Esenler Belediyesi'nden "Halkın çorbasına dokunma" açıklaması

Esenler Belediyesi, bazı internet haber siteleri ve gazetelerde Esenler Belediyesi'ni ve ilçede vatandaşlara hizmet anlayışı çerçevesinde yürüttüğü sosyal belediyecilik anlayışının hedef alınmasına yönelik basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2021 01:40 GÜNCELLEME 19.01.2021 01:46 GÜNCEL
Esenler Belediyesi'nden "Halkın çorbasına dokunma" açıklaması
Esenler Belediyesi'nden "Halkın çorbasına dokunma" açıklaması

Esenler Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhuriyet Gazetesi ve odatv.com'un yalan haberlerine sert bir şekilde yanıt verildi. 'Çorba Çeşmesi' uygulamasının ihaleyi alan kişi üzerinden karalanmaya çalışıldığı ifade edilirken, ''İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu 2017 yılında ilçesinde 7’si dini tesis alanı olmak üzere toplam 17 alanı hazineye devretmek için belediye meclisinden yetki almış ve devretmiştir.'' açıklaması yapıldı.

Esenler Belediyesi Basın Danışmanlığı'nın Basın Açıklaması:

HALKIN ÇORBASINA DOKUNMAYIN

Bugün, odatv4.com, cumhuriyet.com.tr gibi yanlı, yalan ve iftira haberler yapmaya alıştığımız bazı internet sitelerinde, Türkiye’de ilk olarak belediyemiz tarafından uygulanan ve daha sonra birçok belediyeye örnek olan “Çorba Çeşmesi” gibi özgün bir proje, ihaleyi alan kişi üzerinden karalanmaya çalışılmıştır. Yolcu sirkülasyonunun yoğun olduğu metro istasyonları ve ana durak girişlerine konulan, 2011 yılından beri başarı ile yürütülen ve bugüne kadar sabah işine giderken milyonlarca insanın istifade ettiği çorba çeşmelerimiz üzerinden belediyemiz aleyhine algı ve manipülasyon operasyonu yapılmıştır.

HUKUKA VE AHLAKA UYGUNDUR 

Yapılan haberlerde, ilçedeki çorba çeşmeleri için açılan ihaleyi kazanan şirket sahibinin siyasi kimliğinden hareketle belediyemizin kurumsal kimliğine saldırılmıştır. Öncelikle şunu belirtelim ki, habere konu olan ihaleler ve belediyemizin diğer tüm ihaleleri Kamu İhale Kanunu'na göre açık ve şeffaf bir şekilde yapılmakta, KİK’in ilan platformu olan EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) yayınlanmaktadır. Yapılan ihalelerdeki tüm süreçler KİK tarafından takip edilmekte ve onaylanmaktadır. Belediyemizin ihalelerine giren firma ve yöneticilerinin hangi partiye, hangi vakıf veya derneğe, hangi aidiyete mensup olduğuna bakmayız.

Çünkü bizim için aslolan Esenler Belediyesi’nin ve Esenler halkının menfaatleridir. Belediyemizde ihaleler ahlaka ve hukuka uygun olarak yapılır. Bu doğrultuda ihaleye katılma şartlarını taşıyan her firma ve kişi belediyemizin ihalelerine teklif verebilir. Açık ihale usulü ile yapılan ihaleler sonucunda en uygun teklifi veren firma o işi üstlenmiş olur. Belediyemizde ihaleler şimdiye kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Ayrıca tüm belediyeler gibi Esenler Belediyesi de periyodik olarak Sayıştay tarafından denetime tabi tutulmaktadır ve ihalelerimiz dâhil olmak üzere bütün yönetim süreçlerimiz en ince ayrıntısına kadar tetkik edilmektedir.

Bu kadar şeffaf, bu kadar hukuki ve kanuni olarak yapılan ihalelerimize katılan firma ve sahiplerinin aidiyetleri üzerinden belediyemizi suçlayıcı nitelikteki haberin tamamen art niyetli ve kasıtlı olduğu kanaatindeyiz. Kamuoyuna açık bu bilgileri gizli bilgilermiş gibi haberleştiren basın kuruluşları, tarafı oldukları siyasi zihniyetle ilgili algı çalışması yaptıkları herkes tarafından bilinmektedir. 

CAMİ SATMA YALANINDAN VAZGEÇMİYORLAR

Yalan, yanlış haberleriyle sabıkalı ve bir günde yayınlamak zorunda kaldıkları en çok tekziple rekor kıran bu yayın kuruluşlarının son günlerde belediyemize en çok attıkları çamurlardan birisi de belediyemizin cami ve okul satma yalanıdır. Belediyemizle ilgili yaptıkları her haberin mutlaka bir yerine, ‘Borçları için cami ve okul satan AKP'li Esenler Belediyesi’ cümlesini ekleyen bu zavallı medya kuruluşları, bunun yalan olduğunu bildikleri halde çamur atma geleneklerini sürdürüyorlar. Olayın aslını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz: Uygulamanın aslı şudur:

Devlet, tapuları belediyelerde bulunan kamu arsalarının kamu borçlarıyla takas edilerek kendisine devrine istemektedir. Belediyeler de kendi üzerinde bulunan bu yerleri, 6183 sayılı Kanunun Geçici 8. Maddesine ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na uygun olarak maliye hazinesine devretmektedirler. Bu devir işlemleri, belediye meclislerinin yetkisi ile yapılmaktadır.

Yasal prosedür gereği, kamu lejantlı  (okul, hastane, cami, eğitim, sağlık, dini tesis, kamu kurumu alanı v.b.) belediyelerin mülkünde bulunan alanlar, kamudaki gerçek sahibi olan kurumlarla mahsuplaşma yolunu açan mevzuata uygun olarak maliye hazinesine devredilmektedir.

Bu bağlamda lejantından dolayı mülkiyetin Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmek üzere maliye hazinesine devredilen her yıl değişik belediyelerin buna benzer yüzlerce uygulaması söz konusudur. Uygulama sadece Ak Partili belediyelere has değildir. CHP ve diğer partilere mensup belediyeler de kendi mülkiyetlerindeki bu gibi yerlerini Hazine’ye devretmektedirler.

İMAMOĞLU 17 ARAZİ DEVRETTİ

Şu anda İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu 2017 yılında ilçesinde 7’si dini tesis alanı olmak üzere toplam 17 alanı hazineye devretmek için belediye meclisinden yetki almış ve devretmiştir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu daha yeni 15 Temmuz Müzesi’ni hazineye devretmiştir. Bunları hiçbir zaman görmeyen ve haberleştirmeyen iftiracı medyanın, belediyemizin benzer bir uygulamasını sürekli diline dolamasını, yalan ve yanlış bir şeklide okuyucusuna, izleyicisine sunmasını kamu oyununun takdirine sunuyoruz.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Grçk 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ne maske ne mesafe ne de eldiven var.Tebrikler Esenler Belediyesi...
    Cevapla
  • Samim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizde halkın ekmeğine dokunmayin
    Cevapla
  • Adksk 3 yıl önce Şikayet Et
    Iyi araştır istersen bu kadar cahil kalma
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Hazır etsuyu bulyon ve margarin atmayın da helalliğine zarar gelmesin
    Cevapla
  • Bay moloz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu buisin boyolscagi belliydi sen Osmanlıyı içerde munafiklar dışarda kafirler yik sonra idolojileri partileri fitne olarak at okullarda imanı İslami eğitim verme dini devletten devleti dinden ayır hergelen iktidar kendi adamını tutsun zengin etsin vatandaş iniminiminnesin Çanakkale ruhunu öldür siyonizim haclilari Güldür Tevfik lkardesim sen ilcene. Bakmasdan ekremle urasirsan yalan doğru onlarda senle uğraşır bırak Sen gel şunu sorunun cevabını ver neden arazileri hazineye devrediyor neden süpürgesi alamiyon neden hala zam yok emekciye bırak herşey güzel olacakmış varsın olsun sen esenleri güzel yap caddelere sokkaklara hizmet için sap partiler yalan idolojiler yalan tek gecek islam
    Cevapla
  • Ender kal 3 yıl önce Şikayet Et
    Değerli bir sanatçı büyüğümüz aracının arkasına yapmış tertibatını dağda kırda yolda kimin nasibi varsa ikram ediyor.Zenginlerimize ithaf olunur.Dilsiz sokak canlılarınıda unutmayalım biiznillah.amin efendim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR