2021 Bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? E- Devlet başvuru sonuç ekranı!

2021 yılı bedelli askerlik başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı yeni yılın ilk ayında gündeme oturmayı başardı. Bedelli askerlik kura sonuçları sonrası görev yapacakları yeri ve tarihi öğrenecek olan adaylar, Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamaya dikkat kesilmiş durumda. İşte E-Devlet 2021 Bedelli askerlik Ocak ayı celp ve sevk tarihi başvuru sonuç ekranı...

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2021 09:43 GÜNCELLEME 22.01.2021 09:44 GÜNCEL
2021 Bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? E- Devlet başvuru sonuç ekranı!
2021 Bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? E- Devlet başvuru sonuç ekranı!

Bedelli askerlik başvuru sonuçları için meraklı bekleyiş tüm hızı ile devam ediyor. 2021 yılında bedelli askerlik yapmak isteyen gençler 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvurularını tamamladı. Şimdi ise başvuruda bulunanlar 2021 Ocak ayı ve Şubat ayı celp ve sevk kura ve sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki bedelli askerlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 yılı bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? İşte MSB ASAL ve E-Devlet ile bedelli askerlik sonucu ve sorgulama ekranı...

2021 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Aralık 2020 tarihine kadar bedelli askerlik başvurusunda bulunan adaylara celp ve sevk sonuçları Ocak ayı içerisinde E- Devlet üzerinden duyurulacak. TSK tarafından henüz kesin bir tarih duyurusu yapılmadı. Lakin yapılan açıklamada  "Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eğitimi yapacakları birlikleri 2021 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır." ifadelerine yer verildi.

2021 BEDELLİ ASKERLİK CELP VE SEVK TARİHİ SORGULAMA EKRANI

2021 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?

31 Aralık 2020 tarihine kadar yani geçtiğimiz sene bedelli askerlik ücreti 37.070 TL olarak belilenmişti. Bu rakam 2021 yılı içerisinde yapılacak başvurular için geçerli sayılmayacak. 2021 yılında bedelli aslerlik ücretine ilişkin henüz yeni bir fiyatlandırma açıklanmadı. Yeni yıl ile başvuruda bulunanlar yeni ücret üzerinden bedelli askerlik başvurusunda bulunabilecek.

Bedelli askerlik ödemeleri;

Ziraat Bankası, 
Vakıflar Bankası, 
Halk Bankası, 
Ziraat Katılım Bankası 
Vakıf Katılım Bankası  
Defterdarlık 
Defterdarlıklara bağlı mal müdürlükleri

aracılığı ile ödenebiliyor.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli
askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvurusu için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. Ardından E-Devlet'e girip şu adımları gerçekleştirmeniz gerekiyor;

Karşınıza çıkacak olan ilk ekranda askerlik başvurusu yapacağınızı onaylamalısınız. Tüm askerlik başvuruları bu ekran üzerinden yapılmaktadır.

Sonraki aşamada askerlik erteleme yani tecil işleminizi bedelli başvurusu yapabilmek için iptal etmelisiniz. Bu ekran üzerinden iptal sebebini seçip, bedelli askerlik yapma isteği olarak işaretlenmelidir.  Ardından eğer bedelli çıkmazsa yatırdığınız parayı geri alacağınız askerlik şubesini seçin ve kaydedin

Kaydete tıkladıktan sonra ödeme detayları karşınıza çıkacaktır. Bu ödemeyi gerçekleştirdikten sonra bu ekrana dönerek geriye kalan maddeleri doldurmanız gerekmektedir.

YORUMLAR 2
  • Görkem 3 yıl önce Şikayet Et
    37 bin lirayı 150 bin kişi veremeyeceğine göre başvuran herkese çıkmış olacak
    Cevapla
  • bedel 3 yıl önce Şikayet Et
    kac kisi basvurdu bu sene belli mi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR