Sokağa çıkma yasağı saatleri belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantının sona ermesi sonrası Başkan Erdoğan, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağı hakkında önemli bilgiler verdi. Peki sokağa çıkma yasağı var mı?

ABONE OL
GİRİŞ 18.11.2020 16:07 GÜNCELLEME 18.11.2020 16:07 GÜNCEL
Sokağa çıkma yasağı saatleri belli oldu!
Sokağa çıkma yasağı saatleri belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; ''Koruyucu tedbirler kapsamında yürütülen aşı çalışmalarında umut verici gelişmeler yaşanırken, tehdit sürüyor. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen ölüm sayıları, Avrupa ve dünyanın pek çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırmasına sebep oldu. Salgının seyri tırmanışını sürdürürse, hepimiz için can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak çalışmaları sürdürme görevimiz var.  Milletimizden bu fedakarlıkların boşa gitmemesi için salgınla mücadelede kurallara uyması ve daha fazla katkı sağlamasını bekliyoruz. Amacımız bir an önce ülkemizi bu salgın illetinden kurtararak hedeflerimize ulaşmaktır. Kabine toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik'.' Peki, kabine toplantısı sonucunda sokağa çıkma yasağı olacak mı? 

Marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Tüm marketlerin çalışma saatleri değiştirildi!

 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ AÇIKLANDI

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10 ve 20 arası dışında sokak kısıtlaması uygulanacak.

20 YAŞ ALTI İÇİN DE GEÇERLİ

Erdoğan: "65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek."

"RİSKLİ İLLERDE OLUMLU SEYİR GÖRÜLMEZSE..." 

65 yaş üstü için uygulanan sokak kısıtlaması 20 yaş altına da teşmil edilecek. Restoran, berber gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10 ve 20:00 arasında olacak. Restoran ve kafelerde paket sistemine geçilecek.

Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmayacak devam edilecek. Şehirlerdeki sigara içme yasağı sürecek.

ALINAN TÜM KARARLAR ŞU ŞEKİLDE:

  • Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

  • Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

  • Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

  • Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

  • Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

  • Restoranlar sadece paket servis yapacak.  Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

YORUMLAR 1
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakan koca ve bilim kurulumuzun vereceği her karara uymak vatandaş olarak bizim görevimizdir.cunku biran evvel bu salgindan cikmamiz gerek.saglik calisanlarimizida yardımcı olmalıyız, kolay değil gecesini gunduzune katip canla.basla emek veriyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR