Paramotor nedir? Paramotor nerede nasıl kullanılır?

Paramotor nedir, nasıl kullanılır? Paramotor hava aracı o bilinen motorlu yamaç paraşütünün bilinen adıdır. Hatay İskenderun'da yaşanan patlama sonrasında Vali Rahmi Doğan saldırıda bulunan teröristlerin Münbiç'ten havalanarak Amanos’a paramotor ile geldiklerini açıkladıktan sonra gündem olan Paramotor’un ne olduğu merak ediliyor...

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2020 12:34 GÜNCELLEME 27.10.2020 12:34 GÜNCEL
Paramotor nedir? Paramotor nerede nasıl kullanılır?
Paramotor nedir? Paramotor nerede nasıl kullanılır?

Paramotor,  ayakla fırlatma ve tekerlekle fırlatmalı modelleri olan yamaç paraşütünün koşum takımı ve itici kısmının genel ismidir. Hatay Valisinin İskenderun’da yaşanan patlama sonrasında yaptığı açıklamada teröristlerin sınırdan paramotor adıyla tanımlanan uçan aletlerle Münbiçten havalanarak Amanos Dağlarına indiğini söyledi. Bu açıklamanın ardından Paramotor’un ne olduğu insanlar tarafından araştırılmaya ve merak edilmeye başladı. Peki Paramotor nedir, nasıl kullanılır? İşte detaylar…

 

 

PARAMOTOR NEDİR?

Paramotor, genel olarak iki çeşiti bulunan ayakla fırlatmalı model ve tekerlekli fırlatmayla havalanan hava aracıdır.  Ayakla fırlatmalı olan modelleri, koşum takımı, yakıt deposu, motor ve pervaneli bir şaseden oluşuyor. Koruyucu ağa sahip bir kasnak, öncelikli hatları pervanenin dışında tutar.  Ünite, Yamaç paraşütünün karabinalarla takıldığı büyük bir sırt çantası gibi giyilir. 

 

 

Tekerlek fırlatma üniteleri kendi motorlarına sahip komple  üniteler olarak veya bir ayak fırlatma paramotoruna eklenti olarak gelir. Yaygın olarak üç tekerlekleri veya 4 tekerden oluşur. Paramotorda bir veya iki yolcu için koltuklar bulunur. Paramotor terimini ilk kez ortaya atan İngiliz Mike Byrne’dir. İlk olarak Fransa’da yaygın olarak kullanılmış ve oldukça popülerleşmiştir.

Enerji santralleri, neredeyse tamamen , benzin ve yağ karışımını yakan, 80 cc ile 350 cc arasında değişen, iki zamanlı içten yanmalı motorlardır. Bu motorlar, yamaç paraşütü verimliliğine, ünite artı pilotun ağırlığına ve uçan hava koşullarına bağlı olarak saatte yaklaşık 3,7 litre (1 US Gal.) Yakıt kullanarak hızlı yüksek dev / dak itme gücü ve düşük ağırlıkları nedeniyle tercih edilmektedir.

PARAMOTOR NASIL KULLANILIR?

Hava aracını kullanan pilot, elle tutulan bir gaz kelebeği ile itişi kontrol eder ve kanatları, fren geçişlerini, stabilo direksiyonu ve ağırlık değiştirmeyi veya bunların kombinasyonlarından oluşan sistemi yönlendirir. Güçlendirilmesi dışında Yamaç Paraşütü ile aynıdır, bu nedenle yükselmek için bir yükseltinin veya termiklerin kullanılması gerekmez. Paramotor kanatları, serbest uçuş 'yamaç paraşütü' kanatlarına kıyasla özellikle güç tahrikiyle kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Bu tür kanatlar tipik olarak daha yüksek bir hız için tasarlanmıştır ve yelken kanatlarından alınan bir fikir olan sahada dengeye yardımcı olmak için bir "refleks" profili içerebilir. İngiliz tasarımcı Mike Campbell-Jones tarafından geliştirildi ve öncülüğünü yaptı.


HATAY’DA TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ!

Hatay'ın Payas ilçesinde kontrol noktasına taciz ateşi açan ve çıkan çatışmanın ardından bir vatandaşın aracını gasp eden PKK/KCK'lı 2 terörist, İskenderun istikametine kaçtı. Teröristlerden biri İskenderun'da çıkan çatışma ve ardından meydana gelen patlamada, diğer terörist ise kaçtıktan kısa süre sonra güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Yaşanan çatışmalar ile patlamada hayatını kaybeden güvenlik gücü ya da sivil kaybın olmadığı bildirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan Basın mensuplarına yaptığı açıklamada teröristlerin paramotor ile Suriye'nin Münbiç şehrinden Amanos dağlarına sızdığını belirtti. Amanosların PKK terör örgütünün uzun yıllardır yerleştiği bir bölge olduğunu çizen Doğan " 18 Ekim’de yapılan operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. 19 Ekim tarihinde 1 teröristi sağ 1 teröristi ölü olarak yakalamıştık." dedi. 

TERÖRİSTLERİN KULLANDIĞI PARAMOTORLAR ELE GEÇİRİLDİ!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde biri kendisini patlatan, diğeri etkisiz hale getirilen 2 teröristin Münbiç'ten yola çıkıp Amanos Dağları'na indikleri 'paramotor' ele geçirildi. İşte teröristlerin kullandığı paramotorlar;

 

 

YORUMLAR 2
  • Mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    Fıransa işi bunlar macronda geberecektir inşeallah
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    sınır bölgesindeki halk bu tür cihazları görünce jandarma veya polise derhal haber vermesi yolunda televizyon ve sosyal medyada habeler yapılması gerekiyor. Ayrıca sivil hala , Avcılara, kırsal kesimdeki köylülere gerektiği durumlarda bu şahıslara Ateş açma yetkisi milli güvenlik açısından verilmelidir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR