91. saatte gelen mucize!

Son dakika: İzmir'de yaşanan depremin ardından çalışmalarını sürdüren kurtarma ekipleri 91. saatte Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 16 Aralık 2017 doğumlu Ayda Gezgin'i canlı çıkardı. Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2020 11:45 GÜNCELLEME 03.11.2020 12:20 GÜNCEL
91. saatte gelen mucize!
91. saatte gelen mucize!

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazda arama kurtarma çalışmalarının 91. saatinde bir hareketlilik yaşandı. Kurtarma ekipleri bir 4 yaşındaki Ayda Gezgin'e canlı ulaştı.



Alanda bir anda tüm çalışmalar durdurulurken hemen UMKE ekibi enkaza çağrıldı.İki travma tahtası istendi ve sedye getirildi. Enkaz altına serum ve termal battaniye gönderildi. Enkazın üstü hızlıca boşaltılırken ambulans hazırlandı. Çalışmalar bir noktada yoğunlaştı.

4 YAŞINDAKİ AYDA GEZGİN KURTARILDI

Enkaz altından çıkarılan çocuk sedyeye alınarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi. Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Muhammet Güven, 4 yaşındaki Ayda'nın sağlık durumu hakkında, "Genel olarak problem gözükmüyor. Şuuru açık, konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında sorun gözükmüyor. Tetkikleri alındı, takipleri devam ediyor" dedi.

ÇOK GÜZEL GÜLÜYORDU... AĞLAYA AĞLAYA ÇIKARDIK'

 

Kurtarma çalışmasına katılan bir ekip üyesi şunları söyledi:

''Çok güzel bir kız. Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazın içinde değilmiş gibi çok güzel gülümsüyordu. Ben İHH arama kurtarma ekibindeyim. İlk önce arkadaşlar sesini duydu. Sesini duyunca insan olup olmadığını anlamak için elle tespit ettiler. Hareket eden bir kız çocuğu olduğunu gördüler. Ses verdikten sonra ekipler toplantı. Hummalı bir çalışma yapıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra çok güzel gülümsüyordu. Hepimiz çok duygulandık, ağlayarak çıkardık. Sesleri anlaşılmıyordu, çocuk sesleriydi. Enkazdan çıkmamış kadar güzeldi.''
 

TUNÇ SOYER: KURTARMA EKİPLERİMİZ BİR BEBEĞİMİZE CANLI ULAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ''Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz.'' dedi.

CNN muhabiri Mücahit Yolcu da ''Bebeğe bir damar yolu açılıyor. Damar yolu açılması bebeğin sağ olduğunu gösteriyor. Serum, battaniye ve oksijen tüpünün ulaştığı bilgisi verildi'' dedi. Bebeğin çamaşır makinesi sayesinde hayata tutunduğu iddia edildi.

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Twitter hesabından "Ayla Gezgin canlı olarak kurtarıldı" şeklinde paylaşımda bulundu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı resmi twitter hesabından kurtarılan çocuğun fotoğrafını paylaştı.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Depremden 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesine gelen Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammed Güven, Ayda ve enkazdan kurtarılan diğer çocuklar İdil ve Elif’in de sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak İdil’in Covid-19 pozitif olduğunu bu açıdan tedavi gördüğünü söyledi.

YORUMLAR 97 TÜMÜ
  • Nihat kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ıma çok şükürler olsun çok sevindik
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah.Ağlattın bizi.Allahın sana binlerce şükürler olsun.
    Cevapla
  • Gül izmir li 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah a şükürler olsun...emegi gecen herkezden Allah razı olsun...ellerinize yureginize saglik sizleri seviyoruz
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHA Hamd olsun RABBİM AYLA kızımızı bize bağışladı bahtı açık olsun yüzündeki o gülümse daim olsun RABBİM ÜLKEMİZİ görünen ve görün meyen hertürlü kaza bela ve musibetten korusun AMİN.
    Cevapla
  • Aras osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR