Boğaziçi'ndeki olaylarda şüphelilerin terör örgütleriyle bağlantıları tespit edildi

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması gerekçe gösterilerek yapılan protesto gösterilerini provoke edenlere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 36 kişi arasında, terör örgütleri PKK/KCK, MLKP, DSİH, DEVPAR, THKPC ve TKP/ML içinde faaliyet yürüten şüphelilerin olduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2021 20:16 GÜNCELLEME 06.01.2021 20:16 GÜNCEL
Boğaziçi'ndeki olaylarda şüphelilerin terör örgütleriyle bağlantıları tespit edildi
Boğaziçi'ndeki olaylarda şüphelilerin terör örgütleriyle bağlantıları tespit edildi

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması gerekçe gösterilerek yapılan protestoların provoke edilmesiyle ilgili İstanbul Emniyeti'nin yaptığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında terör örgütleriyle bağlantılı şüphelilerinin olduğu öğrenildi. DHA’nın güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre gözaltına alınan 36 kişi arasında terör örgütleri PKK/KCK, MLKP, DSİH, DEVPAR, THKPC ve TKP/ML içinde faaliyet yürüten şüpheliler tespit edildi. Şüphelilerin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, terör örgütlerinin açık alan yapılanmaları ve organizasyonunda gerçekleşen eylemlere katıldığının belirlendiği öğrenildi.

 

 

Güvenlik kaynakları gözaltındaki şüphelilerden R.D.G.’nin, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığını, terör örgütleri PKK/KCK ile DHKP/C açık alan yapılanmaları ve organizesindeki eylemlere katıldığını kaydetti. M.H.'nin, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, terör örgütü Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist (TKEP/L) terör örgütü açık alan yapılanmaları organizesindeki eylemlere aktif olarak katıldığı tespit edildi. E.B.G.'nin terör örgütü Birleşik Devrim Partisi (DEV-PAR) içerisinde faaliyet yürüttüğü ve yine Boğaziçi üniversitesi öğrencisi olmadığı kaydedildi. A.D.A.'nin ise terör örgütü MLKP’nin açık alan gençlik yapılanması SGDF içerisinde faaliyet yürüttüğü ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı ifade edildi. Şüphelilerden E.K.'nın da Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olmadığı, sol marjinal yapılanmaların organizasyonunda gerçekleştirilen eylemlere ve etkinliklere katıldığı belirlendi. İstanbul'da 5-6 Ocak 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda 36 şüpheli gözaltına alındı.

 

 

YORUMLAR 127 TÜMÜ
  • urfalı 3 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş adam açık açık katil polis katil devlet diyor bu nasıl bir boşluk bunlar nasıl ortada dolaşabilir bunların hepsi terörist ya
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    idam şart başka çaresi yok..kim ne derse desin idam idam..
    Cevapla
  • Usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede bu kafayla teror bitmez terör örgütü uyesi olan herkezin tc ile bagini keseceksin.konu rektor degil
    Cevapla
  • Nurullah yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    isimlerini deşifre edin bizde bilelim
    Cevapla
  • Gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan herşeye zam geldi geliyor buna sesiniz çıkmıyorda rektörü beğenmemişler hadi yq, var bu işte bir iş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR