PKK elebaşından 'şeytani' plan! Kaçmak isteyenleri...

PKK elebaşılarından Murat Karayılan’ın, terör örgütünün kampından kaçmaya çalışan 4 teröristi infaz ettiği, ailelerin çocuklarının peşine düştüğünü öğrenince 'Hava saldırısı sonucu öldüler' yalanını söylediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2020 10:07 GÜNCELLEME 06.12.2020 10:23 GÜNCEL
PKK elebaşından 'şeytani' plan! Kaçmak isteyenleri...
PKK elebaşından 'şeytani' plan! Kaçmak isteyenleri...

PKK'nın Kandil'deki elebaşılarından olan ve aranan teröristler listesinde 10 milyon liralık kırmızı kategoride yer alan 'Cemal' kod adlı Murat Karayılan'ın, güvenlik güçlerine sığınmak için Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçarken yakalanan 4 örgüt mensubunu kendi elleriyle infaz ettiği ortaya çıktı.

 

 

Örgüt infazı bir yıl gizledikten sonra "Askerin operasyonunda öldüler" diyerek her zamanki gibi yalana başvurdu. Kandil'de bulunan PKK kampından kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan Behzat B. kod adlı (27) teröristin ifadesi, örgüt elebaşının yalanını deşifre etti.

SİLAHLA TARADI

Hakkâri Yüksekova'dan 5 yıl önce kandırılarak götürüldüğü örgütten ekim ayında kaçan Behzat B. kod adlı terörist örgüt içinde yaşadıklarını anlatarak, "Geçtiğimiz yıl mart ayında Irak'ın kuzeyi ile İran sınır hattında bulunan kamptan kaçarken yakalanan Argeş Piri, Mervan Serhat, Gelhat Beritan ve Reşo Kuri kod adıyla tanıdığım örgüt mensuplarını elleri ve ayaklarından bağlayıp bir mağara içine koydular. Murat Karayılan 3 gün sonra 20'den fazla korumasıyla kampa geldi. Kampta bulunan 55-60 kişiyi toplayıp bir çember şekline aldırdılar. Mağaradaki 4 kişiyi sürükleyerek bu çemberin ortasına getirdiler. Murat Karayılan elindeki M-16 silahı ile tarayarak infaz etti. Bize dönüp 'Bu sonuç hepinize ders olsun' diyerek bağırıp gitti. İnfaz edilenlerin ailelerinin, çocuklarının akıbetlerini sormaya başladığını duydum" ifadelerini kullandı.

İstihbarat birimleri bu ifade üzerine yaptıkları detaylı çalışmada infaz edilen teröristlerle ilgili Murat Karayılan'ın terör örgütünün yayın organlarında, "23 Nisan 2019'da askerin hava saldırısında öldüler" deyip timsah gözyaşı döktüğünü belirledi.

 

 

İnfaz edilen Argeş Piri kod adlı Şadi Önal, Mervan Serhat kod adlı Adem Akyol, Gelhat Beritan kod adlı Şervan Atilla ve Reşo Kuri kod adlı Ayetullah Cengiz'in fotoğrafları, teslim olan Behzat B. kod adlı terörist A.Ş. tarafından teşhis edildi.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Zaza 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir Zaza olarak diyorum ki... Allah'ım bu teröre ve teröre her türlü destek verenlere LANET etsin, Allah'ın azabı, gazabı ve kahrı bunların üzerine olsun. Yeter artık hu memleket bunların yüzünden güzel günler göremedi...
    Cevapla
  • Eskr 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu teröristin büyük, büyük resimini yayınlayarak manşetlere taşımak sureti ile reklamı yapılmıyor,mu sizcede.
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl insanlar bilmeden,bilerek,şeytana uyarak günah işliyorsa 12, 13 yaşında çocuklar da böyle kandırııyor. Sonra teslim olmaktan da korkuyorlar. Yalanın alası onlarla ..
    Cevapla
  • Cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aileler demek ki iletişim halindeler.Uzun süre haber alamayınca hemen akıbetlerini öğrenmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğrudur habur sınır kapısından günü birlik gidip gelen yakınları var
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Kürt kardeşim israil ermeni güdümlü lanetlenmiş bu örgütün çocuklarınızı ne hale getirdiğini görün, örgüt elebaşlarıyla birlikte namusunuzla, hayatınızla oynuyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR