CHP 'Vali izin vermedi' demişti! Tevfik Göksu açıkladı, gerçek ortaya çıktı...

AK Parti İBB Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB'ye boşta olan 66 bin servisin kullanılarak toplu taşımadaki yükün hafifletilmesi için teklif sunduklarını söyledi. İBB ise bu teklifin valilik tarafından reddedildiğini iddia etti. Tevfik Göksu ise valiliğe böyle bir teklifin götürülmediğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2020 17:58 GÜNCELLEME 17.12.2020 20:48 GÜNCEL
CHP 'Vali izin vermedi' demişti! Tevfik Göksu açıkladı, gerçek ortaya çıktı...
CHP 'Vali izin vermedi' demişti! Tevfik Göksu açıkladı, gerçek ortaya çıktı...

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Meclisi toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde basın toplantısı gerçekleştiren Göksu, İBB Meclisi gündemindeki halk ekmek, salgın döneminde ulaşıma sunulması gereken çözümler ve sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım gibi birçok konuya değindi.  

 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Subaşı,Vali Yerlikaya'dan özür diledi

“66 BİN SERVİS TOPLU TAŞIMA FİLOSUNA DAHİL EDİLSİN” 

Korona virüs ile mücadelede toplu taşıma ile ilgili çalışmalar çok önem arz ettiğini söyleyen Mehmet Tevfik Göksu, “Bulaşın en fazla olduğu yer toplu taşımalar olarak gözüküyor. Bu bulaş hızını düşürmek için toplu taşımayı rahatlatmamız gerekiyor. Bu konuda İBB’ye bir teklifte bulunduk. Toplu taşıma araçları yetersiz kalıyorsa acilen takviye yapılmasını söyledik. Şu an okulların kapalı olması dolayısıyla boşta olan yaklaşık 66 bin servisin toplu taşıma aracı filosuna dahil edilmesini teklif ettik. Bu teklif kamuoyunda büyük bir karşılık buldu. CHP bunun altında ezilmişlik psikolojisinden çıkmak için CHP Grup Başkanvekili, “Biz bunu zaten düşünmüştük ama vali izin vermedi” dedi. Ben de bunun üzerine Sayın Valimizi arayarak böyle bir durumun yaşanıp yaşanmadığını sordum. Sayın valimiz ne böyle bir talep geldiğini ne bir yazışma olduğunu ne de valilik tarafından böyle bir ret kararı verilmediğini bizzat ifade ettiler. İBB’den beklentimiz bu teklifimizi ivedilikle hayata geçirmesi. İstanbullulara İBB olarak destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÜCRETSİZ ULAŞIM 

Pandemiyle mücadelede en önde duran sağlık çalışanlarına da değinen Göksu, “Sağlık çalışanlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanması ile ilgili bir teklif var. Biz bu teklifi genişleterek sağlık kurumunda çalışan herkesi toplu taşımadan ücretsiz istifade etmesi yönünde karar alıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“İBB YETKİLERİNİ BİR ŞİRKETE DEVREDEBİLİR Mİ?” 

Halk ekmek büfelerinde yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan Göksu, “Halk ekmek büfeleri konusunda biz gerekli çalışmaları yaptık. Bugüne kadar halk ekmek ile ilgili yeni büfe açılmasıyla ilgili hiçbir teklifte bulunulmadı. Bize gelen teklif mevcut büfelerin sözleşmesinin yeniledik. Bize gelen teklif İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bütün yetkilerini halk ekmek şirketine devretsin teklifiydi. Siz düşünebiliyor musunuz bir Büyükşehir Belediye Meclisi yetkilerini bir şirkete devredebilir mi? Onlar yaptıklarının yanlış olduklarını bildikleri için gündem teklifi gelmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından teklif kararı geldi. Biz o teklif kararına destek verdik ve kararı komisyona havale ettik. Büyükşehir Belediye Başkanlık makamına bir soru sorduk. Bu kadar büfeye ihtiyaç var mı? Bu ihtiyaç varsa nerede var, nerelerde var? Bize analizini getir biz gerekli çalışmaları yapacağız, büfe sayısı tespit edildikten sonra bu büfelerin şehit aileleri ve gaziler tarafından işletilmesi şartıyla sayısı tespit edildikten sonra karar vereceğimizi ifade ettik” diyerek Büyükşehir Belediyesinden çalışmayı beklediklerini söyledi. 

“İSTANBULLULARIN GELECEĞİ İLE OYNANIYOR” 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalına yaptığı, “Hazineye yaptığımız 301 Milyon Euroluk bono tahvil ihracı teklifimiz askıya alınmış” açıklaması hakkında konuşan İBB AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, “İBB Başkanına hazine tarafından herhangi tebliğ edilmiş bir yazı var mı? İBB Başkanına askıya alındığına dair bir bilgi bir belge ulaşmış mıdır? 

Ulaşmadığını adım gibi biliyorum. Çünkü Hazine Bakanlığı’nın askıya almak gibi bir işlevi yoktur. Böyle bir prosedürü de yoktur. Geçmiş tahvil ihracının hazırlıkları 7 ay sürmüş. Bu müracatı temmuz ayının sonunda yapmışlar. Çalışmaları devam eden bir süreç. Bunu bir algı ve manipülasyona kurban ederek İstanbulluların geleceğiyle oynandığını çok aleni bir şekilde ifade etmem gerekir. İBB Başkanı maalesef bu konuda da yanlış beyanda bulunmuştur” cevabını verdi. 

“SUYA YÜZDE 40 ZAM TEKLİFİNİ REDDETTİK” 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde suya yüzde 40 zam yapılması gibi bir teklifi üzerien konuşan Göksu, “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyeleri olarak bu yüzde 40'lık su zammını reddederek onu yüzde 6.8'e düşürdük. 

İBB’nin destekçi medyasından bir tanesi okurlarıyla alay edercesine şöyle bir haber yaptı, ‘AK Parti ve MHP'den suya yüzde 6.8'lik zam!’ Tabi bunu görenler herhalde kendileri de gülmüşlerdir. Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 40 zam teklifi getirdiğini görmüyor bizim onu yüzde 6.8'e düşürdüğümüzü görmüyor” diyerek bir algı yapıldığını dile getirdi. 

“BİNLERCE İŞÇİ HAK KAYBI YAŞIYOR” 

İBB’nin binlerce çalışanının sendikalar ile sözleşme yapamadığını söyleyen Göksu, “Şu anda sözleşma yapamadıkları için İşçiler hak kaybı ile karşı karşıyalar. Bu hak kaybını ortadan kaldırmak için Hak-iş ve Hizmet-iş ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde sözleşmeler imzalanıncaya kadar işçilere sübvanse verilmesini AK Parti olarak karar vereceğiz” dedi. 

“İMAR’DA DEĞİŞİK DÜZENLEMELER VAR” 

2021 yılı İBB’nin yapacağı zam tarifelerini de değerlendiren Mehmet Tevfik Göksu, “Yaklaşık 40 müdürlüğü ilgilendiren zam tarifelerinin geldi. Bu tarifeler ile ilgili gerekli çalışmaları yaptık. İlginç düzenlemeler var. İBB’den biri imar durumu sormaya kalksa bir metreye bir lira gibi bir para koymuşlar.

Silivri’nin Çatalca’nın köyündesiniz, tarlanız var, imar durumunu öğrenmek istiyorsunuz, 30 dönüm tarlanız var. Bir lira verseniz 30 Bin Lira. Ama Başiktaş’ta bir parseleniz var, 200 metre. İmar durumu sorsanız 200 lira. Bunu da biz AK Parti Grubu olarak uygun bulmadık. Evrak başı ücrete dönüştürdük. Bize gelen tüm zam tekliflerini yüzde 9 ile 10 arasında sınırlandırarak geçirdik. Bunun uygulamasını 2021 nisandan sonra uygulanmasını karar aldık” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • Tuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalancılıkta tescillisiniz, daha yeni o güreşçi bozuntusununda diploması sahte çıktı.
    Cevapla
  • Ömer Topçu 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha neler çıkacak göreceğiz
    Cevapla
  • Yasin Aktar 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük işçi düşmanı sensin tevfik göksu
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğru söylüyorsun kardeşim..
    Cevapla
  • fatiha 3 yıl önce Şikayet Et
    Artık nefret geldi bu chp tayfasından
    Cevapla
  • hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    ekremi çekemiyorsunuz zorunuza gidiyor
    Cevapla
  • ahmet_46 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyini çekemiyorlar...Adam yalanmı söylüyor...
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazık sana hacı
    Cevapla
  • Albayrak 3 yıl önce Şikayet Et
    Birtane icraat söyle yapılan Ekrem geldiğinden bu zamana kadar ne yaptı ne Allah bu CHP yi ülkenin başına İnşallah nasip etmez yoksa ülkenin vay haline
    Cevapla
  • bulent 3 yıl önce Şikayet Et
    nekadar bas it bir siyaset tüm sermayeleri yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR