Aziz Sancar'ın emekli general ağabeyine büyük şok!

Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın emekli general ağabeyi Kemal Sancar, telefon dolandırıcılarının kurbanı oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2021 10:13 GÜNCELLEME 13.01.2021 10:13 GÜNCEL
Aziz Sancar'ın emekli general ağabeyine büyük şok!
Aziz Sancar'ın emekli general ağabeyine büyük şok!

Tele-dolandırıcıların son kurbanı Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın ağabeyi, emekli Tuğgeneral Kenan Sancar oldu. Ev telefonundan arayıp kendini polis olarak tanıtan bir kişi, emekli paşaya, "Banka şifrenizi kopyalamışlar. Bankada paranızı tutmayın. Hemen çekin" dedi. Bir süre sonra tekrar arayan dolandırıcı, "Size yardımcı olacağız. Dediklerimizi yapın" diyerek paşayı bankaya yönlendirdi.

 

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, Sancar bankadan 9 bin lira çekti. "Bankanın 100 metre ilerisinde yer alan benzincide bir servis aracı var. Parayı o aracın yanına bırakın" diyen dolandırıcıdan şüphelenen Sancar, parayı bırakmaktan vazgeçti. Vakit kaybetmeden eşi Nezihe Sancar'ı arayan paşa, çoktan geç kalmıştı.

 

Aynı dakikalarda eve giderek kendilerini polis diye tanıtan çete üyeleri, kadını korkutarak açtırdıkları evdeki kasadan 50 bin lira değerinde ziynet alıp kaçmıştı. Çiftin şikâyeti üzerine başlatılan çalışmada, kısa sürede şüpheli Ahmet A. (29) yakalandı. Karı kocanın teşhis ettiği Ahmet A. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle savcılık iddianamesi düzenlendi. Dolandırıcı, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    dolandırıcılar organize çalışıyor kardeşim. adamların kazançları dudak uçuklatıyor. emniyette kargo şirketlerinde bankalarda ve buna benzer sektörlerde çalışıyorlar. aldıkları aylığın kat ve kat fazlasını bağlı oldukları organize çeteden alıyorlar. bir siparis veriyorum kargo geliyor akşamında telefonuma acayip acayip yerlerden mesaj geliyor. link tıklamalı mesajlar. kazandınız puanlarınız gibi mesajlar. ya kargo şirketi yada alışveriş yaptığım site bilgilerimi paylaşıyor.
    Cevapla
  • Harun 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurt yaşlanınca şebeklerin maskarası olurmuş derler ya. Paşamıza geçmiş olsun.
    Cevapla
  • ademoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bu sahtekarlar parası olanları nasıl buluyor ey bankacılar bunların bilgilerini satan sahtekarlar var
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    iş edinmiş perestler bunu işi gücü yok bu adamı aylarca inceliyor takip ediyor Allah bunların şerrrinden korusun.
    Cevapla
  • Savas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bankalarda mutlaka adamları vardır adresi ve parasını nasıl biliyorlar
    Cevapla
  • Metin k 3 yıl önce Şikayet Et
    Polis isterse bilgileri veren banka personelini bulur. Bilgisayar bütün sorgulamaları sistemde saklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR