Hamza Dağ'dan bomba açıklamalar! CHP'nin anket oyununu deşifre edip sonuçları açıkladı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kanal 7 ekranlarında Mehmet Acet'in sunduğu 'Başkent Kulusi' programına konuk oldu. Hamza Dağ programda gündeme dair gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamza Dağ son anket sonuçları ve CHP'nin anketlerle ilgili yapmaya çalıştığı algı operasyonu hakkında çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2021 13:26 GÜNCELLEME 03.01.2021 14:03 GÜNCEL
Hamza Dağ'dan bomba açıklamalar! CHP'nin anket oyununu deşifre edip sonuçları açıkladı...
Hamza Dağ'dan bomba açıklamalar! CHP'nin anket oyununu deşifre edip sonuçları açıkladı...

Yılın ilk 'Başkent Kulusi' programında Kanal 7 ekranlarında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ı konuk etti. Mehmet Acet gündeme dair çok merak edilen konular ile ilgili Hamzda Dağ'a sorular yöneltti ve çarpıcı cevaplar aldı. 

Hamza Dağ anket çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizde sonuçlar 24 Haziran'daki tablo ile üç aşağı beş yukarı hata payı içinde hemen aynı duruyor. Hatta şunu söyleyeyim CHP'deki gerginliğin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. Bizim eskiden genel başkanlık yapmış isimler biliyorsunuz ayrıldı parti kurdu. Ama bunlar bir şey yapamadı. Sonuçlar öyle. Ancak CHP'den ayrılanların ise yaptıkları ve yapmakta olacakları şeyler var biz bunları görüyoruz anketlerde. Türkiye'deki ikinci partinin değişimini sağlayacak bir sonuç söz konusu. Gerginliğin bir sebebi de bu." ifadelerini kullandı.

Hamza Dağ'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 


CHP yönetiminin başörtüsü konusunda Fikri Bey'in yapmış olduğu açıklamaya karşı yaptığı açıklama samimi bir açıklamamı? Siyasi takiyyecilik sadece başörtüsü konusunda değil HDP ve PKK konusunda da CHP'de net bir şekilde bunu görüyoruz.

AÇILIŞTAKİ TARTIŞMALARA NEDEN OLAN GÖRÜNTÜ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının samimiyetini sorguluyorum. Başörtüsü tartışması olmuş Fikri bey bir açıklama yapmış. Ve İstanbul'da bir açılış yapılıyor ve bu açılışa bir parti meclisi üyesi katılmış. Bu zamana kadar hiç bir açılışa davet edilmiş mi bu kişi. Herkes kask takmış onda yok. Bu işte takiyye.

CHP'nin kodlarında ülkeyi oligarşi ile yönetmek gibi bir gerçek var. CHP toplumda sayıca çok olmamasına rağmen vesayet kurumlarıyla bu ülkeyi yıllarca yönetti. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yerli ve milli bir muhalefeti de zaman içinde oluşturmak iktidar partisi ile vesile olacak.

'BU MESELEYİ KENDİ ZİHİNLERİNDE BİTİRSİNLER'

Bizim için esas olan gerçekten samimi olan bu mesele bizim kendi bizzat yaşadığımız bizim kendi meselemiz. Hiçbir geriye dönüş olmadı bu meseleyi çözen iktidarın ülkeyi ileriye götürdüğünü göstermesi bizim için yeterli. İrticacı dediklerinin savunma sanayisinde getirdiği nokta, yapmış oldukları yollarla, sağlık alanlarındaki gelişmelerde gelinen noktanın görülmesi bizlere yeter.

Kendi etrafımızda da partimizde akrabamızda da başörtülüsü de başı açığı da var. Bu meseleyi kendi zihinlerinde bitirsinler bakın o zaman bu konu gündeme geliyor mu. 

ANKET TARTIŞMALARI

Anketler eğer birileri tarafından sürekli kamuoyuna pompalıyorsa bu anketlerden bir takım medet umma konusu söz konusudur. Anket özelliği sizin parti olarak yeni yol haritanızı ortaya koyar. Bazı anket firmaları bir takım anketler kamuoyuna sunuyorlarsa üzerinde oynanmıştır. 

Ben şunu çok net söyleyeyim bizim bugün oy oranı yönünden bir problemimiz söz konusu değil. Sadece oy oranlarını değil yapacaklarımızın ve yaptıklarımızın sonuçlarını değerlendiriyoruz. 

AYASOFYA'NIN YENİDEN İBADETE AÇILMASINA HDP'DEN YÜZDE 65, İYİ PARTİ'DEN 55 VE CHP'DEN YÜZDE 45 DESTEK

Ayasofya ile ilgili yaptığımız araştırmada Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılmasını yüzde 70 Türki'de. HDP'nin yüzde 65'i İYİ Parti'nin yüzde 55'i CHP'nin yüzde 45'i Ayasofya'nın ibadete açılmasını desteklediğini ifade etti.

ALİ ERBAŞ'IN GYTBESİNE YÜZDE 75 DESTEK

Mesela Ali Erbaş'ın bir hutbesi olmuştu günlerce tartışılmıştı biliyorsunuz. Onun üzerine de yaptığımız araştırmada benzer bir tablo yüzde 70-75 civarında Ali Erbaş'ın yapmış olduğu açıklamaya destek çıkmıştı. LGBT konusunda yapmış olduğu hutbeydi.

'BU MİLLET MANEVİ DUYGULARDA YÜZDE 70 MİLLİ DUYGULARDA YÜZDE 90 BİRLİK OLABİLİYOR'

Ben net bir şekilde şunu görüyorum yapmış olduğumuz araştırmalarda sosyolojik olarak bu ülkenin 70'i manevi duygularda yüzde 90'ı da milli konularda birlik olmasını biliyor.

ÖZGÜR ÖZEL İLE ANKET TARTIŞMALARI!

Sürekli  olarak birilerinin pompalayama çalıştığı kendilerini göstermeyip AK Parti ve MHP'nin düştüğünü söylemeye çalıştığı araştırmalar hep manipülasyondur. O ankette başkalarının oy oranını söylemekten ziyade kendiniz nesiniz onu söyleyin.

Özellikle muhalefete yakın anket firmaları tarafından sürekli AK Parti ve MHP'nin oy oranları söyleniyor.

Hiçbir anket çalışmasında protesto oy ve cevap yok olmaz. Vermediğin zaman bu oy kullanmayacak noktasında. Zaten Türkiye'de oy kullanma yüzde 82-83-85. 55 milyon seçmenimiz var 48 milyonumuz oy kullanıyor.

Biz iktidarı 55 milyona göre belirlemiyoruz biz iktidarı 48 milyona göre belirliyoruz. Ve bunun içinden de geçersizleri düşüyoruz üstelik. yani siz 587 milyon seçmeden 28 milyon oy almanız gerekmiyor. Siz 48 milyon içinden 24 milyon küsür oy olmanız gerekiyor.

Bu bu tablonun mantığı 55 milyon üzerinden bir sonuç çıkartarak bu sonuçta da muhalefeti hiç söylemeyerek AK Parti'nin şu noktada olduğunu söylüyorsunuz.

SON ANKET SONUÇLARI! CHP'NİN GERGİNLİĞİNİN İKİ SEBEBİ!

Bizde sonuçlar 24 Haziran'daki tablo ile üç aşağı beş yukarı hata payı içinde hemen aynı duruyor. Hatta şunu söyleyeyim CHP'deki gerginliğin sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.

Bizim eskiden genel başkanlık yapmış isimler biliyorsunuz ayrıldı parti kurdu. Ama bunlar bir şey yapamadı. Sonuçlar öyle. Ancak CHP'den ayrılanların ise yaptıkları ve yapmakta olacakları şeyler var biz bunları görüyoruz anketlerde. Türkiye'deki ikinci partinin değişimini sağlayacak bir sonuç söz konusu. Gerginliğin bir sebebi de bu.

AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI

AİHM Demirtaş hakkında siyasi bir karar vermiştir. HDP ve PKK ile bir dosya gittiğinde bir çifte standart söz konusu. İki tane çok önemli olay 6-8 olayları ve hendek olayları. 6-8 olaylarıyla ilgili siyasi söylem diyorlar. Selahattin Demirtaş'ın bölgede yapmış olduğu açıklamaları ben şimdi okuduğumda kan beynime sıçrıyor. En sonunda yine siyasi söylemdir diyorlar.

YORUMLAR 78 TÜMÜ
  • bağımsız 3 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nın tükenişi HDP nin bitişidir...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    BAYKAL NEDEN GİTTİ ?? Bosna'yı ziyaret etti soykırım günlerinde...Kardak'ta milli duruş sergiledi....Irak Tezkeresinin geçmemesini isteyenlerdendi....Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin uzun yıllar İsraile kiraya verilmesine karşı cıktı....Emperyalizme karşı duran Muhsin YAZICIOĞLU " yoldan çıkarsan bir perşembe ölür diğer perşemce cenazeni" bulurlar diye şehit edilirken, milli bir ruhla hareket eden Deniz BAYKAL da "kaset skandalı" ile alaşağı edilmek istendi ....AMA HEP MİLLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ...!!???
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu demirtasin açıklamalarını bir açıklayalım da hafizalarimizin pası silinsin. Kimse de bu teroristi savunamasin
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    JAPON ATASÖZÜ : "--- Pirincin içindeki siyah taşdan değil de, BEYAZ TAŞ (?) dan korkun" der...? ATASÖZÜ : "-- Aynı ağaçtan camiye DİREK'de, ahıra KÜREK'de olur" !!! İSMET İNÖNÜ : "Hiçbir ülke yoktur ki kendi içerisinde bizim kadar HAİN yetiştirsin."...!!???
    Cevapla
  • Azyazar 3 yıl önce Şikayet Et
    evet en başta kendisi öyleydi..
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    EN BÜYÜK SORUNUMUZ İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ NAPACAĞIZ?? ATASÖZÜ : "-- Aynı ağaçtan camiye DİREK'de, ahıra KÜREK'de olur" !!!Ne biçim mantık bu..Azıcık yağmur yağsa, yağmur çiselese "NEDEN ŞEMSİYEMİ ALMADIM Kİ?" deyip hayıflanırlar "ÜLKENİN HAVA SAVUNMA ŞEMSİYESİ BİR AN ÖNCE OLMALI" diye milletçe çabalarken, "HÖT" diyen ABD'ye " al sana "DUT !" yarışına girerler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR