Hatay'da öldürülen teröristlerle ilgili çarpıcı detay! Mete Yarar: Türkiye'de ilk kez oldu

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar Hatay'ın İskenderun ilçesinde etkisiz hale getirilen teröristlerin sınırdan paramotor kullanarak geçmesinin bir ilk olduğunu ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2020 00:03 GÜNCELLEME 27.10.2020 00:10 GÜNCEL
Hatay'da öldürülen teröristlerle ilgili çarpıcı detay! Mete Yarar: Türkiye'de ilk kez oldu
Hatay'da öldürülen teröristlerle ilgili çarpıcı detay! Mete Yarar: Türkiye'de ilk kez oldu

Yarar, teröristlerin yöntemlerini yabancı istihbaratın yardımıyla öğrendiklerini ifade ederek "Ben ilk defa paramotorla sınırı geçen, tespit edilebilen bir örnek gördüm. Çünkü paramotoru tespit etmek de zordur. Siluet çok fazla yoktur. Terör örgütü başka istihbaratlar tarafından destekleniyor. Terör örgütü SİHA'lar karşısından çaresiz kalınca başka tarzlar başka istihbarat örgütlerince eğitiliyor. Bunlardan en önemlileri hendekler barikatlardan sonra gerçekleşen bütün sınır hattımızda gerçekleşen uzun tüneller. Yine DAEŞ'ten öğrendikleri özellikle küçük dronelerın üzerinden havan mermisi atmaları ile ilgili teknik. Ama Türkiye'ye sızmakla ilgili örnek ilk defa. Emniyet birimleri nokta olarak kaç olduklarını tespit etmişler. hangi vasıtayla geldiklerini tespit etmişler. Ve hiç peşlerini bırakmadan dördünü de almışlar. Son kalan iki kişiydi bunlar. " dedi.

 

Paramotor

İSTİHBARAT MÜTHİŞ BİR İŞ YAPMIŞ

 

Sahanın zorluğuna da dikkat çeken Yarar "Hatay istihbaratı müthiş bir iş yapmış. Amanoslara sızılan bir yerde ki çok ağaçlık, çok yer var; bir yerde operasyon yapmak, bir yerden bir yere gitmek o kadar zor ki. Böyle bir alanda sahayı çok iyi gözlemlemiş olmaları çok büyük bir başarı. Çünkü grup da büyük değil." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 42 TÜMÜ
  • levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Halepe girme vakti geldi
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Terörisler Halep ve Membic den geliyorlar oralar TC icn cok tehlikeli yerler Pkk ve baska terör yatagi durumuna gelmis durumun da nasil Ruslar Iblidi terör var diye bombaladi TC de halep ve Mümbücü bizim icin tehlike yaratiyor diye Bombalama hakki var.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu teröristleri geçtik birşekilde Tsk mız gereğini yapıyor meclise giren onlarla iş birliği yapıp meşrulaştıran muhalefeti hangi kefeye koyacağız adamlar belediyelerde çocuğuna kadar soktu bu nasıl iştir asıl tehlikeyi görmüyormusunuz.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin parmağı var bu işte öncesinden vatandaşlarını uyarmıştı
    Cevapla
  • Baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu İsmail Saymaz Terör uzmanı mı, güvenlik uzmanı mı, istihbarat uzmanı mı olarak katılmış programa
    Cevapla
  • samii 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların kerameti kendinden menkul. Sadece 5 vakit namazı bilmezler.
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Dekor..
    Cevapla
  • Muhtar orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Muahahahah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR