Hafta içi sokağa çıkma yasağı kararı alındı! Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı sonrası açıkladı!

Hafta içi sokağa çıkma yasağı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma yasağı uygulanacak.Alınan yeni karara göre hafta sonu yasakları cuma günü 21.00’dan başlayacak pazartesi sabah saat 5’e kadar devam edecek..

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2020 20:21 GÜNCELLEME 30.11.2020 20:25 GÜNCEL
Hafta içi sokağa çıkma yasağı kararı alındı! Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı sonrası açıkladı!
Hafta içi sokağa çıkma yasağı kararı alındı! Cumhurbaşkanı Kabine toplantısı sonrası açıkladı!

Geçtiğimiz Kabine toplantısında hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı alındığı duyurulmuş ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altına sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Türkiye’nin günlük koronavirüs tablosunda yaşadığı  artış sonrası yeni yasak ve önlemler kaçınılmaz oldu. Özellikle Avrupa’da ve dünyada yükselişe geçen hastalığın ardından koruyucu önlemlerle ilgili kararlar bugün Kabine toplantısında alınacak. Nüfusun en yoğun şekilde dağıldığı İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde vaka sayıları giderek arttı. Bu şehirlerin yanı sıra Bursa, Sakarya, Kocaeli’de vaka sayıları yüzde 100’ün üstüne çıktı. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak açıklanan verilere göre 29 Kasım’da 29 bin 281 bin vaka, 6 bin 6.439 kişi koronavirüse yakalandı. 185 kişi salgın hastalık nedeniyle hayatını kaybederken 4 bin 15 kişide hastalığı atlattı. Kabine Toplantısı bugün 30 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de bir araya geldi. Peki hafta içi sokağa çıkma yasağı kararı alınacak mı? İşte Kabine toplantısı sonra su açıklanan yeni tedbirler..:
 
HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada Hafta içi her gün saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.
 


 
Sokağa çıkma kısıtlaması hafta sonları cuma akşamı saat 21.00’dan pazartesi sabahı saat 5’e kadar kesintisiz devam edecek.
 
17 KASIM KABİNE TOPLANTISINDA HANGİ KARARLAR ALINMIŞTI?

 

 


SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AŞI AÇIKLAMASI!

 

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Bilim Kurulu'nun ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 50 milyon aşı için imza atıldığını duyurmuştu. Aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere 20 milyon aşıyı hedeflediklerini vurgulayan Koca " . Ocak ayında 20 milyonda sorun yok. 50 milyon doz için sözleşme imzalandı. Diğer aşı içinde Aralık'ta 1 milyon, devamında 25 milyona kadar aşının verilebileceği şekilde görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya ve diğer aşılarla irtibat halindeyiz." dedi. 28 Kasım'da sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yapan Koca " COVID-19 aşısı ile ilgili ilk anlaşmaları yaptık. Alternatif üreticilerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Daha önce de açıkladığım gibi BEDELSİZ olarak, sağlık çalışanlarımızdan başlayarak, kademeli bir şekilde aşı yapmayı planlıyoruz. Devletimiz vatandaşının yanındadır." şeklinde paylaşım yaptı. Bu gün düzenlenecek Kabine Toplantısında Fahrettin Koca'nın detaylı bir aşı sunumu yapması bekleniyor.

29 KASIM 2020 TÜRKİYE GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU!

VAKA SAYILARININ ARTIŞ GÖSTERDİĞİ O ŞEHİRLER!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR