Grip aşısı öncelikli olarak kime yapılacak? Sağlık Bakanlığı e-Nabız grip aşısı sorgulama!

Havaların soğumasıyla birlikte grip aşısı olmak isteyen vatandaşların e- Nabız uygulaması üzerinden sorgulama işlemi yapması gerekiyor. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre kronik hastalığı bulunanlar, 65 yaş üstü vatandaşlar grip aşısında öncelikli olacak. Peki grip aşısı kimlere yapılacak? İşte e-Nabız grip aşısı sorgulama ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 17:40 GÜNCELLEME 26.10.2020 17:40 GÜNCEL
Grip aşısı öncelikli olarak kime yapılacak?  Sağlık Bakanlığı e-Nabız grip aşısı sorgulama!
Grip aşısı öncelikli olarak kime yapılacak? Sağlık Bakanlığı e-Nabız grip aşısı sorgulama!

Sağlık Bakanlığından yapılan duyuruya göre grip aşısı yaptırmak isteyenlerin e-Nabız’da sorgulama işlemini yapması gerekiyor. 65 yaş üstü kişiler, kalp damar hastalığı olanlar, kronik rahatsızlığı bulunanlar, kanser tedavisi gören Sağlık Bakanlığı tarafından grip aşısı yapılmasında öncelikli olacak. Grip aşısının güncel fiyatı ise geçtiğimiz döneme göre değişmeyerek 72,64 TL olarak belirlendi. Aşı hekimler tarafından e-Nabız’da bulunan “Reçetem” sistemi üzerinden yazılacak. Peki Grip aşısı e-Nabız sorgulama nasıl yapılır? İşte Grip aşısı kimlere yapılacak? sorusunun yanıtı…

 

GRİP AŞISI KİMLERE YAPILACAK?

Kış aylarının gelmesi, aşıların virüs döneminde sınırlı sayıda bulunması ve yoğunluğu önlemek amacıyla grip aşısı öncelikle belirli şartları taşıyan vatandaşlara yapılacak. Aşı yaptırmak isteyen vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Nabız uygulamasına girerek sorgulama işlemini yapması gerekliyor. İşte ilk olarak grip aşısı olacak kişiler;

 

 

65 yaş üstü vatandaşlar,
Kalp Damar Hastalığı bulunanlar,
Kronik rahatsızlığı olanlar,
Organ Yetmezliği bulunanlar,
Kanser tedavisi görenler,
Riskli gebeliği olanlar,

Grip aşısı yaptırıp yaptırmayacağı  öğrenmek isteyen vatandaşlar e-Nabız üzerinden sorgulama işlemi yapabilecek. Sizde aşağıda bulunan adımları takip ederek sorgulama yapabilirsiniz;

E-NABIZ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-nabız’a ilk kez giriş yapacak kullanıcıların e-Devlet üzerinden uygulamaya giriş yaparak profil oluşturmalı veya mevcut aile hekimlerinden geçiçi şifre edinmeleri gerekmektedir. 

E-NABIZ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi, e-İmza veya Mobil İmzanızı kullanarak T.C. numaranız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. e-Devlet girişine tıkladığınızda e-Devlet girişine yönlendirileceksiniz.

e-Devlet girişine T.C. kimlik numaranızı ve e devlet şifrenizi girdikten sonra karşınıza gelen sayfada Giriş yapacağınız uygulama ile ilgili bilgiler bulunmaktadır. Sayfanın en altında yer alan “Uygulamaya Git” butonuna tıklayın.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için yönlendirildiğiniz ilk ekranda Kullanım Şartları bulunmaktadır. Profilinizi oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” yazısının yanında bulunan kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir.

Profil bilgilerinizi oluşturmak için 2. Aşama kişisel bilgilerinizdir. Paylaşım seçeneklerinden kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Profil bilgilerinizi oluştururken son aşama ise “Erişim Bilgileri”dir.

Burada cep telefonu bilgilerinizi ve sisteme girişte kullanmak istediğiniz e-Nabız şifrenizi oluşturup girmeniz gerekmektedir. Daha sonra cep telefonunuza gelen tek kullanımlık erişim kodunu Onay Kodu alanına yazarak e-Nabız ı aktifleştirme işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra uygulamada yer alan Tahlilerim, Hastalıklarım gibi bölümlerden hastalıkları ve test sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR