Ot yakayım derken 15 dönüm araziyi yaktı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, zeytin bahçesinde kurumuş ot ve dalların toplanarak yakılması sonucu çıkan yangın, ormana sıçradı. 15 dönüm orman ve tarım arazisinin zarar gördüğü yangınla ilgili gözaltına alınan D.Ö., işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.11.2020 18:33 GÜNCELLEME 10.11.2020 18:33 GÜNCEL
Ot yakayım derken 15 dönüm araziyi yaktı!
Ot yakayım derken 15 dönüm araziyi yaktı!

Manavgat’ın Uzunkale Mahallesi Tefekli mevkisinde zeytin bahçesinde kurumuş ot ve dalların toplanarak yakılması sonucu saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Büyüyerek hızla yayılan yangına ilk müdahaleyi Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yaptı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlere Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve yangın söndürme helikopteri de müdahale etti. Manavgat Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait su ikmal araçları da yangın söndürme çalışmasına katıldı. Çıkan yangında 7 dönümü koru ormanı, 8 dönümü tarım arazisi olmak üzere 15 dönüm alan zarar gördü.

 

Yapılan inceleme sonucu yangının D.Ö.’nün zeytin bahçesindeki kurumuş ot ve dalları yakmak istediği sırada çıkıp, ormana sıçradığı belirlendi. Gözaltına alınan D.Ö., ’taksirle orman yangınına sebep olmak’ suçundan savcılığa sevk edildi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR