Son dakika: Bakan Akar'dan S-400 açıklaması!

Son dakika: Bakan Hulusi Akar, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de barışa karşı tavır sergilediğini belirterek, "Akdeniz’de gerilimi tırmandırmak isteyen Yunanistan’dır. Maalesef iyi komşuluk çerçevesinde çözüme, barışa uzanan elimiz hep havada bırakıldı." ifadelerini kullandı. Bakan Akar, S-400 hakkında ise, ''S-400 tedarik süreci siyasi, askeri, ekonomik ve teknolojik boyutlar dikkate alınarak takip edilmektedir." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.12.2020 02:17 GÜNCELLEME 10.12.2020 02:17 GÜNCEL
Son dakika: Bakan Akar'dan S-400 açıklaması!
Son dakika: Bakan Akar'dan S-400 açıklaması!

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Akar, Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, "Ortak merkezin inşasının başlaması için çalışmalar devam etmektedir" dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis'te devam eden bütçe görüşmelerinde kürsüdeydi.

Akar, Doğu Akdeniz'den Libya'ya, terörle mücadeleden yerli ve milli savunma sistemlerine kadar kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

 

"ORTAK MERKEZİN İNŞASININ BAŞLAMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR"

Akar, Azerbaycan'da kurulacak Türk ve Rus Ortak Merkezi'nin inşa çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Türkiye'nin Azerbaycan'ın yanında olduğunu bir kez daha vurguladı.

Bakan Akar, "Ortak merkezin inşasının başlaması için Türkiye-Azerbaycan-Rusya arasında çalışmalar devam etmektedir. Türkiye bundan sonra da tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir." açıklamasında bulundu.

"AKDENİZ'DE GERİLİMİ TIRMANDIRMAK İSTEYEN YUNANİSTAN'DIR"

Bakan Akar, Doğu Akdeniz'deki gerginliğini sebebinin Yunanistan olduğunu bir kez daha vurguladı. Akar, "Akdeniz'de gerilimi tırmandırmak isteyen Yunanistan'dır. Maalesef iyi komşuluk çerçevesinde çözüme barışa uzanan elimiz malesef hep havada bırakılmıştır." ifadelerini kullandı.

Hulusi Akar, Sakarya'daki tank palet fabrikası eleştirilerine de yanıt verdi.

Bakan Hulusi Akar, "Mülkiyeti ve 116 personel ile denetimi Milli Savunma Bakanlığında kalmak koşuluyla 25 yıllığına BMC savunma anonim şirketine sadece işletme hakkı devredilmiştir." dedi.

S-400 AÇIKLAMASI 

Bakan Akar'ın gündeminde S-400 hava savunma sistemlerinde gelinen son durum da vardı.

Bakan Hulusi Akar, "S-400 tedarik süreci siyasi, askeri, ekonomik ve teknolojik boyutlar dikkate alınarak takip edilmekte, sistemin kontrol ve hazırlıklarına planlandığı şekilde devam edilmektedir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılar kurtuluş savaşında it köpek kuduz gibi saldırdı bize onun intikamını almamız için Allah üstümüze salıyor ermneistanı dağıttık sırada bu donsuz yunanlar var ..REİS bilir Paşamda yerine getirir.Ben hazırım vatanım milletim bayrağım ve ezanım için 3-5 yunan it öldürmeden Allah canımzı almasın
    Cevapla
  • saç 3 yıl önce Şikayet Et
    S400-var oluş yeni dünya düzeninde dış siyaset iç siyaset göstergesi olmuştur.dönüş zaman kaybına geçmişte olduğu gibi neden olur.
    Cevapla
  • Ali Harman 3 yıl önce Şikayet Et
    750 bin mülteci salalım biraz Almnya inlesin, Almanya demek küresel sermaye yahudi demek
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    AB toplantısı öncesi???
    Cevapla
  • cCc 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyemizin bizimle ticaret yapan ulkelerin vesilesiyle harcamalarimizi teknolojilerimizi bu ulkelerden gelen gelirlerle buyuk bir bolumunu karsilasiyoruz. Bize yardim eden ulkelerin liderlerini ve anlasmalarini koruma altina almamiz lazim cunku siyonizmin masonlarin seytana tapanlarin usakliklarini yapanlar hergun bize yardim eden ulkelere aglarini oruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR