Koronavirüsten vefat edenlerin yaptığı en büyük yanlış! Türk profesör net uyardı...

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsten hayatını kaybedenlerin yaptığı en büyük yanlışı anlattı. Hastaların çeşitli gerekçelerle tedavi için verilen ilaçları reddettiğini dile getiren Ceyhan, "Bunlar tedavide etkili olabileceğini düşündüğümüz ilaçlar. Önerilen ilaçlar mutlaka kullanılmalı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2020 06:45 GÜNCELLEME 29.11.2020 10:46 GÜNCEL
Koronavirüsten vefat edenlerin yaptığı en büyük yanlış! Türk profesör net uyardı...
Koronavirüsten vefat edenlerin yaptığı en büyük yanlış! Türk profesör net uyardı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün düzenlediği basın toplantısında, erken dönemde ilaç kullanımının önemine değindi. Bakan Koca, nisan ayında zatürre oranının yüzde 30'lara yakın olduğunu şu an ise yüzde 3,4 olduğunu belirterek,10 kat azaldığını söyledi.

 

 

"ERKEN DÖNEMDE İLAÇLARIMIZI MUTLAKA ALALIM"

Bakan Koca, zatürre oranının azalmış olmasının en büyük sebebinin önceden ve erken dönemde kullanılan ilaçlar olduğunu belirterek, "Bu ilaçları vatandaşlarımızın hassasiyetle kullanmasını özellikle söylemek istiyorum. Vatandaşımızın yüzde 80'e yakınının hafif geçirdiğini biliyoruz. Hafif geçirenler, 'ben ilaç almadan da bunu hafif atlattım' diye düşünüyor olabilir; ama bize özellikle müracaat eden, ağır gelen hastaların ilaç kullanmayan hastalar olduğunun altını çizmek istiyorum. Yani hastaneye yatan, yoğun bakıma geçişi olan, cihaza bağlanan ve erken dönemde kaybetmek durumunda kaldığımız hastaların önemli kısmı erken dönemde tedavisi başlanmayan ve erken dönemde ilacını almayan kişiler olduğunu bilelim. 'Eğer kötüleşirsen bu ilacı al' diye bir yaklaşım doğru değil. Çünkü zaten 7'nci, 8'inci gününde aldığınızda artık etkisi olmuyor. O nedenle erken dönemde ilaçlarımızı mutlak alalım. Vatandaşlarımız ilaçlarını kullanmaktan vazgeçmesinler" dedi.

 

 

"FAYDASI İYİ ANLATILMALI"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da koronavirüs tedavisi evde süren bazı kişilerin tedavi için verilen ilaçları kullanmakta tereddüt etmesini değerlendirdi. Prof. Dr. Ceyhan, hekim kontrolünde ve hekimin önerisi ile verilen ilaçların kullanılması gerektiğini söyleyerek, "İnsanlar başka ülkelerde bu ilaçların kullanılmadığını görüyor. Aslında birbirlerinden farkı yok. Başka ülkelerde kullanılan ilaçlar bizim kullandıklarımızdan iyi değil. Böyle bir genelleme yapıp 'hiç kimse o ilaçları kullanmasın' ya da 'herkes kullansın' deyince sıkıntı doğuyor. Bunun iyi anlatılması lazım. Bu ilacı neden almasının önemli olduğunu, onda nasıl bir fayda sağlayacağını iyi anlatmak lazım" dedi.

YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • 123 3 yıl önce Şikayet Et
    Annem kalp hastası ve korona testi pozitif çıktı diye semptom olmadığı halde kronik hastalığı olup olmadığını sormadan vermişler o ilaçları ve kadını yerle bir etmiş,Baska da birşey dememe gerek yok sanirim
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    kimseye birşey sordukları yok almayın ilaçları kardeşim almayın ne olduğu belli değil Allah aşkına uyanın ya uyanın
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende geçirdim. Defalarca sordular. Peki siz kalp hastası olduğunu söylemedinizmi. Olan olmayan sorguluyor zaten.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet ceyhan tabi insanlar sorgulamaya başladı dayattıkları tedavileri, verdikleri ilaçları. Çıkıp açıklama yapıyor. Ağır bir ilaç olan sıtma ilacını günde 16 doz hangi akıllı insan alır vücuduna. Kaldı ki kalbi zorlayan bir ilaç bu. Ayrıca yapılan araştırma sonucu çıktı ortaya. Bu kullanılan ilaç ölüm riskini %45 artıyor diye. Çıkıp onuda söylesene.
    Cevapla
  • Kalecik 3 yıl önce Şikayet Et
    Günde 16 adet alınan ilaç sıtma ilacı değildir antiviral bir ilaçtır ismi favipiravirdir
    Cevapla
  • mrtnht 3 yıl önce Şikayet Et
    verdiginiz ilaclarin yan etkileri agir iyilescez derken daha kotu olmaktan korkuyoruz bize cikip guzelcr anlatin bizde bilelim
    Cevapla
  • Erol Turancı 3 yıl önce Şikayet Et
    5 gün önce annemi kaybettik. Annem o ilaçları alana kadar iyiydi, neden dayatıldığını anlamadığım o ilaçlar annemin tansiyon ve diyabet değerlerini aşırı yükseltti. Annem şu an sağ olsa asla içirmezdim.
    Cevapla
  • Yalan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kötüleşmesinin sebebi kesinlikle ilaçlar değil
    Cevapla
  • belde 3 yıl önce Şikayet Et
    biz de yakalandık ailecek. eşim ve çocuğumda normal halsizlikle geçti. ancak bende ileri geri belirtilen tüm semptomlar vardı. benim anladığım geçirenlerle de irtibat kurduğum kadarıyla bu hastalık her insanda farklı seyrediyor. bulaş oranına göre, kişinin hastalık öncesi üşütme ve benzeri altta yatan hastalıkları varsa buna göre hafif orta veya agır geçiyor. yüz 1-2 hariç kahir ekseriyeti bunu atlatacak anlaşılan. artık insan sonsuza dek burada kalacak değil bir vesile gidecek. bu salgını da bu şekil düşünmek gerek. ancak salgın zamanı bu kadar gezmek, ziyaret yapmak da ayrı bir sıkıntı insanlık için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR