Ağrılılar, Başkan Sayan'a sahip çıktı

İSVİÇRE'de yaşayan HDP'li olduğu belirtilen Abdülkadir Aktürk'ün Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ı hedef alan video görüntüsüne Ağrılılar tepki gösterdi. Belediye Başkanı Savcı Sayan'a destek veren vatandaşlar, ölüm tehdidi içeren sözleri kınadıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.12.2020 17:47 GÜNCELLEME 22.12.2020 17:48 GÜNCEL
Ağrılılar, Başkan Sayan'a sahip çıktı
Ağrılılar, Başkan Sayan'a sahip çıktı

'Sayan'ı susturan; efsane olur Che Guevara olur. En fazla 20 yıl hapis yatarsınız' diyerek sosyal medyada videolu bir görüntü paylaşan ve HDP'li olduğu belirtilen Abdülkadir Aktürk'ün hedef gösterdiği Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'a hemşehrilerinden destek geldi. Ağrı Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri Başkan Sayan'a yönelik açıklamaları kınadıklarını bildirdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Meclis Üyesi Mehmet Alparslan:

"Bir ilin iradesi ve tüm Türkiye’nin kabul ettiği kıymetli bir şahsiyet olan Savcı Sayan’a yapılan bu çirkin saldırı ve şiddet eğilimli açıklamalara cevabı misliyle verilmiştir. Sözlü olarak, eleştiri sınırları dışında kalan, alçakça ve ahlaksızca konuşmalarda bulunan bu zevatın söylemlerinin hiçbir Kürt vatandaşını temsil etmediği açıkça görülmektedir. Bu yakışıksız paylaşımın sahibinin bir halkı, temsil edercesine kendine yüklediği vasfın adilikten başka bir şey olmadığı da herkes tarafından kabul edilmiştir. Vatan hainlerine karşı duruşunu hiçbir zaman bozmayan ve bazı kesimlerce kabul görmeyen bu dik duruş, kendini bilmez zevatların ‘havlamasına’ neden olmaktadır. Ancak bilinsin ki Savcı Sayan’a atılmaya cüret edilecek en ufak bir taş Ağrı halkına, yapılacak bir saldırıdır. Ağrı Belediye Meclisi olarak bu zevatı şiddetle kınadığımızı, Ağrı’nın iradesi Belediye Başkanımız Savcı Sayan’ın daima yanında; karşısında olanların da en başta karşılarında duracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" dedi.

SAYAN'A GENÇLERDEN DESTEK GELDİ

Belediye Başkanı Savcı Sayan’a Ağrılı gençlerden de destek geldi. Gençler, özellikle sosyal medya hesaplarından Savcı Sayan'a destek mesajları paylaştı:

Gençlerden Yusuf Gültekin (19) "Bir Kürt genci olarak yapılan paylaşıma karşıyım. Savcı Sayan'ın özellikle biz gençlere yönelik yaptığı çalışmaları iyi biliyorum. Kendisinin nasıl bir insan olduğunu biliyorum. Bu kullanılan terör dilidir. Terör, sadece Ağrı için değil bütün dünya için kötü bir şeydir. Çünkü halkı ve gençleri olumsuz etkiliyor. Bir yerin gelişmesini engelliyor. Bundan dolayı hepsine karşıyız. Savcı Başkan ise Ağrı için çalışıyor ve Ağrı'yı geliştireceğini düşünüyorum. Bizim için de faydalı bir insan" diye konuştu. 

‘SAYAN, BİZ GENÇLERİ ÇOK SEVİYOR’

Türkiye'de Kürt - Türk ayrımının olmadığını ifade eden Ebru Deniz, 

"Ben Kürt'üm. Ama Savcı Sayan hakkında böyle bir açıklama yapılması çok kötü. Böylelikle insanların beyinleri dolduruluyor. Böyle kişilere, böyle şeylere karşıyız. Savcı Sayan'ın biz gençlere, önem verdiğini, ilgilendiğini biliyoruz. Biz gençleri, sevdiğini ve saydığını biliyoruz. Evet biz Kürt'üz ama tek bir devletin bayrağı altında yaşıyoruz. Bize göre de Kürt - Türk ayrımı diye  bir şey yoktur. Bu yapılan açıklamayı, saçma buluyor, kınıyorum. Başkanımızdan çok memnunuz. Eğitim alanında bize iyi imkanlar sundu" dedi.

Paylaşılan tehdit içerikli videonun gençleri kışkırtmaya yönelik olduğunu ifade eden Esra Deniz, tepkisini şöyle dile getirdi:

"En başta ırk ayrımını yanlış buluyoruz. Bu açıklamayı yapan kişiyi, şiddetle kınıyoruz. Bunlar biz gençleri, kötü şeylere itiyor. Sonuçta bu topraklarda yaşıyoruz. Bu tür insanların böyle davranmaları yanlış. Bunu da iyi anlamaları lazım. Biz hepimiz, Türkiye vatandaşıyız. Biz de ayrımcılık yoktur. Biz her zaman bunu söylüyoruz ve bunu istiyoruz. Belediye Başkanımız Savcı Sayan'da görevini en iyi şekilde yerine getiriyor. Kendisinden hiçbir şikayetimiz yok. İyi ki var. Başka da bir şey demiyorum". 

'SAYAN, BİZİM İÇİN EMEK VERİYOR'

Gençlerden Can İnan Yılmaz ise, "Öncelikle Başkanımız Savcı Sayan'a yönelik yapılan bu suikast çağrısından dolayı çok üzgünüz” diyerek şunları paylaştı:

“Bütün bir Ağrı halkı olarak yanındayız. Çok yanlış bir düşünce. Biz, halk olarak Savcı Sayan'dan memnunuz. Bizim için yaptığı işler ortada, verdiği emeklerden dolayı kendisine minnettarız. Avrupa'da olan birinin, burada yaşamayan birinin böyle bir çağrıda bulunması yanlış. Bence bu yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır. Yanlış bir düşünce. Savcı Sayan'dan memnunuz. Kendisi böyle bir şeyi asla hak etmedi. Sonuna kadar destekliyoruz".

 

 

YORUMLAR 38 TÜMÜ
  • uzunoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    isviçreden uluyan itin kürt olduğuna inanan kaç kişi var içimizde parmak kaldırsın ( videoyu izleyip yüzüne iyi bakarsanız fikir sahibi olabilirsiniz)
    Cevapla
  • Ayyıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu İsviçredeki soysuza delikanlı soylu bir kardeşimiz inşallah dersini verecektir bekliyoruz..eceli gelen köpek cami duvarına işler demiş atalarımız.. bekliyoruz
    Cevapla
  • Anti milliyetçi.... 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bende kürdüm ama ne mutlu kürdüm desem ben ırkçı oluyorum hain uluyorum daha neler neler. O yüzden batsın bu dünya sana var bana yok o yüzden batsın bu dünya ...
    Cevapla
  • izmirli ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Selahaddini Eyyubi de, Yavuz Selim Han da, Bediüzzaman Said NURSİ de bütün ehli iman ve Kur'an ın ve bütün alem=i İslamındır.
    Cevapla
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    De kardeşim de.. ama bunu art niyetle yapıyorsan işi terörize ederek hainlik ediyorsan deme içinde patlasın .. yok eğer vatanım bura bayrağım Albayrak müslüman kürdüm hepimiz kardeşiz diyorsan sonuna kadar Bağırabilirsin..bende derimki kardeşiz..
    Cevapla
  • Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    De kardeşim sana kim niye kürtsün diye bişey diyenmi var.. kafanıza göre problem çıkartıp kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz..bu memleket hepimize yeter yeterki hainlik olmasın.. ayrı gayrı yok..rahat kimseye batmamali yoksa etrafımızda kötü örnekler acı bir şekilde hala gözümüzün önünde..kimse bişey kazanmıyor aksine herşeyini kaybediyor akıllı olmak lazım.. üç beş çakalın dolduruşuna gelmemek lazım
    Cevapla
  • nevizade 3 yıl önce Şikayet Et
    savcı sayan adam gibi adamdır. selam olsun bsşkana. Allah yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Cengaver 3 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl önce Ağrı da askerlik yapan biri olarak ,Belki de ülkemizin en geri kalmış 5 ilimizden biriydi. Lakin Kayyım Sonrası son 3 yılda bayağı bir değişim olmuş .Umarım bu ilerleme ve modern şehirleşme devam eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR