KYK Yurt Yönetim Personeli başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK memur alımı
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) memur alımı başvur sonuçları adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. KYK tarafından 270 kadın memur ve 230 erkek toplamda 500 Yurt Yönetim Personeli alımı yapılacak. Konten sayısının 4 katına kadar aday sınava davet edilecek. İşte KYK Yurt Yönetim Personeli memur alımı devam eden sürece ilişkin detaylar...
ABONE OLGençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) memur alımı başvuruları sona erdi. Başvuruda bulunan adaylar ise başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını şimdiden merak etmeye başladı. Bilindiği üzere Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) bünyesinde istidam edilmek üzere 270 kadın memur ve 230 erkek toplamda 500 Yurt Yönetim Personeli alımı yapılacak. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm adaylar tarafından merak edilen adımlar...
KYK MEMUR ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından alımı yapılacak 500 Yurt Yönetim Personeli başvuruları 20 Ocak 2021 tarihi saat 17.00 itibari ile sona erdi. Başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise resmi olarak açıklanmadı. Yayınlanan ilanda "Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile ilgili duyuru daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır." ibaresi yer alıyor.
Fakat daha öncesinde KYK memur alımı başvuru sonuçları başvuru tarihinin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde açıkladı. Bu kapsamda Yurt Yönetim Personeli memur alım başvuru sonuçlarının ise 2021 Şubat ayı içerisinde paylaşılması bekleniyor.
SINAVA KAÇ KİŞİ ÇAĞIRILACAK?
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü cinsiyete göre başvuru yapılan her bir pozisyon için belirlenen kontenjan sayısından fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının dört (4) katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak.
KYK 270 kadın memur ve 230 erkek toplamda 500 Yurt Yönetim Personeli alımı yapacak.
SINAVIN ŞEKLİ, KONULARI, YERİ VE TARİHİ
1. Sınav sözlü olarak Ankara’da yapılacaktır.
2. Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;
a) Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.), (50 puan)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu, (10 puan)
d) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)
e) Genel kültürü ve genel yeteneği, (10 puan)
f) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Komisyon üyelerinin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir.
3. Adaylar; “Sınav Giriş Belgesi’ni basvuru.gsb.gov.tr adresinden alacaklardır.
4. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınava katılacakları sınav tarihi sınav giriş belgelerinde yer alacaktır.
5. Adaylar sözlü sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte kimlik belgelerinden birini (Nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında başka bir belge kimlik belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
6. Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir. Ancak mücbir sebeple sözlü sınava katılamayacak olunması halinde belirlenen sınav tarihleri içerisinde olmak kaydıyla adaylar için sözlü sınav tarihinde değişiklik yapılabilecektir.
7. Bakanlık sözlü sınav yeri ve tarihleriyle ilgili değişiklik yapma hakkına sahiptir.
8. Sözlü sınav esnasında tutulacak tutanaklar dışında sesli veya görüntülü herhangi bir kayıt yapılmayacaktır.