Ayn İsa’da PKK-Rus tiyatrosu

SMO ile PKK/YPG arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Ayn İsa’da Ruslar yine sahnede. Türkiye’nin bölgeye operasyon düzenlemesinden korkan teröristler, bölgeyi Rus ve rejim güçlerine devretti. Resmi binalara rejim ve Rusya bayrakları çekildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2020 07:15 GÜNCELLEME 11.12.2020 07:15 GÜNCEL
Ayn İsa’da PKK-Rus tiyatrosu
Ayn İsa’da PKK-Rus tiyatrosu

Terör örgütü PKK/YPG’nin 16 Kasım’da stratejik M4 karayolu üzerindeki Ayn İsa’da bulunan TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO) unsurlarına taciz atışı gerçekleştirmesi üzerine başlayan çatışmalar 20 gündür devam ediyordu. Bölgedeki terör mevzileri top atışları ile imha edilmiş, bölgeye yerleştirilen teröristler Türkiye’nin operasyon düzenleyeceği endişesi ile şehri terk etmişti. Bölgeyi tamamen tahliye etmeye hazırlanan örgütün yardımına Rusya ve Esed rejimi yetişti.

 

RUSYA PKK İLE ANLAŞTI

7 Aralık’tan bu yana pazarlıklar yürüten Rusya, Esed rejimi ve PKK dün anlaşmaya vardı. Ayn İsa’nın Rusya ve Esed rejimine devredildiği iddia edildi. Kasabadaki resmi binalara rejim ve Rus bayrakları çekildi. Rus üssünde gerçekleştirilen toplantılarda Rus subayların teröristleri diye ikna ettiği ifade ediliyor. Terör örgütü elebaşlarından Riyad Halef, M4 karayolu üzerine Ruslarla 3 ortak askeri nokta kurulacağını söyledi. Askeri noktaların Ayn İsa’nın doğu, batı ve kuzeyinde konumlanacağı ifade edildi.

Yenişafak

 

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • batmanli 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi bayrak dikilse dikilsin gereğinin yapılması lazım. biz değil onlar düşünsün.
    Cevapla
  • memur 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler bu durumda ne yapıyor? Bakmakla mı yetiniyoruz? karşı hamle nerde?
    Cevapla
  • seyfi 3 yıl önce Şikayet Et
    suriyeye gireriz niye giriyoruz dersiniz girmeyiz böyle malmal konusursunuz. liderinizde öyle lakin.
    Cevapla
  • adam 3 yıl önce Şikayet Et
    oturduğun yerden kös kös konuş, ağzını tutuan yok nasıl olsa...
    Cevapla
  • emre 3 yıl önce Şikayet Et
    rus ayısından hiç bir zaman dost olmamıştır. Tarih boyunca anadolu türklerinin en çok savaştığı ülkedir.
    Cevapla
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayır illa bir kere daha mı karizmanızı çizelim, yeteri kadar madara olmadınız mı!? Bak abd çizdirmemek için elinden geleni yapıyor. Ha unutmadan Fransa çok istekli, sıra onda! Havada, Karada karizmalar çizildi, şimdi Denizde çizilecek hazır taliplisi de varken!
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkm Hem Rusya ile Hemde Abd ile iş tutuyor Resmi iyi görelim. Cumhurbaşkanımız süreci Çok iyi yönetmese idi şimdi durum çom vahim idi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR