PKK çekilmedi tiyatro oynanıyor

PKK’nın Irak’ta Sincar ilçe merkezini boşalttığı iddialarına karşın, terör unsurlarının bölgeden ayrılmadığı ve Sincar Dağı’nda varlığını sürdürdüğü belirtiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2020 08:02 GÜNCELLEME 06.12.2020 08:06 GÜNCEL
PKK çekilmedi tiyatro oynanıyor
PKK çekilmedi tiyatro oynanıyor

Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK’nın Musul’a bağlı Sincar ilçesindeki varlığını sonlandıracak anlaşmayı Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde 9 Ekim’de imzalamıştı. Bunun ardından Irak merkezi yönetimi, 20 Kasım’da Sincar’a federal polise bağlı iki tugay gönderdi. Anlaşmanın uygulanmaya başlandığını bildiren merkezi yönetim yetkilileri bu hafta içinde yaptıkları açıklamalarla Irak güçlerinin Sincar’a konuşlandığını ve tüm silahlı yapıların (PKK) Sincar’ı terk ettiğini duyurdu.

VARLIĞI DEVAM EDİYOR

Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar ilçe sorumlusu Kadir Kaçak ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK’nın Sincar ilçe merkezi ve Sincar Dağı’ndaki varlığının devam ettiğini belirtti. “Bazı noktaları BM’ye göstermek için boşaltılar, ancak bu bir tiyatrodur ve doğru değildir” diyen Kaçak, terör örgütünün, Sincar’a gelen Irak güçlerine karıştığına ve anlaşmayı yerine getirmediğine dikkat çekti.

 

 

‘SİNCAR’DA KALALIM’ ÖNERİSİ

Erbil merkezli Rudaw yayın kuruluşuna konuşan Sincar’daki PKK/YBŞ’nin sözde sorumlularından Halil Murad ise kendilerine bağlı teröristlerin Sincar’ın güvenliğini sağlayacak Irak merkezi hükümetinin güçlerine bağlanmasını talep ettiğini söyledi. Bunun 700 kişilik bir grup olduğu belirtildi.

DENETİM BOŞLUĞU VAR

Demirören Haber Ajansı’na (DHA) Sincar’daki gelişmelerle ilgili bilgi veren güvenlik uzmanları, Sincar anlaşmasının uygulanması için tarafsız bir denetim mekanizması oluşturulması gerektiği görüşünü dile getirdi. Anlaşmaya dahil olan iki taraf arasında ortak komitenin denetimleri nasıl yapacağı düzenlemesinin yeterli olmadığını belirten uzmanlar, örgütün uzun süredir bölgeyi hakimiyeti altında tuttuğuna vurgu yaptı. Güvenlik uzmanları, anlaşma maddelerinin yerine getirilmesi konusunda ciddi ve tarafsız bir denetime ihtiyaç olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Sonsuz ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş kamikase yapay dronlarla biraraya toplanmişken bitirin artik millet bu oyunlardan bikti askerimize polisimize yazik frsatini buldunuzmu vurun bu hain yapiyi
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet, teslim alma yok. Hemen imha edin.
    Cevapla
  • Tibet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yilanin başi berzani bunlari kolluyor senelerce turkiyenin ekmeğini yedi hainlikte sinir tanimadi şimdide abd ile birlikte bunlarin hamisi bu onlari resmi olarak kolluyor kimi berzanide polis asker devket memuru okadar petrolu satiyor memurunun parasini vermiyor neden kendini çulsuz göstsrip parayi aşiretine cukka yapmak diğsr aşiretler uzerinde baski kurmak pkk ya alenen desteklsyip istihbarat ve jeolojikbgiyinme barinma gibi destek sağlamak yillarca bunu yapti
    Cevapla
  • Baksen 3 yıl önce Şikayet Et
    Eee tabi ne bekliyordunuz ?!!!
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha ilk günden Türkiye nin bölgedeki faaliyetlerini durdurmak için bu türden bir çıkış yaptıklarını anlaMamak için ahmak olmak gerekir. Ardından batdan ve içeride chdp den Türkiye oradan çıksın çıkışları başlayacak . Ve bunları örtme görevi verilen ip ve sp den Milli hassasiyeti olan insanları uyutma açıklamaları dinleyeceğiz.
    Cevapla
  • ESPANYOL 3 yıl önce Şikayet Et
    zornan ermeniler gibi kaçacaksınız yoksa ölüm satılmış teröristler aklınız başınıza çooook geç gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR