Son dakika: Bakanlık'tan Yunanistan'a sert cevap: Oruç Reis açıklaması

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Yunanistan bölgede çözüm istediğini belirttiği beyanlarında samimi ise gerginliği artıracak açıklamalar yapmak, askeri faaliyetlerde bulunmak ve üçüncü tarafları Türkiye aleyhinde yanlış yönlendirmek ve kışkırtmak yerine, önkoşulsuz diyalog çağrılarımıza olumlu karşılık vermelidir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2020 01:11 GÜNCELLEME 12.11.2020 03:40 GÜNCEL
Son dakika: Bakanlık'tan Yunanistan'a sert cevap: Oruç Reis açıklaması
Son dakika: Bakanlık'tan Yunanistan'a sert cevap: Oruç Reis açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığımızda yürütmeye devam ettiği sismik araştırma faaliyetine dair bilinen itirazlarını tekrarladığı bir açıklama daha yayınlamıştı.

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bugün (11 Kasım), Oruç Reis gemimizin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığımızda yürütmeye devam ettiği sismik araştırma faaliyetine dair bilinen itirazlarını tekrarladığı bir açıklama daha yayınlamıştır.

 

 

Bu açıklamalar, Yunanistan’ın uluslararası hukuka ve teamüle aykırı maksimalist deniz sınırı iddialarına dayanmakta olup, bizim için hiçbir hükmü ve değeri yoktur.

Türkiye, Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuk çerçevesinde hem kendi hem de KKTC’nin meşru hak ve çıkarlarını korumaya kararlılıkla devam edecektir. Yunanistan bölgede çözüm istediğini belirttiği beyanlarında samimi ise, gerginliği artıracak açıklamalar yapmak, askeri faaliyetlerde bulunmak ve üçüncü tarafları Türkiye aleyhinde yanlış yönlendirmek ve kışkırtmak yerine, önkoşulsuz diyalog çağrılarımıza olumlu karşılık vermelidir.'' ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çırpınan yunan sonunda masaya oturacaksın, paşinyan gibi
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    ifade çok açık. Bize düşmanlık yapanı tarih affetmez. Örnek ; ermenistan.
    Cevapla
  • Mehmed 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlarda ermeniler gibi kalleşlik yapar sonra dünyadan yardım ister gel abd gel rusya gel fransa Türkleri durdurun.Güçünüze güveniyorsaniz gelin hodri meydan ha sonra ağlamayin. Bu arada yüzmeyi öğrendiniz mi.bu aralar hava soğuk boğulursunuz.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yunanlılar ermenilerden de ders almıyor belalarını arıyorlar ama yakında bulacaklar gibi görünüyor...
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenilerin zihniyetinden asla farkli olmayan yunanFistan gecmi§$tede he böyle idi´ki$liksiz milli duru$u karateri olmayanalcaklikda bir numara arkasini ab´ye daymi$ hatta ab´ninde köpegi olmu$ kemiksiz egri bügrü hologram ülke.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR