İzmir'de çok şiddetli deprem! Acı haberler geliyor! Son dakika açıklamaları

Son dakika: İzmir'de çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Marmara'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıklarken İzmir'de çok sayıda çöken binanın olduğu bilgisi geldi. AFAD, İzmir'deki depremde can kaybının 24'e, yaralı sayısının 804'e yükseldiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2020 17:48 GÜNCELLEME 31.10.2020 04:08 GÜNCEL
İzmir'de çok şiddetli deprem! Acı haberler geliyor! Son dakika açıklamaları
İzmir'de çok şiddetli deprem! Acı haberler geliyor! Son dakika açıklamaları

Son dakika haberi: Ege'de çok şiddetli bir deprem meydana geldi. Marmara'da da hissedilen deprem İstanbul'u da salladı. Deprem sonrası gelen görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı görülüyor. 

Gelen son deprem haberinin ardından İzmir kent merkezi çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde büyük panik yaşandı. Depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.



AFAD SON DURUMU AÇIKLADI

 

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan

İzmir ilinin Seferihisar ilçesine uzaklığı 17,26 km'dir. Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 23 olmak üzere, toplam 196 artçı sarsıntı yaşanmıştır.

SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 20 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 786 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere AFAD, JAK, STK’lar ve belediyelerden 3 bin 52 arama kurtarma personeli, 20 arama kurtarma köpeği ile 431 araç görevlendirilmiştir” denildi.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, jandarma, emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmalarının yürütüldüğü kaydedildi.

 

İzmir'de çok büyük deprem! Erdoğan'dan son dakika açıklaması

 

İzmir'de yaşanan depremle ilgili son dakika gelişmelerini bu haberimizden takip edebilirsiniz.....

İzmir Valisi Köşger'den açıklama:

-İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var"

Arama kurtarma faaliyetleri aralıksız sürüyor. 70'e yakın vatandaşımız kurtarıldı.

-Sıkışan trafiği açmaya çalışıyoruz. Lütfen gereksiz trafiğe çıkmayın.

-Kan ihtiyacı yok, olursa duyuracağız.
-AFAD ekiplerimiz tüm binalara ulaşmış durumda.

BAKAN KOCA BİLANÇOYU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: İzmir’deki depremde ne yazık ki 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplamda 120 vatandaşımız depremden etkilendi. 38 ambulansımız, 35 UMKE ekibimiz ve 2 ambulans helikopterimiz olay yerinde. Tüm desteğimizle İzmir halkının yanındayız. Başımız sağ olsun.

İZMİR VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: 4 CAN KAYBI VAR, 70 KİŞİ KURTARILDI

İzmir Valisi  Yavuz Selim Köşger, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, enkazlardan 70 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AFAD BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de meydana gelen depremle ilgili, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, İzmir’de meydana gelen deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile telefonda görüştü, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

AFAD: "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor. İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.

5 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 5 kişi yaralı çıkarıldı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından sırasıyla şu depremler yaşandı:

Seferihisar – 4.7 Kuşadası Körfezi – 4.1 – 4.1 Seferihisar – 4.2 Kuşadası – 4.1 Kuşadası – 4.8 Yunanistan / Samos – 3.9 Kuşadası – 3.6 Kuşadası – 3.5 Kuşadası
Seferihisar – 3.5 Yunanistan/Samos – 3.9 Kuşadası – 3.6

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Son dakika haberi:Kandilli Rasathanesi Ege'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,8 olarak duyurdu.

AFAD, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Son dakika haberi: Ege'de çok şiddetli bir deprem meydana geldi.

Son dakika haberi: İzmir'de çöken binalardan ilk görüntü!

DİKKAT ÖNEMLİ UYARI!

Uzmanlar telefon hatlarının çökmemesi vatandaşların internet üzerinden (Whatsapp vb.) görüşmelerini yapması konusunda uyarıda bulundu.

DEPREME CANLI YAYINDA YAKALANDILAR

İzmir'de meydana gelen büyük deprem internette yayın yapan bir yayıncının canlı yayında felaketin büyüklüğünü gözler önüne serdi.

DEPREM ANINA İLİŞKİN İLK GÖRÜNTÜLER

İzmir'de meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi. Deprem anına ilişkin ilk görüntüler.

KUŞADASI İLÇESI AÇIKLARINDA 5,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, Ege Denizi'nde Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında saat 18.14'te 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

CEMAL BEKLE: ÇOK FAZLA HASARLI BİNA VAR

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle bölgede yaptığı incelemelerde Tepecik'te 20-25 binanın yıkıldığını ama en korkutucu olanın çok fazla hasarlı bina olmasının yaşattığı tehlike olduğunu ifade etti.

"DEVLET BÜTÜN İMKANLARIYLA ORADA"

Bekle ayrıca  "Can kaybının artmasından kokuyorum. Koordinasyon, acil durum masası hızlı bir şekilde kuruldu. Vali bey, vali yardımcısı, AFAD, Kızılay yetkilileri orada. Burada bana göre en büyük sıkıntılardan biri ulaşım şuan.  Mahallede ve Tepecik tarafına baktık en fazla 20-25 bina yıkılmıştı ama hasarlı bana çok fazla." ifadelerini kullandı.

JANDARMA PERSONELİ HELİKOPTERLER İLE BÖLGEYE İNTİKAL ETTİ

İzmir’de meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmalarına katılacak olan Jandarma personeli, havaalanından helikopterler ile bölgeye intikal etti.

YORUMLAR 238 TÜMÜ
  • Resul Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    başımız sağ olsun Türkiyem vefat edenlere allah rahmet eylesin yaralilara acil şifa dilerim
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatansever yaptığın yorumu oluşum okuduğum icin utandım. Insan bu kadar cahil olurmu
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılan binalarda doğru dürüst ne Demir nede Çimento var.Türkiye'de üretim yapan Demir ve Çimento Fabrikaları Acilen Denetlenmelidir.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmir in bazı semtlerinde deprem olmadan çok sene önce bile toprak kaymaları oluyordu,Halilrıfat paşa,Kadifekale ,Yamanlar gibi birçok yerde toprak kaymasından birçok ev tahliye edilmişti,ve bide deprem olunca zaten güç bela ayakta duran bu semtlerin ne olacağını düşünün. görenler bilir Şehitliğin önünden geçerken görünür,adam tepede bir kayanın ucuna gecekondu dikmiş,altı yüksek uçurum.ve daha buna benzer birçok yapı.
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Başımız sağolsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR