İzmir depremi ile ilgili son dakika açıklamaları!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir'deki depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Ağır hasarlı 26 bina acil olarak yıkılacak. 21 bin kişilik 3 bin 880 çadır kurulacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2020 11:02 GÜNCELLEME 01.11.2020 12:29 GÜNCEL
İzmir depremi ile ilgili son dakika açıklamaları!
İzmir depremi ile ilgili son dakika açıklamaları!

İşte Oktay'ın açıklamalarından satırbaşları;

 

 

26 grup barınma, ulaşım, hasar tespit, eğitime kadar altyapı ve zarar tespit hizmetlerine kadar lojistik gruplarımız, kaynak yönetim gruplarımız 26 alanda çalışmalarına devam ediyorlar. Ne yazık ki 49 vatandaşımız vardı hayatını kaybeden, 2 vatandaşımız daha kaybettik. Toplam 51'e ulaşmış durumda. Sağ ulaşmaya çalışıyoruz. 896 vatandaşımız yaralanmış durumda. Çoğunluğu taburcu olmuş durumda... 3'ü ağır toplam 8 yoğun bakım hastası bulunmakta. Artçı depremler devam diyor. Artçı depremler ne kadar devam ederse o kadar normale döneceğimiz anlamına gelir bu. 831 artçı deprem oldu.

1238 binada çalışmaları tamamlamış durumdayız. 26 ağır hasarlı bina acil olarak yıkılacak. Bornova'da 4 ağır hasarlı bina, 1 orta hasarlı bina, Bayraklı'da 6 yıkık bina, 7 acil yıkılacak bina ve 9 bina ağır hasarlı 3 bina da orta hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. Seferihisar'da herhangi bir yıkık ağır hasarlı binamız yoktur. 

1000'E YAKIN UZMAN EKİP SAHADA

Şu anda sahada hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. 1000'e yakın durumda uzman ekiplerimiz. Bize gelen en yoğun soru 'Binama girebilir miyim?' sorusu. Hasar tespit çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayacağız. 1 günden daha erken sürede tamamlamaya çalışıyoruz. Hasarlı binalara, orta hasarlı da olsa gözle görülebilecek şekilde hasarı olan binalara girilmesini önermiyoruz.

Arama kurtarma faaliyetlerimiz devam ediyor. 6 alanda 8 bağımsız birimimiz var. 2 bin 76 arama kurtarma personelimiz sahada, 8 binada çalışmalarını sürdürüyor.

4 VE ÜZERİ 831 ARTÇI DEPREM OLDU

Artçı depremle ilgili 4 ve üzeri 831 artçı deprem oluşmuştur. Küçülerek devam edecektir.

Sahil Güvenlik'te arama kurtarma çalışmalarında değişiklik yok. 19 teknenin battığını, 23 teknenin kurtarıldığını belirtmek istiyorum.

Zarar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları devam diyor. Yardımların nasıl olacağını da ileriki günlerde açıklıyor olacağız. Kira yardımlarının devam edeceğini sayın Cumhurbaşkanımız da açıklamıştı. Kira yardımları ve taşınma yardımları olacaktır. Sıkıntı yaşatmayacağız.

Barınma hizmetlerimizde sıkıntı yok, beslenme ünitelerimiz tüm güçleriyle çalışmalarını devam ettiriyorlar. Barınma da yurtlarımız, spor salonlarımız, gençlik merkezimiz 7 bin kapasiteli, çadırlarımızda çalışmalarımız devam ediyor. 1500 çadıra yakın kurulum tamamlanmıştır, 2685 kişi çadırlarda. 3 konteynır merkezi için yer belirleme çalışmaları yapılmıştır.

Gerek çadırlarda gerek diğer yerlerde olsun yatak, battaniye, uyku seti gibi duş alanları gibi konteynırlarda bir sıkıntımız yok. 21 bini aşkın battaniyemiz de 3 bine yakın mutfak setimiz de... 

Toplamda 2076 arama kurtarma personelimiz 8 binada çalışmalarını sürdürüyor

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamalarda "Hastanelerimizde tedavi altına alınan kişi sayısı 896'dır. Bu sabah itibarıyla tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta sayımız 682'dir. 58 kişi servis ve yoğun bakımda yatırılmak üzere gözlem ve müşahede altına olan kişiler dahil toplam 214 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Yatan hastalarımızdan 8 kişi yoğun bakımda, 3 kişinin durumu maalesef ciddiyetini koruyor. 

Hepimiz can kurtarma derdindeydik. Koronavirüs tedbirlerini ihmal etmiş olabiliriz. Gerekli dikkati tekrar gösterelim. Depremin de tesiriyle İzmir'de şartlar, virüs için elverişli hale geldi. Kurallara uyarak yeni can kayıplarının önüne geçelim." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Enigma 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu binaları da artık daha güzel yapılsa sevinirim. Az katlı vs. Toki de kendini güncellesin, güzel yapılara ve dizaynlara aynı zamanda kaliteye dikkat etsin.
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönül 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mg:6.9' lık deprem, depremlerin önceden tahmini ve tespiti konusunda çalışan İzmir 'deki üniversitelerin ve akademisyenlerin, depremleri önceden bilemediklerini bir daha ortaya çıkardı. Şubat'2017 y bir Prof. A.E. "...yarın İzmir 'de mg:7.0'lik bir deprem bekliyorum dedi ve bu deprem olmadı, sonrası bir tv' de bu açıklamasını haber yapan basın mensuplarını suçladı. Başkasından aşırdikları bilgilerin doğruluğunu kontrol yapacak yöntem bilgilerinin ve cihazlarının olmadığı kanıtlandı. Nitelikli bilgi ve emekle bulunan deprem tespit bilgilerimi; benden baskılarla, tehditlerle ve saldırılarla alamazlar! (Jeoloji Müh. Behzat Gönül / Kocaeli).
    Cevapla
  • Asim 3 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ya ? koskoca izmir de bir kisi dahi isini yapmiyor mu bi tek sen mi biliyosun ? yarin deprem bilmek ne demek sacmalama
    Cevapla
  • JeoM. Behzat Gönül 3 yıl önce Şikayet Et
    Seferihisar/İzmir açıkları Ege Denizinde 30/10/2020 günü olan bu mg:6.9' luk depremden önce; tv ve yazılı internet medyasında, bu deprem olmadan bir hafta ve son gün ile saatler öncesi herhangi bir yerbilimleri akademisyeni ve sıradan bir vatandaştan kesin bir deprem tahmini açıklaması yapılmadı. Bu deprem tespiti konusunda yaptığım çalışmalar; 2000y ve 26/08/2001 yılı ''Kanal-7 tv'' de ana haberde videolu ve canlı bağlantılı haberlerim yapıldı. Gelecekte benden sonra açıklayanlardan şüphe ederim. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül / Kocaeli).
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    ya niye hep gec kalinca önlem almiyoruz Türkiyenin en büyük sorunu ev yapmak degil bakimini yapmak ve biz bunu yapamiyoruz ev dikiyoruz 100 sene 80 sene giti yere kadar o zaman icinde ne bakim oluyor ne restore. bu yeni binalar 100 sene sonra yine ayni kaderi yasayacak halbuki her 10 senede bir bakim olsa belkide bunlar yada bukdar fazla zarar yasanmiyacak ama bizimkilerin mantigi 50 bine bina dikmek 100 sene kira almak
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    demprem olmadan once neden hareket etmediniz nedennyikmadiniz neden duzgun bir mekanizma denetim sizstemi kurmuyirsunuz bina bitse bile uygun sartlarda yapilmadiysa binaya oturulmasina izin vermeyin yurt disinda bunsekilde adam boyaya karisiyor
    Cevapla
  • Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    yakında Çadır Devleti olucaz
    Cevapla
  • Serıfe 3 yıl önce Şikayet Et
    Git Avrupada yasa kimse size Zorla tutmuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR