Başkan Erdoğan Putin ile görüştü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan-Putin görüşmesinde, Türkiye-Rusya arasındaki ticaret hacminin artırılması, Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya'daki gelişmeler ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2020 22:43 GÜNCELLEME 24.11.2020 22:43 GÜNCEL
Başkan Erdoğan Putin ile görüştü!
Başkan Erdoğan Putin ile görüştü!

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ticaret hacminin artırılması başta olmak üzere iki ülke ilişkilerini geliştirecek adımlar ile Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’daki gelişmeler ele alındı.

'EN KISA SÜREDE FAALİYETE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Dağlık Karabağ’daki sorunu çözmeye ve bölgeye kalıcı istikrar getirmeye dönük olarak atılan adım kapsamında, gözlem ve denetleme amacıyla Türkiye’nin Rusya ile kuracağı Ortak Merkezin en kısa zamanda faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti.

'ERMENİSTAN'A İZİN VERİLMEMELİ'

Azerbaycan’ın, topraklarının bütünüyle iadesine ilişkin hassasiyetine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama sürecinde Ermenistan tarafının, kalıcı çözümü zorlaştırmasına ve anlaşmaya ilişkin sorumluluklarından kaçmasına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Grubu’nun diğer eşbaşkanlarının, barış çabalarını eleştirmelerini anlamanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Suriye’deki ihtilafın sona erdirilmesi için de Dağlık Karabağ’da olduğu gibi, hızlı ve somut adımlar gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’nın birlik ve bütünlüğünü korumak için de hem siyasi hem askeri görüşmelerde Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğinin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin büyük oyuncun Avrupaya kan kusturuyor yakında Almanyadan ikinci Dünya şavaş parası isterse şaşmayın.Putin neden Türkiye diye soranlarla o büyük Asyayı görüyor Nato dibine yapıştı kurtuluşu çok iyi anladı
    Cevapla
  • Hayırlısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşmamız çok zor ama ortak düşmanlarımız var ama masada kazanan hep Rusya oluyor ancaaak Libya’da kazanan mutlaka sadece Türkiye olmalı az kazanan Rusya olabilir abd ve ab kazanacağına Rusya ile anlaşıp Libya’yı tamamen ele geçirebiliriz
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha Ermeniler toprak vermeyecek galiba bitti bu konu gündeme gelmeye başladı ise yazık ki yazık
    Cevapla
  • analiz 3 yıl önce Şikayet Et
    görüşmenin alman saldırısından hemen sonraya gelmesi anlamlı. Atlantik ittifakı TC yi rusya ile işbirliğine mecbur ediyor.
    Cevapla
  • zırto 3 yıl önce Şikayet Et
    Analarını ağlatın inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR