Mevlid kandili ne zaman? 2020 Diyanet takvimi Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in doğduğu gece olan Rebiülevvel ayının 12. günü tüm İslam aleminde Mevlid Kandili olarak idrak edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in doğduğu gün olan Mevlid Kandili, Müslümanlar için büyük ehemmiyet arz eden kandillerin en kıymetlisi olarak kabul edilmektedir. Peki 2020 Mavlid Kandili ne zaman? İşte Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili tarihi...

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 10:25 GÜNCELLEME 26.10.2020 10:28 GÜNCEL
Mevlid kandili ne zaman? 2020 Diyanet takvimi Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek?
Mevlid kandili ne zaman? 2020 Diyanet takvimi Mevlid Kandili hangi gün idrak edilecek?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in doğduğu gün olarak kabul edilen Rebiülevvel ayının 12. Günü, Müslümanlar arasında büyük bir özlem ve hürmetle karşılanmaktadır. Rebiülevvel ayına girildiği andan itibaren Mevlid Kandilinin hangi gün olacağı en çok merek edilen ve araştırılan konular arasında yer almaktadır. Tüm Müslümanların büyük heyecanla bekledikleri, ibadetlerine gündüz oruç tutarak ve tüm gece salavat-ı şerifler çekerek tamamladıkları Mevlid Kandili 2020 yılında ne zaman?

 

Hucurat Suresi faziletleri nelerdir? Hucurat Suresi Türkçe anlamı ve meali

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

 

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in doğduğu gün Mevlid Kandili olarak idrak edilmektedir. Mevlid, Arapça kökenli veladet kelimesinden türemekte olup doğum, doğmak anlamlarına gelmektedir. Halk arasında velat kandili olarak da bilinmektedir. Rebielevvel ayının 12. gecesi dünyaya gelen ve insanoğluna İslam dinini tebliğ eden Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in salavat-ı şeriflerle anıldığı gündür. Mevlid Kandiline özel belli bir ibadetin olmadığı, bu geceye mahsus yapılması gerekli görülen namaz, tespih olmadığı gibi farz namazlarının ardından 2 rekat nafile namaz kılıp Allah Rasuluna salavat ve duaların edilmesi önerilmektedir. Mevlid Kandilinde yapılması uygun görülen ve tavsiye edilen en önemli ibadet bol bol salavat-ı şerifler okumak ve Allah'a dua etmek olarak belirtilmektedir.

Salavat nedir nasıl getirilir? Peygamber Efendimiz (s.a.s) doğru salavat nasıl getirilir?

2020 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN ?

Hicri takvim ve Miladi takvimlerde gün farkının olması münasebetiyle her yıl dini bayram ve günler bir önceki yıla göre 10 gün kadar geriye gelmektedir. Bundan dolayı 2020 Mevlid Kandili 28 Ekim Çarşamba gününe denk gelmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR