Mehmetçiğin yolu Haftanin’e uzandı

Bir dönem terör örgütü PKK’nın yuvası olan Kuzey Irak’taki Haftanin bölgesi artık Mehmetçiğin kontrolünde. Uludere-Haftanin arasına, bölgeye kurulan üslere ulaşım için karayolu yapılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2020 14:14 GÜNCELLEME 31.10.2020 14:14 GÜNCEL
Mehmetçiğin yolu Haftanin’e uzandı
Mehmetçiğin yolu Haftanin’e uzandı

Kuzey Irak'ın Türkiye ile sınır hattında yer alan Haftanin bölgesinde 18 Haziran'da başlatılan Pençe-Kaplan harekatıyla bölge teröristlerden temizlendi. Dört ayda büyük başarı sağlayan Mehmetçik Haftanin bölgesindeki çok sayıda tepe ve Hantur Dağı'nı teröristlerden temizledi. 127 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatta 15 tünel, 27 cephanelik ve bin 370 hedef imha edildi. Stratejik hâkim tepeler ile patika yollar ve geçiş güzergâhlarına tuzaklanan bin 156 bomba ve mayın etkisiz hale getirildi.

GÜVENLİ BÖLGE

 

Hezimete uğrayan terör örgütünün sınır hattındaki karakol ve üs bölgelerimize saldırılarını önlemek için 3'er kilometre aralıklarla 7/24 keşif, dinleme ve gözetleme yapabilecek ileri teknoloji ile donatılmış yüksek güvenlikli 9 adet üs bölgesinin yapımı da tamamlandı. Uludere'den başlayıp Silopi sınırındaki Zaho ovasına kadar yarım ay şeklinde 40 kilometre uzunluk, 25 kilometre derinlikteki güvenli bölge tamamlandı. Terör örgütü PKK'nın yıllarca sınırımızın hemen yanında kongreler yaptığı, askeri ve siyasi eğitim kampları açtığı Haftanin bölgesi ile Şırnak'ın Uludere ilçesi arasına asfalt karayolu yapılıyor. Yaklaşık 30-35 kilometre uzunluğundaki yolun tamamlanmasıyla Uludere'den Haftanin'deki gözetleme kulelerine karayoluyla 15 dakikada ulaşım sağlanacak. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Haftanin bölgesine girişler 1990'lı yıllarda yürütülen operasyonlardaki gibi günlerce zaman almayacak. Karayolunun bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Asfalt karayolu ile teröristlerin yolu kolaylıkla kazarak patlayıcı yerleştirmesinin de önüne geçilmiş olacak. Haftanin bölgesine geçmiş yıllarda düzenlenen operasyonlarda Mehmetçik dağ ve tepeleri aşarak olası patlayıcı riskine karşı 2 saatlik yolu 10 saatte katediyordu. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte Uludere'den Haftanin böglesindeki askeri gözetleme kulelerine ulaşım güvenli olarak sağlanabilecek.

PKK PANİKTE

VUR-KAL taktiğinin uygulandığı Haftanin bölgesindeki yol yapım çalışması terör örgütü PKK'yı da panikletti. Terörist elebaşı Murat Karayılan saklandığı ininden örgütün yayın organlarına itiraf gibi açıklama yaptı: "Haftanin'deki bütün tepeleri tutmuşlar ve buralara yol getiriyorlar. Uludere'den gelen yolu bütün tepelere bağlıyorlar. Yani helikopterle yapılan ikmali karayoluyla sağlayacaklar. Askerin bölgeden çıkmaya niyeti yok. Bizi tümden imha etmeye yönelik kalıcı, kararlı adımlarını gözlemliyoruz."

SABAH

 

 

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • sariye cin 3 yıl önce Şikayet Et
    Nedense terör ismi müslümanlar adına tekbir getirerek müslümanlar öldürülüyor Avrupalı yöneticiler terör orgutlerin kurucusu yönetici olduklarını dünya şahit inşallah bu yılanlar bir gün kendilerini zehirler
    Cevapla
  • ziyaretçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize askerimize zeval vermesin. Allah razı olsun gece gündüz demeden vatan için tetikte olanlara!
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    terörün belini kırmak için girdiğimizde yerlerde kalıcı olmamız lazım. bunun yolu da komşularla iyi geçinmekten geçiyor. ırakla anlaşıp kuzey ırak ı kontrol altına almalıyız. küreselleri buralara sokmayacaksın....
    Cevapla
  • Afyonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak ı ırak mı yönetiyor zannediyorsun
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Irak denilen böyle zaten Osmanlı'dan gelen kan hakkıyla Türkiye'ye aittir. Gaspçı Avrupalılar kalemle rast gele sınırlar çizerek hakkımız olanı çalıp kukla lejyonlara verdi. Kuzey Irak'tan devletimiz kesinlikle çıkmamalı, o dağlar doğal bir kale. Devletimiz orada dağların içine asker üsler kurmalı, inanın oradan tüm Kafkasya ve Ortadoğuyu yönetiriz, öyle geçilmez bir yer orası. Bir devlet oraya yerleşti mi kimse kolay kolay oradan çıkaramaz. Barajlarda inşa etmeliyiz. Hem askeri üsler hemde yaşam alanları yaparak orayı Türkiye'nin yeni kalesi haline getirmeliyiz.
    Cevapla
  • akif 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah en kısa zamanda geberdiğini görürüz kara yılan sen ve avanelerinin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR