İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ kimdir? Ümit Özdağ nereli ve kaç yaşında?

Ümit Özdağ kimdir? İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alarak TBMM'ye giren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin Müşterek Disiplin Kurulunca ihraç edildi. İşte milletvekili Ümit Özdağ'ın yaşı, nereli olduğu ve biyografisi

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2020 16:04 GÜNCELLEME 16.11.2020 16:04 GÜNCEL
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ kimdir? Ümit Özdağ nereli ve kaç yaşında?
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ kimdir? Ümit Özdağ nereli ve kaç yaşında?

İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulu tarafından Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili'ın kim olduğu merak ediliyor. Japonya’nın Tokyo şehrinde doğan MHP’nin 19 Kasım 2006’da yapılacak 8. Olağan Kongresi öncesinde Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan Özdağ, İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alarak ve İYİ Parti’den milletvekili seçilerek TBMM’ye girmişti. Peki Ümit Özdağ kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte millet vekilinin merak edilen biyografisi...

 

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

3 Mart 1961 yılında dünyaya gelen Ümit Özdağ Japonya’nın Tokyo şehrinde doğmuştur. Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazar olan Ümit Özdağ, Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders vermiş ve 2001 yılında profesörlük unvanı almıştır.

Münih Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra uzun yıllar üniversitelerde ders veren Ümit Özdağ, 2001 yılında profesörlük unvanını aldı. 1999’da Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni, 2003’te Diyanet Araştırmaları Merkezi’ni, 2006’da ise 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nü kurdu. Bu düşünce kuruluşlarında yaptığı çalışmalarla ve yayınlarla Türk dış politikasına katkıda bulundu. Hâlen 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

 

MHP’nin 19 Kasım 2006’da yapılacak 8. Olağan Kongresi öncesinde Devlet Bahçeli’ye karşı genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ancak kongreden 2 gün önce MHP yönetimi tarafından partiden ihraç edilmesi üzerine kongrede aday olamadı. Mahkeme kararıyla yeniden MHP üyesi olan Ümit Özdağ, partisinin Gaziantep 1. sıra adayı olarak girdiği Haziran ve Kasım 2015 genel seçimlerinde TBMM milletvekili seçildi. 14 Kasım 2015’te MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi; parti içi demokrasi gereğince kongre düzenlenmesini talep ederek 24 Şubat 2016 tarihinde bu görevinden istifa etti. 9 Nisan 2016’da MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ partiden ihraç edildi. MHP’den ihraç edilmesinden sonra Meral Akşener’in liderliğindeki İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer aldı ve İYİ Parti’den milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR