Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlid Kandili mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Peygamberimize ümmet olmanın onurunu yaşayan müminler olarak, saldırılar karşısında güçlü bir duruş ortaya koymak, dünyayı İslam’ın merhamet, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak ilkeleriyle tanıştırmak için daha çok gayret göstermek zorundayız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.10.2020 12:48 GÜNCELLEME 28.10.2020 12:51 GÜNCEL
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlid Kandili mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlid Kandili mesajı

Erbaş, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatandaşların ve İslam aleminin Mevlid Gecesi'ni tebrik etti. 28 Ekim Çarşamba gününün Hz. Muhammed’in (S.A.S) yeryüzünü teşriflerinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erbaş, "Bundan 14 asır önce, yeryüzünde, haksızlık ve adaletsizliğin hayatı esir aldığı, cehalet girdabında insanlığın yolunu ve yönünü kaybettiği karanlık bir dönemde; Peygamberimiz adeta insanlığın yeniden doğuşunun bir muştusu olarak dünyayı teşrif etmiştir. İnsanlık, onun rehberliğiyle hakikate ve hidayete erişmiş; onun örnekliğiyle merhametle ve izzetle tanışmıştır. O, Allah’ın varlığa merhametinin bir tecellisidir" dedi.

'MÜSLÜMANLAR IRKÇI TERÖR GRUPLARININ HEDEFİ HALİNE GETİRİLMEKTE'

"Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik" ayetinde de Hz.Muhammed'in insanlık için ifade ettiği büyük manaya dikkat çekildiğini belirten Erbaş, İslam'a yönelik saldırılara dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Aklını ve vicdanını kaybeden birtakım kişi ve gruplar, insanlığın kurtuluş umudu olan İslam’a ve Müslümanlara saldırmakta, özellikle Avrupa’da ahlaktan, insaftan, edepten yoksun bir şekilde İslam’ın muazzez elçisine saygısızlık yapılmakta, sorumsuz ve basiretsiz söylemlerle camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz, ırkçı terör guruplarının hedefi haline getirilmektedir. Halbuki bugün dünya, Peygamber Efendimizin üstün şahsiyeti ve örnek ahlakı nezdinde İslam’ın hayat veren ilkelerini aramaktadır. Bu sebeple Peygamber Efendimize ümmet olmanın onurunu yaşayan müminler olarak bizler, bütün bu saldırılar karşısında güçlü bir duruş ortaya koymak; dünyayı, İslam’ın merhamet, adalet, hakkaniyet, güzel ahlak ilkeleriyle tanıştırmak için daha çok gayret göstermek zorundayız."

 

 

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kandiller den neden rahatsız oluyor bazıları anlamıyorum ? Kimse size farz demiyor ,vacip demiyor. Gayet yerinde uygulamalar bence. Mesela Mevlid kandili : Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) yeryüzünü teşriflerinin yıldönümlerinde kutlanır. bir müslüman bundan rahatsız olmaması lazım ,Bu günün müslümanlar tarafından kutlanması kadar doğal bir şey olabilir mi ? Resmi kutlamalara neden ses çıkarmıyor kimse 29 Ekim ,23 Nisan ,10 kasım ?
    Cevapla
  • müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah(ac)'nin veya Peygamber(sav) özel demediği hiç bir gün veya gece özel değildir.Bid'at ehlinin eteşte olduğunu söyleyen bir Peygamberin(sav) ümmetiyiz .
    Cevapla
  • Hataylı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ameller niyetler göredir. Kandiliniz mubarek olsun
    Cevapla
  • Sefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Kadir Gecesi olabilir belki. Diğerlerinin bir dayanağı yok.
    Cevapla
  • zekai 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kandilleri sahabe veya peygamberler niye kutlamamış sayın diyanet bu millete gerekleri söyleyin artık
    Cevapla
  • müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık söyleyin gerçekleri bu insanlara ; kandi diye bir şey olmadığını ,Hicri 900 'lü yıllarda şii olan FATİMİ DEVLETİ' nin udurması olduğunu .Ne PEYGAMBER(sav) tarafından,ne sahabe tarafından, ne tabiin tarafından ne de tebei tabiin tarafından kutlanmamıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR