Zoom uygulaması nasıl kullanılır? Zoom canlı ders, online görüşme nasıl yapılır?

Zoom nasıl indirilir? Zoom uygulaması hiç şüphesiz son zamanlarda en çok kullanılan online görüşme kanalı oldu. Pandemi süreci sebebiyle evden çalışanlar ve uzaktan eğitime devam eden öğrenciler Zoom nedir, nasıl kullanılır? sorusunun yanıtını merak ediyor. Uygulama ile görüntülü ve sesli iletişim sağlanabiliyor. Bilgisayar ve telefonlara indirilebilen Zoom ile canlı ders takibi yapılıyor. İşte Zoom giriş ekranı…

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2020 10:30 GÜNCELLEME 25.11.2020 10:30 GÜNCEL
Zoom uygulaması nasıl kullanılır? Zoom canlı ders, online görüşme nasıl yapılır?
Zoom uygulaması nasıl kullanılır? Zoom canlı ders, online görüşme nasıl yapılır?

Okullarda eğitime ara verilmesinin ardından Zoom uygulaması ile öğretmenler öğrencilerine canlı ders vermeye başladı. Salgın hastalık süreci boyunca Zoom ile sadece öğrenciler değil çalışanlar ve işverenlerde canlı konferans görüşmesi yapma imkanı buldu. Uygulama ile birden çok kullanıcı aynı anda görüntülü ve sesli iletişim kurabiliyor. Toplantılar, konferanslar ve uzaktan eğitim için sık sık kullanılan uygulama telefonların mobil marketlerinden edinilebilir. Peki Zoom ile online görüşme nasıl yapılır? Uygulamada kullanıcılar herhangi bir ücret ödemesinde bulunmuyor ancak daha büyük çapta organizasyonlar için Zoom uygulamasının ek ücretleri bulunuyor. İşte Zoom nedir, nasıl kullanılır? sorusunun cevabı ve giriş ekranı…

 

ZOOM NEDİR NASIL KULLANILIR? 

Zoom, birden fazla kullanıcılarının birbirleriyle sesli ve görüntülü iletişim kurduğu bir uygulamadır. Dokuz yıl önce Çin kökenli Amerikan iş insanı Eric Yuan tarafından kurulmuştur. Pandemi süreci boyunca insanlar tarafından oldukça fazla tercih edilen uygulama son derece popüler bir hal almıştır. 

 

Toplantı, davet, uzaktan eğitim gibi alanlarda Zoom’dan faydalanmak isteyen kullanıcıların zoom.us adlı sitenin kendi ana sayfasını oluşturmaları gerekiyor. Karşılarına gelen ekranda “ Sign Up Free” seçeneğine tıklayarak mail adresini giren kullanıcılar doğrulama işlemini yaptıktan sonra "download" seçeneği ile telefonlarını veya bilgisayarlarına uygulamayı kurabilirler. Toplantı oluşturmak için arkadaşlarınızı davet edebilir, kişileri gruba ekleyebilir ve görüşmenizi yapabilirsiniz.  Ayrıca uygulamaya Gmail, Facebook hesaplarından birisi ile giriş yapılabilir. 

ZOOM UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Telefonunuzun işletim sistemine göre uygulamayı Google Play ve Apple Store’den edinebilirsiniz. Sesli ve görüntülü konuşma yapılan uygulamanın indirilmesi herhangi bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Daha büyük toplantı ve ek seçeneklerden yararlanmak için ücretli özellikleri de  ayrıca bulunmaktadır. Sizde aşağıda bulunan adresler üzerinden uygulamayı indirebilirsiniz.

PLAY STORE ZOOM UYGULAMASI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

APP STORE ZOOM UYGULAMASI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ZOOM UYGULAMASI YENİ BİR GÜNCELLEME YAPTI!

Çevrimiçi görüşme ihtiyacının büyük bir çoğunluğunu karşılayan canlı görüşme uygulaması kullanıcı odaklı yeni özelliklerini yaptığı güncelleme ile duyurdu.  Windows, MacOS, Linux, iOS ve Android için yapılan güncellemeyle aşağıdaki özellikler kullanılabilir duruma geldi.

Video kapalı olarak gerçekleşen görüşmelerde toplantı bilgisi ve özelliklerinin olduğu ekran yerine profil resmi ya da isim yer alacak.

Galeri görünümü artık 4×4 büyüklüğündeki videoları destekler şekilde olacak.

Ekran paylaşımında sadece seçilen ekranlar paylaşılabilecek. Paylaşan hangi programları paylaştığını programın dışındaki kalın ve yeşil sınır çizgileri ile görebilecek.

Toplantı sahipleri veya katılımcıların kötüye kullanımı Zoom’a rapor edilebilecek.

Zoom kullanıcıları, geliştirilen “Geçmiş” ve “Sesli Mesaj” sekmeleri ile konum, çağrı bilgisi ve istenmeyen arama olup olmadığını daha iyi bir arayüz ile takip edebilecekler.

Sohbet mesajlarını sabitleyebilme özelliği ile tutturulan mesajlar kaldırılabilecek. Böylece o mesajların yerine başka mesajlar tutturulabilecek ya da isteğe bağlı olarak gizlenebilecek.

Sanal arka plan özelliği artık Android yazılımlı cihazlar tarafından da desteklenebilecek

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR