Son dakika: İstanbul'a kar yağışı uyarısı! Hiç durmadan yağacak göz gözü görmeyecek

Son dakika haberi: İstanbul'da kar yağışı sabah saatlerinde yerini güneşe bıraktı ama çok daha kuvvetli yağış geliyor. Yarın şiddetli poyraz ve soğukla birlikte etkili olacak kar yağışının saatlerce hiç durmadan sürmesi bekleniyor. NTV Meteoroloji Editörü Çalışkan, "Göz gözü görmeyecek" dedi. İstanbul'da hafta sonu beklenen hava durumu ve kar yağışıyla ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2021 16:24 GÜNCELLEME 15.01.2021 16:31 GÜNCEL
Son dakika: İstanbul'a kar yağışı uyarısı! Hiç durmadan yağacak göz gözü görmeyecek
Son dakika: İstanbul'a kar yağışı uyarısı! Hiç durmadan yağacak göz gözü görmeyecek

Son dakika haberi: Günlerdir beklenen kar yağışı nihayet birçok ilde etkisini gösteriyor. İstanbul'da da sabah saatlerinde etkili olan kar yerini güneşe bıraktı. Ancak uzmanlar kar yağışının hafta sonu daha da kuvvetli olacağını açıkladı. 

İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak, kar yağışı olacak mı? İstanbul'a ne kadar kar yağacak? İstanbulluların kar yağışıyla ilgili merak ettiği sorulara cevap geldi. 

Uzun süredir kurak geçen günlerin ardından ülke genelinde kış etkisini göstermeye başladı. Salıya kadar yoğun kar yağışları var. Sıcaklıkların daha da düşmesi bekleniyor.

 

Kar yağışı daha çok İstanbul'un kuzeyinde ve yüksek semtlerde etkili oldu. Sarıyer, Arnavutköy, Eyüpsultan, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Beykoz, Ümraniye ve Üsküdar'da kar yağışı aralıklarla devam etti.

İSTANBUL'A YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR 

Öğle saatlerine kadar bazı ilçelerde süren kar yağışı etkisini kaybetti. Cumartesi akşamı önce sulu kar var. Pazar ve pazartesi yoğun kar yağışı bekleniyor.

Marmara Bölgesi'nde; Kocaeli, Sakarya tarafında sulu kar ve dağlarda ise kar var. Yağışın az olduğu Trakya bölümünde de don etkili olacak. Bölgede cumartesi gecesinden itibaren yoğun kar bekleniyor. 

''MUHTEŞEM KAR GELİYOR''

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, ''Cumartesi gecesi ve pazar günü yoğun kar yağışı bekleniyor. Poyrazın da etkisiyle tipi şeklinde yağacak. Pazartesi rüzgar biraz hızını azaltacak ama pazartesi de en azından öğle saatlerine kadar yağış etkili olacak. dedi.

Çalışkan, ''4 yıldır böyle yoğun bir kar yağışı yoktu. Bu seferki kar yoğun yağacak. 20-30 cm'nin üzerinde kar yağışı alabileceğiz. Muhteşem kar geliyor'' açıklaması yaptı.

"NEREDEYSE HİÇ DURMADAN YAĞACAK, GÖZ GÖZÜ GÖRMEYECEK"

Çalışkan şunları söyledi: 

"Hem İstanbul'da hem Marmara genelinde buzlanma ve don olur. Bugün görülen kar yağışı çok kısa bir kar yağışıydı.

Yarın öğleden sonra önce yağmur ve sulu kar şeklinde bir yağış var. Akşam saatlerinde poyraz çok şiddetlenecek. Neredeyse fırtına sınırında esecek.

Cumartesi ve pazar günü neredeyse hiç durmadan kar yağacak. Kar, tipi şeklinde yağacak. Zaman zaman göz gözü görmeyecek gibi. Şu anki tahminler bu yönde. Çünkü çok şiddetli bir rüzgar var ve pazartesi sıcaklık eksi 5 derece hatta daha da altına inebilir.

Yağış, pazartesi günü de devam edecek. Pazartesi günü olan yağışta rüzgar biraz daha az ama salı günü etkisini kaybedecek."

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen de Twitter hesabından paylaşımda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

''Gece İstanbul'a hafif de olsa kar yağdı. Bugün İstanbul'da kar yok. Bu gece kar yağışı başlar ve 3 gün devam eder. Yağış cumartesi akşam, pazar ve pazartesi kuvvetlenecek.''

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre; Türkiye'nin son 24 saatte aldığı yağış miktarı.

BÖLGE BÖLGE SON DURUM

Ankara'da kar yağışı öğleden sonra daha hafif seyredecek.

İç Anadolu'da öğleden önce Eskişehir'de, akşama doğru kayseri tarafında kar kuvvetlenecek. Bölgedeki önümüzdeki günlerde aralıklı olarak kar yağacak.

İzmir'de bugün yağmur etkili olacak. Antalya yağmurlu, toroslarda kar var.

Ege'de yoğun yağan kar yağışı, Kütahya-Uşak arasında öğleden sonra hafifliyor.  

Akdeniz'de sağanaklar sürüyor, Mersin'de yine dolu yağabilir. Güneydoğu'da yağmur kısım kısım devam ediyor.

Karadeniz'de Bolu-Kastamonu boyunca kar var, Samsun'da yağmur kuvvetli, Trabzon tarafında yağış akşam gidecek ve yaylalarda kar var. Doğu Anadolu'da kar yağışları yoğun olarak devam ediyor.

KAYNAK : NTV
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • Saka 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman kar ve yağış yağmasına kötü hava şartları vatandaşı bıktırdı diyen medya şimdi nihayet kar yağdı demeye başladı çok şaşırdım
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu nankördür ne etsen yaranamazsın, en sonunda yarım paket pamuk, 2 metre bez, 2 m2 toprak.
    Cevapla
  • adım soyadım 3 yıl önce Şikayet Et
    karları toplayıp göllere döksünler madem
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ula aha kar geliyor geldi çok yağacak diyediye nazar deydiriyorsunuz karda yağmıyor bı susun vesselam
    Cevapla
  • taraftar 3 yıl önce Şikayet Et
    insallah cok yagar belediyeler sokakta ve evsizlere ilgilensinler allah yardimcilari olsun
    Cevapla
  • Derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bencede o hastane köşelerinde yatan insanlar var inanın içler acısı ben görünce dayanamıyorum
    Cevapla
  • Wanli 3 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji ye sesleniyorum..bu yalanları bırakın artık Van da yoğun kar yağışı yazmışlar sabah kalktık ortalık günlük güneşlik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR