Başkan Erdoğan'dan Merkel'le kritik görüşme

Son Dakika haberi; Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferansla görüştü. Görüşmede, Erdoğan ile Merkel iki ülke ilişkilerini geliştirecek hususları ele alarak, yeni dönemde Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.12.2020 20:15 GÜNCELLEME 18.12.2020 21:27 GÜNCEL
Başkan Erdoğan'dan Merkel'le kritik görüşme
Başkan Erdoğan'dan Merkel'le kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke ilişkilerini geliştirecek hususların ele alındığı görüşmede, yeni dönemde Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri değerlendirildi.

 

Başkan Erdoğan'dan Merkel'le kritik görüşme

ERDOĞAN'DAN MERKEL'E TEŞEKKÜR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye’nin AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, Türkiye-AB ilişkilerine yönelik sergilediği yapıcı katkı ve gayretleri için Almanya Başbakanı Merkel’e teşekkür etti.

Başkan Erdoğan'dan Merkel'le kritik görüşme

Son AB Zirvesi’nde sağduyulu liderlerin katkısıyla olumlu gündeme atıfta bulunulmasını önemsediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yandan Türkiye-AB ilişkilerinde kriz çıkarmak için çaba harcayanların olumlu gündem ve karşılıklı yarar için açılmış bu fırsat penceresine zarar vereceğini dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Yunanistan’la istikşafi görüşmeleri yeniden başlatmaya hazır olduğunu ifade etmesine rağmen, Yunan tarafının yeni bahanelerle görüşmelerden kaçtığını belirterek, Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusunda da iyi niyet ve yapıcı tutum sergilemeye devam ettiğini söyledi. 

Başkan Erdoğan'dan Merkel'le kritik görüşme

İKİ YILDIR ZAMAN KAYBEDİYORUZ

Türkiye-AB ilişkilerinin son iki yıldır bazı üyelerin dar çıkarlarına hapsedilmesiyle zaman kaybı yaşandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, son AB Zirvesi kararında daha güçlü şekilde atıfta bulunulan olumlu gündemin anahtarının 18 Mart Mutabakatı’nın güncellenmesi olduğunu ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel’e yaklaşan Noel ve yeni yıl dolayısıyla tebriklerini de iletti.

18 MART MUTABAKATI NEDİR?

Türkiye ile AB arasındaki göçmen anlaşması 18 Mart 2016'da Türiye-AB zirvesi sonrası yürürlüğe girdi. Anlaşma kamuoyunda '18 Mart Mutabakatı', 'Göçmen Mutabakatı' olarak biliniyor.

Yetkililer daha önce 15 Kasım 2015 ve 29 Kasım 2015 zirvelerinde bir araya gelmiş ve Suriye'deki iç savaştan kaçan mültecileri kabul eden Türkiye'nin desteklenmesi, AB'ye yönelik düzensiz göç akınının önlenmesine ilişkin işbirliğini öngören Ortak Eylem Planı'nın uygulanması kararı alınmıştı.

AB Zirvesi sonrası Merkel ve Macron'dan Türkiye açıklaması! Yunanistan'a ret

MERKEL TÜRKİYE'YE AMBORGA KARARINA KARŞI ÇIKMIŞTI

Geçen hafta gerçekleşen AB Liderler Zirvesinde Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın talep ettiği Ankara'ya silah ambargosuna, Almanya Başbakanı Angela Merkel karşı çıkmıştı.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • DERMİŞİM 3 yıl önce Şikayet Et
    yani çıktıda ne oldu bize gerekli olan kritik malzemelerimi verdi hala o malzemeler için ambargo uyguluyor
    Cevapla
  • German 50 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar akilli cunku Adamlara Pazar lazım, Covid 19 ek Bütçesi 180 Milyar Euro.
    Cevapla
  • Nefer 3 yıl önce Şikayet Et
    Diplomasi fayda getiren bir araçtır. Tezlerimizi ve projelerimizi ancak bu kanalla anlatabiliriz. Turkiyenin dostuda , dusmanida yoktur. Çıkarları vardır. Kendisine güç veren tarihi geçmişe , birbirine ve devletine bagli millete sahiptir.
    Cevapla
  • Edremitli 3 yıl önce Şikayet Et
    en gec kasımda vizeler kalkacak öyle denildi bize var dendi
    Cevapla
  • Talas 3 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdogani milli politikalar izlediği için tebrik ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR