İskenderun ve Mersin'de orman yangını çıktı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Mersin’in Anamur ilçesindeki ormanlık alanda da bir yangın çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 27.10.2020 11:50 GÜNCELLEME 27.10.2020 17:06 GÜNCEL
İskenderun ve Mersin'de orman yangını çıktı!
İskenderun ve Mersin'de orman yangını çıktı!

İlçeye bağlı Karayılan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 30 arazöz, 5 su tankı, 1 dozer sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ediyor.

 

DÜN AKŞAM SALDIRIMI GİRİŞİMİ YAŞANMIŞTI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde dün akşam yaşanan saldırı girişimi sonrası Arsuz ilçesinde orman yangın çıkması dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde de Hatay'ın Belen ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından çıkartılan orman yangını şehir içindeki evlere kadar sıçramış, büyük hasar oluşmuştu.

ANAMUR'DA YANGIN

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Alevler bazı evlere yaklaşırken, ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. 

VALİ İHSAN SU: 50-60 EVİ TAHLİYE ETTİK

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Anamur ilçesinde çıkan ve yerleşim yerlerini tehdit ettiği belirtilen orman yangınına hızlı şekilde müdahale edildiğini belirtti. Vatandaşların can güvenliği için 50-60 civarında evin tahliye edildiğini belirten Vali İhsan Su, "Bugün Anamur ilçemizde iki yerde yangın ihbarı aldık. Biri sabah saatlerinde Karaağa mevkisinden gelen bir ihbardı. Ekiplerimizi hemen oraya yönlendirdik. Arkadaşlarımız orada çalışmaya başladılar. Karaağa'daki yangın kontrol altına alındı şu anda. Daha sonra saat 11.00'de ikinci bir yangın ihbarı aldık. Ekiplerin bir kısmını da bu tarafa yönlendirdik. İlk yerleşim yerlerinde başladı yangın. Buradaki yangın hala devam ediyor henüz kontrol altına alınmış değil. Buradaki 50-60 evi vatandaşımın can güvenliği açısından hemen tahliye ettik. Şu an evlerin bulunduğu noktada yangın yok ama ormanlık alanda devam ediyor" diye konuştu.

PAKDEMİRLİ: PROVOKASYONA İLİŞKİN BİLGİ YOK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "Mersin'deki yangına müdahale sürüyor. Provokasyona ilişkin bana gelmiş bir bilgi yok" ifadelerini kullandı. 

ANNENİN FERYADI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine de sıçradı. Yangına müdahale sürerken, bir kadın güvenlik kontrolü gerçekleştiren jandarma ekiplerine "Çocuklarımı çıkarın" diye feryat etti. Yangın, ilçeye bağlı Denizciler Mahallesi Akarca mevkinde çıktı. Yerleşim yerlerine yakın alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesine rağmen rüzgarın da etkisiyle hızla ilerledi. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangın sonrası birçok ev alevlerin arasında kaldı. Jandarma ekipleri mevki girişinde güvenlik önlemi aldı. Tahliye edilen noktaya kimseyi geçirmeyen jandarma ekiplerinin yanına gelen bir kadın "Çocuklarımı çıkarın" diye ağlayarak feryat etti.

Bu durum üzerine olay noktasında ekiplerin tahliyeye devam ettiğini vurgulayan jandarma personeli, "Sizin aileniz bizim ailemiz, ekip arkadaşlarımız onları alıyor" diyerek kadını teselli etti.

Diğer yandan, kontrol yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • hüsam 3 yıl önce Şikayet Et
    bukadar soysuzla hangi ülke uğraşabilirki gerçekten çok güçlü bir ülkeymişiz buna inandım
    Cevapla
  • GAGA 3 yıl önce Şikayet Et
    100 m de bir kapan kameralar yerleştirilmeli hareket sensörlü kameralar ormana girenleri Kolluk kuvvetlerine iletmeli çok zor bir konu değil yerli teknolojimiz buna müsait....
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK nin kuduz köpekleri artik eylem yapmaz oldu simdi yapabildikleri tek sey ORAMAN LARI YAKMAK o sebeple devlet cok sert tedbirler almali gerekirse cok kisi tutikasin canlarini yaksin ormanlrin yanmsindan yiidir bir kac kisinin canin yanmasi ayrica ormanlik bölgelerde kameralr yerlsmeli bir cok alanda bir arac girdiginde ormnanlik alndan ne kadar süre icinde cikar cok oyalanmis ise niye bunlari ancak KAMERALR olursa özersin ayrica yere sabit BALON yüksekten her yöne kameralr seklinde cok yer cok lamera zira bu IT SÜRÜLERI ORMANLARIMIZA DADANDILAR bu da son olmyacak
    Cevapla
  • said 3 yıl önce Şikayet Et
    ağaçların yok olması kimin işine yarar gözden geçirelim.
    Cevapla
  • GAGA 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi vatan hainlerinin işine yarar çünkü sizinkiler artık dağda gezemez eylem yapamaz jale geldiler. BİTECEKSİNİZ....
    Cevapla
  • Bekir usta 3 yıl önce Şikayet Et
    kimin işine gelir_? yanan yerler neresi bilgin var mı_? mana çıkarıp boş konuşmayın.
    Cevapla
  • Devriye 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK devrede kısasa kısas istiyoruz devletten.. İdammmmmmmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR