Çığ düştü, sağlık çalışanları ölümden döndü: 28 saatlik kurtarma operasyonu

Batman'ın Sason ilçesinde 3 ayrı bölgeye çığ düşmesi nedeniyle kurtarmaya giden 112 sağlık ekiplerinin ölümden döndüğü, korona virüs hastası 65 yaşındaki Übeyt Çakar, 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerinden 28 saatlik yoğun çabayla hastaneye ulaştırılarak yoğun bakıma alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2021 12:37 GÜNCELLEME 23.01.2021 13:40 GÜNCEL
Çığ düştü, sağlık çalışanları ölümden döndü: 28 saatlik kurtarma operasyonu
Çığ düştü, sağlık çalışanları ölümden döndü: 28 saatlik kurtarma operasyonu

Edinilen bilgilere göre, Sason ilçesinde 3 bin rakımlı Mereto Dağı eteklerindeki Yürekli köyünde yaşayan Übeyit Çakır’ın rahatsızlanmasıyla yakınları 112 acil sağlık ekiplerine haber verdi. Çakar’ı almaya giden sağlık ekipleri, Ekinlik köyü mevkinde yola çığ düşmesi nedeniyle hastaya ulaşamayınca geri dönmek istedi ancak, aracın dönüş yoluna da çığ düşmesi nedeniyle yoğun kar yağışı ve tip altında ekipler 6 saat mahsur kaldı. 112 acil sağlık ekiplerinin gece geç saatlere kadar mahsur kaldığı yerden donmak üzereyken kurtarılmasının ardından, İl Özel İdaresi, İlçe şantiye şefliğine bağlı ekiplerin yoğun çalışmasıyla yoldaki çığ ve tipiden oluşan kar temizlendi.

Yaklaşık 28 saat sonra hastaya ulaşabilen sağlık ekipleri, hastanın yakınlarıyla birlikte 3 kilometre köylülerin omuzlarında 2 kilometre ise sağlıkçıların kızağa çevrilen sedyesinde taşınarak ambulansa ulaştırıldı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Çakar’ın Sason Devlet Hastanesinde yapılan müdahalenin ardından Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Übeyt Çakar’ın hastanede yapılan tetkikleri sonucuna korona virüs hastası olduğu ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • Abidin 3 yıl önce Şikayet Et
    1 insanı kurtarmaya çalışırken onlarda insanımız hatta askerlerimiz ölüyor gitmeyin demiyorum ama böyle tehlikeli olan yerlerdede duruma göre hareket edilmeli önce sağlıkcının askerin canı öncelikli olmalı zaten bizler için canla başla çalışıyorlar birde bu şekildeki felaketlerde kaybedincede yazık oluyor.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Çığ tehlikesi olan bölgeler bellidir önce çığ patlatılır sonra bölgeye girilir her yıl onlarca vatandaşımızı kayb ediyoruz hala hala ihmalkar davranıyoruz
    Cevapla
  • tsk 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR