TGTV'den Ayasofya Camii'ne yapılan saldırılara tepki

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut, Ayasofya Camii'ne basın yoluyla yapılan saldırıları kınayan bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2021 12:48 GÜNCELLEME 03.01.2021 12:48 GÜNCEL
TGTV'den Ayasofya Camii'ne yapılan saldırılara tepki
TGTV'den Ayasofya Camii'ne yapılan saldırılara tepki

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut, Ayasofya Camii'ne basın yoluyla yapılan saldırıları kınayan bir açıklama yaptı. Akbulut'un açıklaması şöyle: 

 

Ayasofya Camii, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 86 yıl sonra, 24 Temmuz 2020 tarihinde Kuran-ı Kerim tilaveti ile ibadete açılması milletimiz için şereftir. Ülkemize bu heyecanı ve gururu yaşatanlara şükranlarımızı sunuyoruz.

Milletçe yeni umutların yeşermesi duası ile girdiğimiz yeni yılın ilk gününde bir gazete, Ayasofya Camii’nin açılışını 2020’nin felaketleri(!) arasında göstererek, kin ve nefretini ilan etmiştir. Yapılan bu yayın, bir terör saldırısı gibi milletimizi derinden yaralamıştır. Bu sorumsuzluğu kınıyor, ilgililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması çağrısında bulunuyoruz.

 

Basın özgürlüğü örtüsü ile milletimizin değerlerine, egemenlik haklarına ve bağımsızlığına saldırıda bulunulmuştur. Kökü dışarıda olan bu güruhun sözcülüğünü yaptığı zihniyet, bu ülkede hâkim olamayacaktır. Milletimiz değerlerinin sahibidir, onları korumaya devam edecektir. 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakıfı olarak, üye kuruluşlarımızla birlikte, Ayasofya Camii’ne karşı basın üzerinden yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Yeni yılın hemen ilk gününde yapılan, bu ihanet provokasyonuna verilecek en güzel cevap, birlik ve beraberliğimizi ve değerlerimizi korumamız olacaktır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR