26 Ekim Korona virüs vaka sayıları arttı! Bakanlık uyarmıştı 5 ile yasak geldi!

Açık alanda sigara içme yasağı ilan edilen illerin sayısı 5'e yükseldi. Pandemi ile mücadelede en önemli argümanlardan biri olan maske kullanımını tehlikeye attığı belirtilen sigara kullanımı artan vaka sayıları ile birlikte bazı illerde meydan, cadde, sokak, park ve kamunun ortak kullandığı açık alanlarda içilmesi yasaklandı. İşte sigara içme yasağı getirilen iller

ABONE OL
GİRİŞ 26.10.2020 14:50 GÜNCELLEME 26.10.2020 14:51 GÜNCEL
26 Ekim Korona virüs vaka sayıları arttı! Bakanlık uyarmıştı 5 ile yasak geldi!
26 Ekim Korona virüs vaka sayıları arttı! Bakanlık uyarmıştı 5 ile yasak geldi!

5 ilde açık alanda sigara içme yasağı getirildi. Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında maske kullanımı salgına karşı korunma yöntemlerinin başında yerini alıyor. Lakin sigara kullanan vatandaşların sigara içtikleri esnada maske kullanımını zaafa uğrattıkları ve bu durumun tedbir anlamında tehlike yarattığı belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Koronavirüs vakalarında önemli ölçüde artış görülen illeri açıklaması ile birlikte bazı İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisler tarafından açık alanda sigara içme yasağı kararı almasına neden oldu. Peki hangi illerde açık alanda sigara içmek yasaklandı? 

 

 

AÇIK ALANDA SİGARA İÇİLMESİ YASAKLANAN İLLER

Valilikler ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri tarafından alınan karar çerçevesinde Ordu, Giresun, Kastamonu, Denizli ve Kahramanmaraş illerinde meydan, cadde, sokak, park ve kamunun ortak kullandığı açık alanlarda sigara içilmesi yasaklandı.

YORUMLAR 1
  • Parkta Sigara içme 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk parklarında da sigara içiliyor. Hem duman altı oluyoruz. Hem kötü örnek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR