HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 500'üncü gününde

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 500'üncü gününde.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2021 16:30 GÜNCELLEME 14.01.2021 16:32 GÜNCEL
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 500'üncü gününde
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 500'üncü gününde

Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar, 21 Ağustos 2019'da ortadan kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, 1 gün sonra HDP Diyarbakır il binası önüne geldi. Oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyen anne Akar, il binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'de 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.

 

 

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 20 OLDU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar, Sait Açar'ın oğlu Haşim, Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan, Sever Fidan'ın oğlu Tayfur Fidan, Gülşen Çetin'in oğlu Erdal Çetin, Fahrettin-Meryem Akkuş çiftinin oğulları Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin oğlu Cuma ile en son Safiye-Mehmet Emin Coşkun çiftinin oğlu İbrahim Coşkun, Mehmet-Keziban Yalçın çiftinin kızları Yasmin'in de teslim olmasıyla evlatlarına kavuşan aile sayısı 20 oldu.

 

 

'PKK VE HDP'Yİ YERLE BİR ETMEDEN MÜCADELEYİ SONLANDIRMAYACAĞIZ'

Diyarbakır'da 2 yıl önce 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Mustafa için eşi Rauf ile oturma eylemini sürdüren kanser hastası Ayşegül Biçer, "Aileler burada feryat figan ederken bunu görmemezlikten gelen siyasi partiler HDP, CHP ve İYİ Parti. Biz anne değil miyiz? Bir ağaç için dünyaları yıkarlarken, bizim evlatlarımızın biz ağaç kadar değeri yok mu? Emin olsunlar 500 gün değil 500 bin sene de geçse PKK ve HDP'yi yerle bir etmeden, isimlerini yeryüzünden silmeden anneler ve babalar bu mücadeleyi sonlandırmayacaklar. Bu saatten sonra tamamen tüm mücadelemiz vatan ve bayrak içindir. Çünkü bizi anlamayan sözde Halkların Demokratik Partisi, Kürde en çok zulüm eden, inciten HDP'ye sesleniyorum; Sizde vicdan ve merhamet yok. Şunu iyi bilin ki anneler ve babalar zaferlere imza atacaklar. Buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, sivil toplum kuruluşlarına ve destek olan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

'MONTU VE KİMLİĞİ BURADA ÇIKTI'

16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yusuf için evlat nöbetini sürdüren Celil Bagdaş da, şunları söyledi:

"Evlatlarımızı bizden aldılar. Yetmedi, ciğerimizi yaktılar. Bütün aileleri perişan ettiler. Benim oğlum HDP'den çıktı. Montu ve kimliği buradan çıktı. Ona rağmen inkar ettiler. Biz hastalık, yağmur ve çamur demeden evlatlarımızın peşindeyiz. Biz burada kazanacağız. Diyarbakır halkına sesleniyorum; Evlatlarınıza sahip çıkın. Gelin buraya, korkmayın. Ben korkmuyorum ölümden. Evladımı istiyorum. Bütün anneler ve babalar burada evlatlarını istiyor."

Aileler, 3 Eylül 2019'dan beri sürdürdükleri ve 500'üncü giren oturma eylemi nedeniyle, HDP il binası önüne, üzerinde 'Evlatlarımızı HDP'den istiyoruz, kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP' yazılı çelenk bıraktı. Türk bayraklarıyla il binası önünde yürüyen aileler, sık sık "Kahrol HDP" sloganı attı.



BİR AİLE DAHA KATILDI

Van’ın Özalp ilçesinden HDP Diyarbakır il binası önüne gelen baba Fevzi Yağmur, 2014 yılında üniversiteye kayıt yaptırmak için evden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan oğlu Kenan Yağmur için eyleme katıldı.

Oğlundan 6 yıldır haber alamadığını, sadece kaybolduktan 1 ay sonra kendisine gelen bir telefonla terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü öğrendiğini aktaran Yağmur, "Ben oğluma çağrıda bulunuyor, oğlum sen gittikten sonra annen şeker hastası oldu, bir gözünü kaybetti. Neredeysen kaç gel teslim ol. Seni burada bekliyorum" dedi.

Fevzi Yağmur, oğlu Kenan'ın fotoğrafını eline alarak evlat nöbetinin sürdüğü çadıra gelerek eyleme katıldı.

YORUMLAR 5
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanı Diyarbakır ailelere ( Kürt kadınlara muhalefet destek verse, bu aileler çoktan çocuklarına kavuşmuştu. Muhalefetin işine gelmiyor. Terörün bitmesini istemiyor. Sırf siyasi malzemeleri olsun istiyorlar. Allah islah etsin diyelim inşallah.
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerede bu Avrupa Parlemento su Yeşilci milletvekileri gelin Annelerimize destek verin.....
    Cevapla
  • Tarafsız35 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ailelere eylem yapacakları , daha rahat edebilecekleri ısı ve yemek sistemi bir ortam hazırlanmalı .evlerini yurtlarını bırakıp araya gelen aileler o çadırdan kurtarılmalılar.. Teröre ve Hdp ye karşı ezik durmamalılar . Devletin onlara sahip çıktığını gösterecek düzenlemeler getirilmeli.. sonuçta teröre ve hdp ye karşı bu da bir tür mücadeledir hem de en büyüklerinden..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün kalbimle evlat nöbetindeki anne ve babaların yanındayız. İnşallah evlatlarınıza kavuşursunuz.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocukları pkk tarafından dağa çıkarılan aileler tüm il merkezlerinde bulunan hdp binaları önünde oturma eylemi yaparak bu eylemi ülke geneline yaymalısızki daha etkili olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR