şükür etsene, ben iflas ettim 15 tane çalişanim vardi. ,,yinede Allaha çok şükürler olsun,, Sagligimiz yerinde .
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Enayi olur
    Cevapla
  • Newyork times 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın devlet baba
    Cevapla
  • Vatandaşın biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet baba demek cok yanlıştır.. .. Doğrusu DEVLET ANA olmalıdır..
    Cevapla
  • Esra 3 yıl önce Şikayet Et
    Igneli laf sokma. Edepsizlik yapma. Bir dünya esnaf var çalişanlarinin sgkk primini ödeyemeden iflas eden, kötümü oldu şimdi en azindan ana parasini ödeyecek olay kapancak..çok güzel bir uygulama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR