Ankara Kalesi’nde korkutan görüntü: Tehlike kapıda!

Ankara’nın Tarihi mirası olan “Ankara Kalesi’nde” korkunç çatlaklar tehlike saçıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.11.2020 14:44 GÜNCELLEME 14.11.2020 14:47 GÜNCEL
Ankara Kalesi’nde korkutan görüntü: Tehlike kapıda!
Ankara Kalesi’nde korkutan görüntü: Tehlike kapıda!

Ankara Kalesi son günlerde ziyaretçileri tarafından sıkça şikayet edilen ve uyarılan yerlerin başında geliyor. Ziyaretçiler kale girişinde bulunan Kale surlarındaki çatlaklar konusunda yetkili kurumların derhal bir önlem alması gerektiğini söylüyor. 

 

 

Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan’da Kale’ye giderek surlarda meydana gelen çatlakları yakından inceledi. Burhan burada yaptığı inceleme sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

Meclis Üyesi Sinan Burhan, Ankara’nın Tarihi mirası olan Kale surlarındaki çatlakların çok ciddi tehlike arz ettiğini, insanların bu bölgede ziyaretlerde bulunduğunu, dolayısı ile herkesin çoluk, çocuk tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Tarihi miraslara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Burhan yetkililer derhal bir önlem almalı uyarısında bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan Ankara Kalesi’nin böyle görüntüleri hak etmediğini ifade etti.

 

 

YORUMLAR 3
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen gerekli önlemler zamanında alınsın. Sonra ah vah etmenin kimseye faydası olmaz.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    2019 da oraya gittim çok kötü koku geliyor ve bakımsız olarak gördüm şimdi ne halde bilmiyorum ama orası ilgi isteyen bir mekan tarihi mekanlara güvenlik tutulması lazım afedersiniz pisliğini bile yapan var olmaz böyle.
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim çocukluğum burada geçti. Bu çatlaklar yeni değil. Belki 50 yıldır var. Çatlaktan daha tehlikelisi kaleyi gezen kişilerin bu kaleye çıkınca duvar kenarlarında bir koruma yok. Bir kaç kişi de buradan düşerek öldü. Bu daha öncelikli bir mesele. Kalenin bakımı büyükşehire mi yoksa turizm ve kültür bakanlığına mı ait.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR