Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli açık açık sokak çağrısı yaptı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Rusya'nın tutuklu muhalif lideri Aleksey Navalny üzerinden HDP’nin terör suçundan tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş için halka açıkça sokağa çıkma çağrısı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.01.2021 18:58 GÜNCELLEME 23.01.2021 19:50 GÜNCEL
Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli açık açık sokak çağrısı yaptı
Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli açık açık sokak çağrısı yaptı

Temelli, Demirtaş'ın serbest bırakılması için sadece sosyal medyadan tepkilerin yetmediğini "Navalny destekçileri -50 dereceye ulaşan soğuklara rağmen sokaklarda. Biz de sosyal medyada..." sözleriyle sokaklara çıkılması gerektiğini söyledi.

Sezai Temelli - sokak çağrısı

AB HEYETİ DÜN HDP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut dün beraberinde AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Vekili Eleftheria Pertzinidou ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı Eva Horelova ile HDP Genel Merkezini ziyaret etmişti.

HDP EN SON KANLI ÇAĞRISI 6-7 EKİM'İN HESABINI VERİYOR

HDP'nin çağrısıyla 6-7 Ekim 2014'te YPG/PKK mensuplarının eğitildiği Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle Türkiye genelinde 35 ilde PKK/PYD yandaşları ülke çapında şiddet olaylarıyla kan döktü. Çıkan olaylarda 2 polisimiz şehit oldu, 43 vatandaş hayatını kaybetti. 331'i polis memuru, 438'i vatandaş olmak üzere 769 kişi yaralandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de arasında olduğu 9 milletvekili hakkında, 6-7-8 Ekim 2014’teki ‘Kobani olayları’ ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerine ilişkin fezleke süreci başladı. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen vekiller, terör eylemlerinden ‘azmettirici’ sıfatıyla sorumlu tutuluyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 188 TÜMÜ
  • Telefoncu 2 yıl önce Şikayet Et
    Sokak cagrisi yapiyorda kac kisi cikacak cikinca baslarina gelecegi biliyorlardir elbet
    Cevapla
  • Muşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    kim bu millete sövüyorsa ya chp de ya hdp de vekil oluyor yada sanatçı.
    Cevapla
  • 3280 2022 3 yıl önce Şikayet Et
    Alın kardasim içeri neyi bekliyorlar, niçin Ürütuyorlar, bizim yasalar bu kadar cıvıkmi, ya ne oldu bize bu hainlerin her gün böyle hain sözlerini, boy boy serfsizliklerinimi izleyeceğiz, vallahi billahi Bıktık bıktık, anlaşılan vatandaş olarak görev bize düşüyor,,, Gaziantep
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp hemen kapatılmalı ve üyelerine siyasi yasak konulmalıdır.bunun adı demokrasi değil
    Cevapla
  • 0628 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçti o devirler. Bu millet artık senin gibi bir hainin sözüyle sokağa çıkmaz sarı çıyan. Ancak senin gibi bir buçukluklarla birlikte bir yetmişbeş olursun, iki bile etmezssin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR