AFAD'dan skandal yalana net cevap!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet ve acil durumlarda kamuoyunun bilgilendirilmesine dair yazının İzmir'e özel yazılmadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2020 14:08 GÜNCELLEME 16.11.2020 14:16 GÜNCEL
AFAD'dan skandal yalana net cevap!
AFAD'dan skandal yalana net cevap!

Birgün Gazetesi'nin başını çektiği bazı medya kuruluşları ve CHP'den "AFAD'ın gönderdiği yazıya göre İzmir'de belediye başkanlarına depremle ilgili açıklama yasağı getirildi." haberine AFAD'dan cevap geldi.

Bazı medya kuruluşlarında paylaşılan çarpıtma haberlere cevap olarak AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada  "Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi” konulu yazı, 23 Ekim 2020 tarihinde, İzmir - Seferihisar depreminden 7 gün önce geçmiş afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

 

AFAD'dan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı; 

Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medyada paylaşılan “Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi” konulu yazı, iddia edildiği gibi İzmir’e özel olarak yazılmamıştır.

 

 

Bahse konu yazı, 23 Ekim 2020 tarihinde, İzmir - Seferihisar depreminden 7 gün önce, geçmiş afetlerde oluştuğu görülen bilgi kirliliğini önlemek amacıyla yazılmıştır. Afetlerin ilk anlarında teyitli olmayan bilgilerin toplumda panik, dezenformasyon ve spekülasyonlara neden olmaması için Türkiye'deki tüm belediyelere ve muhtarlıklara hitaben yazılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KAYNAK : HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR